πηγή :maga.gr

Η παρουσία των ιστολογίων στον παγκόσμιο ιστό αποτελεί μια μορφή διαδικτυακής δημοσιογραφίας που υλοποιεί την έννοια της δημοσιογραφίας των πολιτών και συμβάλλει ουσιαστικά στον εκδημοκρατισμό της δημόσιας επικοινωνίας.

Οι φορείς της δεν είναι εργαζόμενοι στο χώρο των ΜΜΕ αλλά χρήστες του διαδικτύου που δεν έχουν επαγγελματική σχέση με την τέταρτη εξουσία.
πηγή :maga.gr

Τετάρτη, 10 Ιουνίου 2015

Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών 2015: Το πρόγραμμα

Το φετινό Φεστιβάλ της Μονής Λαζαριστών, μ’ ένα σύνθετο πλέγμα εκδηλώσεων, ξεκινάει στις αρχές Ιουνίου και στους τέσσερις μήνες που θα διαρκέσει φιλοδοξεί να γίνει πόλος έλξης και σημείο αναφοράς όσων ενδιαφέρονται για την καλή μουσική , τις σπουδαίες παραστάσεις, τις πρωτότυπες εκδηλώσεις.

Φέτος, το Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών ξεκίνησε με… φεστιβάλ! Ιδανικό πρελούδιο για τις πολύτροπες εκδηλώσεις του καλοκαιριού, το πρώτο Green2Day Festival, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 6 και την Κυριακή 7 Ιουνίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος και έβαλε στόχο την ευαισθητοποίηση μικρών και μεγάλων, με τη συμμετοχή φορέων που δραστηριοποιούνται σε θέματα περιβάλλοντος. Βέβαια, τοπρόγραμμα του φεστιβάλ είχε σπουδαίες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, όπως και περίπτερα περιβαλλοντικών οργανώσεων για την ενημέρωση των επισκεπτών, παζάρι προϊόντων, workshops εναλλακτικών θεραπειών,σεμινάρια γύρω από τις νέες μορφές περιβαλλοντικής προστασίας, προϊόντα ανεξάρτητων παραγωγών που ασχολούνται με τις ήπιες μορφές γεωργίας. 

Μια ημέρα νωρίτερα, στο πλαίσιο του Green2Day Festival, o Βοτανικός Κήπος Δήμου Παύλου Μελά υποδέχτηκε τη γνωστή ερμηνεύτρια Σοφία Αβραμίδου σε «Εκλεκτές συγγένειες μουσικού τύπου». Το Σάββατο 6 και την Κυριακή 7 Ιουνίου στη σκηνή της Μονής Λαζαριστών εμφανίστηκαν οι Bubble Theatre, το πρώτο θέατρο σαπουνόφουσκας από τη Ρωσία. Η ομάδα Nefelopetra με το Circus Explosiva, μια εκρηκτική  μουσικοχορευτικήπαράσταση , εμπνευσμένη από το τσίρκο . Η νικήτρια ομάδα χορού στο ελληνικό πρωτάθλημα «Hip Hop International Greece 2015» MotherFunkerz. Η ομάδα κουκλοθεάτρου Redicolo με την παράσταση «Ρομπέν των Δασών» με κούκλες σε ανθρώπινο μέγεθος. Η Ελληνική Σχολή Κουνγκ Φου Κοσμικών Αποστόλων Σαολίν Θεσσαλονίκης με μια μοναδική επίδειξη. Ο δημοφιλής Τούρκος καλλιτέχνης Orhan Osman με τη Banda Sountrack, σ’ ένα σαγηνευτικό ταξίδι με επένδυση τους ήχους της Μεσογείου, των Βαλκανίων, της Μέσης Ανατολής και με γνωστά ελληνικά και τούρκικα τραγούδια.

Το πρόγραμμα

ΙΟΥΝΙΟΣ

Τρίτη 9 Ιουνίου
OPEN DAY

Την επίσημη έναρξη των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών 2015 σηματοδοτεί η OPEN DAY, μια ανοικτή μέρα στο συγκρότημα της Μονής Λαζαριστών, με τη συμμετοχή όλων των φορέων της και με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Μουσική , θέατρο και εκθέσεις περιμένουν τους φιλότεχνους της πόλης, με ειδικές 
http://www.culturenow.gr/38757/festival-monhs-lazaristwn-2015-to-programma

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου