πηγή :maga.gr

Η παρουσία των ιστολογίων στον παγκόσμιο ιστό αποτελεί μια μορφή διαδικτυακής δημοσιογραφίας που υλοποιεί την έννοια της δημοσιογραφίας των πολιτών και συμβάλλει ουσιαστικά στον εκδημοκρατισμό της δημόσιας επικοινωνίας.

Οι φορείς της δεν είναι εργαζόμενοι στο χώρο των ΜΜΕ αλλά χρήστες του διαδικτύου που δεν έχουν επαγγελματική σχέση με την τέταρτη εξουσία.
πηγή :maga.gr

Πέμπτη, 29 Ιανουαρίου 2015

Το Athens School Festival γίνεται 7

Ενα από τα μεγαλύτερα μαθητικά μουσικά event της Αθήνας ετοιμάζεται να ανοίξει ξανά τις πύλες του

Στον Κεραμεικό και συγκεκριμένα στoν χώρο της Τεχνόπολης (Σάββατο 31/01, 06:30μ.μ.) δίνουν το πρώτο τους ραντεβού για τη φετινή χρονιά, τα μαθητικά συγκροτήματα τα οποία θα συμμετάσχουν στο Athens School Festival. Για όσους δεν το γνωρίζουν, πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα μουσικά event της πόλης και φέτος θα λειτουργήσει για 7η συνεχή χρονιά, υπό τη μέριμνα του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων.Σκοπός του event δεν είναι ο ανταγωνισμός αλλά καθαρά και μόνο η... τέρψη για μουσικούς και κοινό. Πέρα όμως από το μουσικό κομμάτι της υπόθεσης, το φεστιβάλ στην ουσία αποτελεί ένα μέσο κοινωνικοποίησης αφού τα προηγούμενα 6 χρόνια πάνω από 250 group από 50 σχολεία Γυμνασίου και Λυκείου και περισσότεροι από 1000 μαθητές συναντήθηκαν και ήρθαν σε επαφή στην σκηνή της Τεχνόπολης.

Παράλληλα, έχει χρησιμοποιηθεί και ως φορέας κοινωνικών μηνυμάτων αφού πέρσι, με το σύνθημα «Κάνε τη διαφορά. Μίλα ΤΩΡΑ!», οι νέοι της πρωτεύουσας συμμετείχαν στο Athens School Festival 2014 με τα τραγούδια τους να στέκονται ενάντια στο Bullying. Εστειλαν έτσι το δικό τους μήνυμα ενάντια στον σχολικό εκφοβισμό και την ενδοσχολική βία. Ακόμη, έχει προσελκύσει φορείς όπως η Action Aid, το Χαμόγελο του παιδιού και η Ευρωπαική κάρτα νέων, ενώ την ίδια στιγμή υποστηρίζεται σε μεγάλο βαθμό από το European School Radio, ένα μαθητικό ραδιόφωνο του Λυκείου Αναβρύτων με δίκτυο σε περισσότερα από 60 σχολεία πανελλαδικά.

Info: Σάββατο 31/01 06:30μ.μ. 
Διεύθυνση: Πειραιώς 100 Γκάζι. 
Συμμετέχουν: G.Rigas (έντεχνο) Οι μουσικοί της «Πλάκας» (έντεχνο -παραδοσιακά) Bazzinga (Rock, Alternative Rock, Classic Rock, Grunge) Inside-Out (Rock / Hard-Rock) Raisin Level (Rock/Alternative Rock /Metal) Black Stars ( Garage Music) Jailbreak (hard rock). Είσοδος ελεύθερη
http://www.protothema.gr/city-stories/article/446733/to-athens-school-festival-ginetai-7/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου