πηγή :maga.gr

Η παρουσία των ιστολογίων στον παγκόσμιο ιστό αποτελεί μια μορφή διαδικτυακής δημοσιογραφίας που υλοποιεί την έννοια της δημοσιογραφίας των πολιτών και συμβάλλει ουσιαστικά στον εκδημοκρατισμό της δημόσιας επικοινωνίας.

Οι φορείς της δεν είναι εργαζόμενοι στο χώρο των ΜΜΕ αλλά χρήστες του διαδικτύου που δεν έχουν επαγγελματική σχέση με την τέταρτη εξουσία.
πηγή :maga.gr

Κυριακή, 26 Οκτωβρίου 2014

Ο ΜΠΑΚΑΛΟΓΑΤΟΣ και μια υπεροχη ιστορια......Βαγγέλης Παπαθανασίου: ένα κουτί σοκολατάκια με δύο εκατομμύρια δραχμές στον Θύμιο!
 
Ο άνθρωπος που στάθηκε περισσότερο στον Κώστα Χατζηχρήστο όταν όλοι του γύρισαν την πλάτη ήταν μία προσωπικότητα διεθνούς ακτινοβολίας, που ούτε καν είχαν συναντηθεί στο παρελθόν. Ο Βαγγέλης Παπαθανασίου! Η τάση για φιλανθρωπία του βραβευμένου με Οσκαρ Ελληνα συνθέτη ήταν υπόθεση καρδιάς. Αυθόρμητη, χωρίς ιδιοτέλεια. Αλλωστε, το φιλανθρωπικό έργο του διεθνούς συνθέτη είναι τόσο μεγάλο που χρειάζονται τόμοι για να καταγραφεί... Μετά τη δημοσίευση του αποκλειστικού ρεπορτάζ της «Espresso» με θέμα την κυκλοφορία της βιογραφίας του Κώστα Χατζηχρήστου δεχθήκαμε ένα τηλεφώνημα από τις κόρες του αξέχαστου κωμικού Νικολέτα και Μαριαλένα, οι οποίες ένιωσαν την ανάγκη να ευχαριστήσουν τον Βαγγέλη Παπαθανασίου, τον Λάκη Λαζόπουλο αλλά και τον ιδιοκτήτη του Ιατρικού Κέντρου κ. Αποστολόπουλο, που βοήθησαν τον πατέρα τους στα δύσκολα. Το ρεπορτάζ μάς οδήγησε σε μία συγκινητική ιστορία, η οποία βγαίνει για πρώτη φορά στο φως.

Λίγο πριν εκπνεύσει το '94, ο Βαγγέλης Παπαθανασίου μόλις είχε επιστρέψει στην Ελλάδα από το Παρίσι. Τότε ήταν που πληροφορήθηκε ότι ο Χατζηχρήστος είχε καταλήξει στην ψάθα. «Είναι άδικο ένας τέτοιος άνθρωπος που τόσα μας πρόσφερε με την ανεπανάληπτη τέχνη του να περνάει τόσο δύσκολα» έλεγε με θυμό ο πολυβραβευμένος δημιουργός.

Ενα βράδυ ο Βαγγέλης Παπαθανασίου συνοδευόμενος από μία καλή του φίλη επισκέφθηκε τον Κώστα Χατζηχρήστο στο ξενοδοχείο όπου έμενε επί της οδού Ιωάννη Δροσοπούλου. Ο ηθοποιός καθόταν μόνος και μελαγχολικός στο σκοτεινό λόμπι. Ο Βαγγέλης του έτεινε το χέρι και του πρόσφερε ένα κουτί σοκολατάκια, μέσα στο οποίο είχε βάλει το ποσόν των 2 εκατ. δρχ. ως μία τονωτική ένεση για τα έξοδά του. Τα είπαν σαν καλά φιλαράκια. Ο Χατζηχρήστος ήταν σε σύγχυση και δεν αναγνώρισε τον διεθνή συνθέτη. Θεώρησε πως ήταν κάποιος Ελληνοαμερικανός θαυμαστής του, που ήρθε να του κάνει φιλική επίσκεψη.

Οταν έφυγε ο Παπαθανασίου, ο Χατζηχρήστος άνοιξε το κουτί για να φάει ένα σοκολατάκι. Οταν είδε τα χρήματα, εξεπλάγην. Αμέσως κάλεσε στο τηλέφωνο τον φίλο και συνεργάτη του, τον θεατρικό συγγραφέα Βύρωνα Μακρίδη. Εκείνος κατάλαβε τι συνέβη και του είπε ότι επρόκειτο για τον Βαγγέλη Παπαθανασίου. Εμεινε άναυδος ο... Θύμιος και δάκρυα συγκίνησης κύλησαν στο πρόσωπό του.

«Ο κ. Παπαθανασίου του παραχώρησε ένα διαμέρισμα στο Παγκράτι όπου έζησε μέχρι που τον χάσαμε. Σιωπηλά έκανε τον πατέρα μας να αισθανθεί άρχοντας, αυτό που πάντα είχε μέσα του» δήλωσαν στην «Espresso της Κυριακής» οι κόρες του Κώστα Χατζηχρήστου Νικολέτα και Μαριαλένα. «Μάλιστα, ο κ. Παπαθανασίου οργάνωσε μια βραδιά στον “Διόνυσο”. Αυτό ήταν το καλύτερο δώρο για τον μπαμπά. Του πήραν σμόκιν και τον πήγαν εκεί με λιμουζίνα. Αλλά και ο κ. Αποστολόπουλος δεν τον έκανε να αισθανθεί φτωχός συγγενής. Και ό,τι έκαναν αυτοί οι άνθρωποι ήταν από την ψυχή τους, όχι για να ακουστεί».

Επί της οδού Θεαγένους 6, στο Παγκράτι, ο Κώστας Χατζηχρήστος γειτόνευε με τη Βάσια Τριφύλλη στο πολυτελέστατο ρετιρέ που νοίκιασε για λογαριασμό του ο Βαγγέλης Παπαθανασίου. «Δεν ανταλλάσσαμε επισκέψεις», λέει η Βάσια Τριφύλλη, «αλλά μόνο χαιρετούρες από τις βεράντες. “Γεια σου, Βασούλα” μου φώναζε εκείνος όταν με έβλεπε. “Γεια σου, Κωστή μου” απαντούσα. Οταν ο Κωστής αρρώστησε, η Βούλα, η γυναίκα του, μου ζήτησε βοήθεια και έσπευσα. Μαζί ήταν και η Αννα Φόνσου που τον συνέτρεξε. Οταν πέθανε, φιλοξένησα τη γυναίκα του και κάναμε το δείπνο της παρηγοριάς».

Αν και πέρασαν οκτώ χρόνια από τον θάνατό του, δεν έχει σβήσει η αγάπη των θαυμαστών του αλλά και της νεότερης γενιάς που τον γνώρισε και τον λάτρεψε μέσα από τις ταινίες του. Κυρίως μέσα από τον ρόλο του ανεπανάληπτου Ζήκου...

ΣΜΑΡΑΓΔΑ ΜΙΧΑΛΙΤΣΙΑΝΟΥ

http://www.espressonews.gr/%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%B5%CF%87%CF%8C%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%BF/38672/%CE%BA%CE%B1%CF%86%CE%AD-%CE%BF%CF%85%CE%B6%CE%B5%CF%81%CE%AF-%CE%B1%CE%BA%CF%81%CE%BF%CE%B2%CE%AC%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B5%CE%B4%CF%8E-%CE%B3%CF%85%CF%81%CE%AF%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BA%CE%B5-%CE%BF-%CE%BC%CF%80%CE%B1%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CF%8C%CE%B3%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%82 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου