πηγή :maga.gr

Η παρουσία των ιστολογίων στον παγκόσμιο ιστό αποτελεί μια μορφή διαδικτυακής δημοσιογραφίας που υλοποιεί την έννοια της δημοσιογραφίας των πολιτών και συμβάλλει ουσιαστικά στον εκδημοκρατισμό της δημόσιας επικοινωνίας.

Οι φορείς της δεν είναι εργαζόμενοι στο χώρο των ΜΜΕ αλλά χρήστες του διαδικτύου που δεν έχουν επαγγελματική σχέση με την τέταρτη εξουσία.
πηγή :maga.gr

Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2015

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΩΝ ΣΤΟ POLIS ART CAFÉ.!


ΕΚΔΟΣΕΙΣ CAMBIA
LIVE ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΩΝ ΣΤΟ
POLIS ART CAFÉ
ΚΥΡΙΑΚΗ 8 NOEMΒΡΙΟΥ

Ώρα 20:00 μ.μ

Με μεγάλη μας χαρά σας ενημερώνουμε για την παρουσίαση 4 βιβλίων σύγχρονης μουσικής που δημιουργήθηκαν από τις Εκδόσεις Cambia με την ευγενική χορηγία και υποστήριξη του Δήμου Θεσσαλονίκης και του Μεγάρου Μουσικής Θεσ/κης κατόπιν διαγωνισμού που διοργανώθηκε το 2012 στα πλαίσια της γιορτής των Δημητρίων.
Τα τέσσερα συγκροτήματα που διακρίθηκαν: Jasm, Biotech, Καβούρια Δολοφόνοι, Νικόλας Ρέγκος & Όρτσα ρε πρόκειται να παρουσιάσουν τη δουλειά τους live στον όμορφο χώρο παρουσιάσεων του Polis Art Café, την Κυριακή 8 Νοεμβρίου και ώρα 20:00 μ.μ.
Μια παρουσίαση σε μορφή συναυλίας που θα καλύψει όλες τις μουσικές σας προτιμήσεις. Σας περιμένουμε σε μια ιδιαίτερη βραδιά γεμάτη εκπλήξεις!
Είσοδος Ελεύθερη

Λίγα λόγια για τα μουσικά σχήματα:
JASM – Χρήστος Δίγκας


Το σχήμα των Jasm δημιουργήθηκε το 2007. Η ιδέα προέκυψε μετά από μια εργασία που ανέλαβα για την μουσική jazz ως φοιτητής στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Α.Π.Θ. Έτσι ξεκινάμε με τον φίλο και επίσης φοιτητή στο τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του ΠΑ.ΜΑΚ, Γιώργο Πατσιώτη. Στην πορεία το σχήμα κατάφερε να εξελιχθεί σε ένα από τα ενεργότερα της Θεσσαλονίκης.
Τα πρώτα χρόνια το σχήμα λειτούργησε σαν μια μουσική ομάδα αναζήτησης των jazz ιδιωμάτων, με πρώτη σημαντική εμφάνιση στο αμφιθέατρο του ΠΑΜΑΚ. Ακολουθούν σειρά συναυλιών σε Θεσσαλονίκη, Αθήνα, αλλά και άλλες πόλεις που  διαμορφώνουν την ταυτότητα και το ύφος της μουσικής του σχήματος. Παράλληλα οι Jasm είναι καλεσμένοι σε σημαντικά φεστιβάλ (Δημήτρια, Παρά θιν αλός), ραδιοφωνικές εκπομπές και τηλεόραση.

Οι BIOTECH κυκλοφορούν το πρώτο τους ολοκληρωμένο άλμπουμ “Alive we Die” από τη Sony Music. Μετά την κατάκτηση της πρώτης θέσης στο διαγωνισμό συγκροτημάτων του ωδείου Φίλιππος Νάκας το 2009, μπαίνουν στο studio και δουλεύουν σκληρά για μια πραγματικά καλή παραγωγή.
Το άλμπουμ απέσπασε μόνο καλές κριτικές και τα κομμάτια παίζουν πολλοί FM και web ραδιοφωνικοί σταθμοί.
Oι BIOTECH έχουν πραγματοποιήσει αρκετές live εμφανίσεις σε συναυλιακούς χώρους και μεγάλα φεστιβάλς σε όλη την Ελλάδα όπως το River Party στο Νεστόριο Καστοριάς, το Troll Festival στο  
Gagarin 205, το Art Apart Festival στην Πάτρα και το Αστρος Κυνουρίας, το φεστιβάλ Δημητρίων στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, στην Ευρωπαϊκή Μέρα της Μουσικής σε Αθήνα, Πάτρα και Πύργο, στο Ziria Festival στην Ορεινή Κορινθία, το Nova Sound Festival στη Τεχνόπολη και πάρα πολλά άλλα με φίλους αλλα και γνωστά ονόματα όπως οι : Birdy Nam Nam (France), N.O.H.A(Spain), Illegal Operation, Lolek, Myze, Chewing Gun, Atria, Travel Mind Syndrome, Μανώλης Αγγελάκης, Cyanna, Transistor, Κοllectiva,c.o.d.e, Mustard Inspectah, Σπυριδούλα, και αρκετούς άλλους.
Aυτόν τον καιρό συνεχίζουν τα live, μέσα απ'τα οποία εξελίσσουν και το καινούργιο τους υλικό για τον 2ο δίσκο, όπως έκαναν και για το "Alive We Die"...Οι Όρτσα Ρε ειναι ενα μουσικό κίνημα  που ιδρύθηκε στις 17 Νοέμβρη 2010, έκτοτε λειτουργεί σαν «μπουλούκι»  έκφρασης και απόδοσης, του ελληνικού  έντεχνου λαϊκού & παραδοσιακού τραγουδιού, παίζοντας σε ζωντανές παραστάσεις σε όλη τη χώρα- εκφέροντας έτσι την πολιτισμική του άποψη για το ελληνικό  Οι Όρτσα Ρε ειναι ενα μουσικό κίνημα  που ιδρύθηκε στις 17 Νοέμβρη 2010, έκτοτε λειτουργεί σαν «μπουλούκι»  έκφρασης και απόδοσης, του ελληνικού  έντεχνου λαϊκού & παραδοσιακού τραγουδιού, παίζοντας σε ζωντανές παραστάσεις σε όλη τη χώρα- εκφέροντας έτσι την πολιτισμική του άποψη για το ελληνικό τραγούδι-με σκοπό την επανένταξή του, στον αίτιο Λόγο και την μελοποίησή του, με μουσικές επιρροές που αντλούνται από την παράδοσή μας, το μεράκι, τα εφήμερα πάθη και τις αγωνίες του λαού μας. Προσδοκία μας μεγάλη, να αγκαλιάσει ο λαός μας ξανά το καλό ελληνικό τραγούδι.  
Τα "Καβούρια Δολοφόνοι", είναι μία 5μελής ακουστική μπάντα, της οποίας τα μέλη έχουν ετερόκλητες επιρροές και ακούσματα. Τα τέσσερα από τα πέντε μέλη γράφουνε μουσική και στίχους και ο καθένας ξεχωριστά είχε την δική του πορεία σε ζωντανές εμφανίσεις και σχήματα. Σαν μπάντα έχουν ήδη εμφανιστεί στην Αθήνα, ενώ πρώτη φορά παρουσιάζουν προσωπική δουλειά.

Παρακολουθείστε μέρος από την παρουσίαση των συγκροτημάτων στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης το 2012, στη γιορτή των Δημητρίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου