πηγή :maga.gr

Η παρουσία των ιστολογίων στον παγκόσμιο ιστό αποτελεί μια μορφή διαδικτυακής δημοσιογραφίας που υλοποιεί την έννοια της δημοσιογραφίας των πολιτών και συμβάλλει ουσιαστικά στον εκδημοκρατισμό της δημόσιας επικοινωνίας.

Οι φορείς της δεν είναι εργαζόμενοι στο χώρο των ΜΜΕ αλλά χρήστες του διαδικτύου που δεν έχουν επαγγελματική σχέση με την τέταρτη εξουσία.
πηγή :maga.gr

Τετάρτη, 7 Μαΐου 2014

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΣΤΟΝ ΙΑΝΟ - ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΜΑΪ́OY!08 Μαίου 2014 ... 29 Μαίου 2014 | Ιανός > Κέντρο Αθήνας


Είσοδος ελεύθερη.


Το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου και ο Ιανός παρουσιάζουν βραδιές Ελληνικού ντοκιμαντέρ, σε συνεργασία με την Ένωση Ελληνικού Ντοκιμαντέρ.

Αφιερώματα σε πρόσωπα, τόπους καθώς και προβληματισμοί πάνω σε διάφορες θεματικές, "Οικολογία", "Προσωπικότητες", "Κοινωνία", "Ιστορία", “Πολιτική επικαιρότητα" μέσα από τον φακό των κινηματογραφιστών, θ’ αποτελέσουν αφορμή για δημιουργικές συζητήσεις.

Σκοπός, η ανάδειξη του ντοκιμαντέρ ως δυναμικού εργαλείου - αντίβαρου στις «έτοιμες αλήθειες», για την ανάδειξη προβλημάτων, σκέψεων, οπτικών. Του «άλλου βλέμματος» πάνω στον κόσμο που φεύγει και τον κόσμο που έρχεται.

Οι προβολές αυτές αποκτούν ιδιαίτερη βαρύτητα σήμερα, με αφορμή τις ανακατατάξεις στο χώρο της δημόσιας τηλεόρασης που παραδοσιακά μαζί με το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου στήριζε το δημιουργικό ντοκιμαντέρ.

Τον Μάΐο θα προβληθούν: 

• 8/5
Προβολή του ντοκιμαντέρ «Άννα Βιχ, φωτογράφος» του Σταύρου Καπλανίδη το οποίο παρουσιάζει ο Χρόνης Θεοχάρης. 2013, διάρκεια 62’. 
Η Άννα Βιχ ήταν μια Γερμανίδα φωτογράφος που επέλεξε να ζήσει και να εργαστεί στην Αθήνα και να φωτίσει τόσο την καθημερινότητα στην πόλη, τους τόπους και τους ανθρώπους της, όσο και την πραγματική σχέση της νέας Ελλάδας με την αρχαιότητα. Η δημιουργική ταυτότητά της είναι η αφορμή για το ξεδίπλωμα ενός βαθύτερου προβληματισμού για την ταυτότητα μιας Γερμανίδας γεννημένης τη μεταπολεμική εποχή που, επιλέγει να ζήσει σε μια κλειστή, σχεδόν αγοραφοβική Ελλάδα. 

• 15/5
Προβολή του ντοκιμαντέρ «Γιάννης Κούρος Αενάως Κινούμενος» του Ηλία Γιαννακάκη το οποίο παρουσιάζει ο Μάρκος Γκαστίν. 2004, διάρκεια 73’. 
Το ντοκιμαντέρ είναι αφιερωμένο στον Γιάννη Κούρο, τον παγκόσμιο υπερμαραθωνιοδρόμο, ο οποίος εδώ και είκοσι χρόνια είναι κορυφαίος στον κόσμο, κατέχοντας 152 παγκόσμια ρεκόρ. 

• 22/5
Προβολή του ντοκιμαντέρ «Εθνικός Κήπος» του Αποστόλου Καρακάση το οποίο παρουσιάζει ο Λευτέρης Φυλακτός. 2008, διάρκεια 78’. 
Το ντοκιμαντέρ γυρισμένο εξ ολοκλήρου εντός των ορίων του Εθνικού Κήπου, παρακολουθεί τις ζωές κάποιων θαμώνων, εργαζομένων και επισκεπτών του κήπου στη διάρκεια ενός έτους περίπου. 

• 29/5
Προβολή του ντοκιμαντέρ «Πεθαίνοντας για την Αλήθεια» του Νίκου Μεγγρέλη το οποίο παρουσιάζει η Αννέτα Παπαθανασίου. 2010, διάρκεια 73’. 
Το ντοκιμαντέρ παρουσιάζει συνταρακτικές ιστορίες δημοσιογράφων που δοκιμάστηκαν στον πόλεμο του Ιράκ και το πετυχαίνει μέσα από το ταξίδι ενός δημοσιογράφου στη Βαγδάτη του 2009 και την ιστορία μίας μάνας που αναζητεί απάντηση στο ερώτημα «γιατί σκοτώθηκε ο γιός μου, ενώ το μόνο του όπλο ήταν η κάμερα»;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου