πηγή :maga.gr

Η παρουσία των ιστολογίων στον παγκόσμιο ιστό αποτελεί μια μορφή διαδικτυακής δημοσιογραφίας που υλοποιεί την έννοια της δημοσιογραφίας των πολιτών και συμβάλλει ουσιαστικά στον εκδημοκρατισμό της δημόσιας επικοινωνίας.

Οι φορείς της δεν είναι εργαζόμενοι στο χώρο των ΜΜΕ αλλά χρήστες του διαδικτύου που δεν έχουν επαγγελματική σχέση με την τέταρτη εξουσία.
πηγή :maga.gr

Κυριακή, 29 Νοεμβρίου 2015

η βραβευμένη ελληνική ταινία «Το δέντρο και η κούνια» της Μαρίας Ντούζα..!

Με τη βραβευμένη ελληνική ταινία «Το δέντρο και η κούνια» της Μαρίας Ντούζα, παραγωγής 2013,  συνεχίζει η Κινηματογραφική Λέσχη Πεύκης τις προβολές της την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου  στις 8.00 το βράδυ στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης (Χρ. Σμύρνης & Ρ. Φεραίου) σε συνδιοργάνωση με το Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου Λυκόβρυσης - Πεύκης Περιβάλλον - Αθλητισμός - Πολιτισμός «ΠΕ.Α.Π.». 
Εμπνευσμένη από ένα πραγματικό περιστατικό, η ταινία αφηγείται πώς τα μέλη μιας οικογένειας για χρόνια χωρισμένα ξαναβρίσκονται ένα Πάσχα, κάτω από την πατρογονική στέγη, σε μια συνάντηση η οποία θα έχει, για τον καθένα, απροσδόκητες συνέπειες.
Στο κέντρο της ιστορίας βρίσκεται η Ελένη Καραπάνου (Μυρτώ Αλικάκη) καθηγήτρια καρδιολογίας στο Λονδίνο, η οποία έχει αποξενωθεί από τον πατέρα της Κυριάκο (Ηλία Λογοθέτη) εδώ και δεκαπέντε χρόνια - από τότε που, αψηφώντας τις επιθυμίες του, άφησε την Ελλάδα, με σκοπό να εγκατασταθεί στην Αγγλία. Μια μέρα ο Βρετανός άντρας της, Χάρυ (John Bicknell), μετατίθεται στην Κίνα. Αντιμέτωπη με δύσκολα προσωπικά και επαγγελματικά διλήμματα, η Ελένη παίρνει την δεκάχρονη κόρη της, την Άννα (Ίρις Μήττα), και έρχονται στην Ελλάδα, για Πασχαλινές διακοπές. Όταν όμως φτάνει σπίτι, τίποτα δεν είναι όπως το περίμενε. Μια γυναίκα από τη Σερβία, η Νίνα (Mirjana Karanović), είναι εγκατεστημένη εκεί μαζί με την εντεκάχρονη κόρη της Μίρα (Ελένη Κουλέτση)...

Σκηνοθεσία: Μαρία Ντούζα 
Σενάριο: Μαρία Ντούζα, Βασισμένο πάνω σε μια ιδέα της Ελένης Ατσίκμπαση
Φωτογραφία: Ζαφείρης Επαμεινώνδας 
Μουσική: Άννα Στερεοπόύλου
Μοντάζ: Γιάννης Κωτσαβάρας
Παίζουν: Μυρτώ Αλικάκη, Ηλίας Λογοθέτης, Mirjana Karanović
Διάρκεια 107΄
Η συγκεκριμένη ταινία έχει λάβει πολλές διακρίσεις, όπως είναι οι εξής: 
- 10o Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Τορόντο - Βραβείο πιο Δημοφιλούς Ταινίας
- 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πελοποννήσου - Βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενου Σκηνοθέτη (Μαρία Ντούζα), Βραβείο Φωτογραφίας (Ζαφείρης Επαμεινώνδας), Βραβείο Σκηνικών (Τζοβάνι Τζανέτης), Βραβείο Ενδυματολογίας (Νικόλ Παναγιώτου)
- 9o Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κύπρου CYIFF 2014 - Βραβείο Χρυσή Αφροδίτη για Καλύτερη Μεγάλου Μήκους Ταινία (Μαρία Ντούζα), Βραβείο Καλύτερου Σεναρίου Μεγάλου Μήκους (Μαρία Ντούζα), Βραβείο Καλύτερης Ηθοποιού (Μυρτώ Αλικάκη), Βραβείο Καλύτερου Ηθοποιού (Ηλίας Λογοθέτης), Βραβείο Καλύτερης Πρωτότυπης Μουσικής (Άννα Στερεοπούλου), Βραβείο Καλύτερης Φωτογραφίας (Ζαφείρης Επαμεινώνδας), Βραβείο Καλύτερου Σχεδιασμού Παραγωγής (Steficon)
- 11ο Ελληνικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου στο Σαν Φρανσίσκο - Βραβείο ASTRON Καλύτερης Μεγάλου Μήκους Ταινίας (Μαρία Ντούζα)
Στην προβολή θα παρευρεθεί και θα συνομιλήσει με το κοινό η σκηνοθέτης της ταινίας Μαρία Ντούζα.


 Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.
http://www.xtypos.gr/index.php/el/mainmenu-39/41831-%CE%B4%CF%89%CF%81%CE%B5%CE%AC%CE%BD-%CE%BD%CF%8D%CF%87%CF%84%CE%B1-%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%B2%CE%BF%CE%BB%CE%AE%CF%82-%CE%BC%CE%B5-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CF%85%CE%B2%CF%81%CE%B1%CE%B2%CE%B5%CF%85%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%B7-%CF%84%CE%B1%CE%B9%CE%BD%CE%AF%CE%B1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου