πηγή :maga.gr

Η παρουσία των ιστολογίων στον παγκόσμιο ιστό αποτελεί μια μορφή διαδικτυακής δημοσιογραφίας που υλοποιεί την έννοια της δημοσιογραφίας των πολιτών και συμβάλλει ουσιαστικά στον εκδημοκρατισμό της δημόσιας επικοινωνίας.

Οι φορείς της δεν είναι εργαζόμενοι στο χώρο των ΜΜΕ αλλά χρήστες του διαδικτύου που δεν έχουν επαγγελματική σχέση με την τέταρτη εξουσία.
πηγή :maga.gr

Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου 2015

Δωρεάν προβολές της ταινίας "Ellis" με τον Robert De Niro, σε μουσική Woodkid, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη


Η νέα ταινία μικρού μήκους του αινιγματικού Γάλλου καλλιτέχνη JR με πρωταγωνιστή-αφηγητή τον Robert De Niro σε σενάριο Eric Roth ('Οσκαρ για το "Forrest Gump") επαναπροβάλλεται σε τοίχους και προσόψεις της Αθήνας και του Πειραιά στις 22 Νοεμβρίου στην Θεσσαλονίκη. Tην πρωτότυπη μουσική της ταινίας υπογράφει ο Woodkid και εκτελεί ο Nils Frahm και η πρώτη προβολή της έγινε την περασμένη εβδομάδα.
Η ταινία, διάρκειας 14 λεπτών, είναι τοποθετημένη στο εγκαταλειμμένο νοσοκομείο μεταναστών της νήσου Ellis στη Νέα Υόρκη, χώρος που ξεκίνησε να λειτουργεί το 1902 ως πύλη εισόδου και πέρασμα για περίπου 1,2 εκατομμύρια μετανάστες, οι οποίοι επρόκειτο να εισέλθουν στις ΗΠΑ. Κατά την άφιξη τους, σε κάποιους από αυτούς απαγορευόταν η είσοδος. Ο Robert De Niro υποδύεται έναν από αυτούς, διασχίζοντας το εγκαταλειμμένο συγκρότημα του νοσοκομείου συνοδευόμενος από τα φαντάσματα των ανθρώπων που βρέθηκαν εκεί. Τα φαντάσματα απεικονίζονται από ασπρόμαυρες μορφές στους τοίχους, χαρακτηριστικές του έργου του JR και εμπνευσμένες από πραγματικές φωτογραφίες.
Το πρόγραμμα προβολών για την Κυριακή 22 Νοεμβρίου έχει ως εξής:
17:00 - 20:00 Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος – Κέντρο Επισκεπτών (προβολή σε συνεχόμενη ροή)
18:00 – 20:00 Ρομάντσο – Αναξαγόρα 3, Ομόνοια (ταράτσα) (προβολή σε συνεχόμενη ροή)
18:30 – 21:30 Θεσσαλονίκη – Προβλήτα Α – Μουσεία: Κινηματογράφου – Φωτογραφίας – Σύγχρονης Τέχνης (τοίχος) (προβολή σε συνεχόμενη ροή)
19:00 Δημοτικό Θέατρο Πειραιά (πρόσοψη)
20:30 – 22:30 – Bios.Tesla - Πειραιώς 84, Αθήνα (προβολή σε συνεχόμενη ροή)
21:00 Πειραιώς 20 (parking)
23:00 Ιωάννου Παπαρρηγοπούλου - Πλατεία Καρύτση (τοίχος)
00:00 – Πραξιτέλους 37, Key Bar (τοίχος)

Ακόμα περισσότερες πληροφορίες για το project θα βρείτε στην agenda του Jumping Fish.
https://www.jumpingfish.gr/article/dorean-provoles-ths-tainias-ellis-me-ton-robert/325899

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου