πηγή :maga.gr

Η παρουσία των ιστολογίων στον παγκόσμιο ιστό αποτελεί μια μορφή διαδικτυακής δημοσιογραφίας που υλοποιεί την έννοια της δημοσιογραφίας των πολιτών και συμβάλλει ουσιαστικά στον εκδημοκρατισμό της δημόσιας επικοινωνίας.

Οι φορείς της δεν είναι εργαζόμενοι στο χώρο των ΜΜΕ αλλά χρήστες του διαδικτύου που δεν έχουν επαγγελματική σχέση με την τέταρτη εξουσία.
πηγή :maga.gr

Δευτέρα, 19 Μαΐου 2014

Το πρώτο δωρεάν διαδικτυακό Οικουμενικό Σχολείο για μαθητές του δημοτικού

Χιλιάδες μαθητές και γονείς, αλλά και εκπαιδευτικοί από όλη την Ελλάδα ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Οικουμενικού Σχολείου Αθηνά για μια «Εκπαίδευση για όλους, χωρίς όρια», κατακλύζοντας το … site www.arnos.gr που παρέχει ελεύθερη πρόσβαση σε 8.000 video – μαθήματα για όλες τις τάξεις του Δημοτικού Σχολείου. Η ανταπόκριση στην πρωτοβουλία του Οικουμενικού Σχολείου Αθηνά ξεπερνά κάθε προσδοκία, καθώς ήδη έχουν καταγραφεί περισσότερες από 500.000 επισκέψεις στην ιστοσελίδα του, καταδεικνύοντας στην πράξη την επιτακτική ανάγκη μιας ουσιαστικής υποστήριξης απέναντι στις προκλήσεις και τα εμπόδια που ορθώνει η παρούσα εκπαιδευτική, αλλά και κοινωνική πραγματικότητα. Εν μέσω της οικονομικής κρίσης, η δυνατότητα πρόσβασης σε δωρεάν διδασκαλία σε βίντεο, όλων των μαθημάτων του Δημοτικού Σχολείου (Μαθηματικά, Γλώσσα, Ιστορία, Φυσικά και Γεωγραφία), καθώς και σε on line εκπαιδευτικό υλικό, με νέες τεχνολογίες, μέσω του εκπαιδευτικού κέντρου ΑΡΝΟΣ, αποτελεί την πρώτη ουσιαστική, έμπρακτη και υπεύθυνη προσπάθεια υποστήριξης για το δάσκαλο, την ελληνική οικογένεια και τις εκπαιδευτικές ανάγκες των μαθητών στις πρώτες βαθμίδες της εκπαίδευσης. Με όραμα την παροχή ελεύθερης και δημιουργικής γνώσης, το Οικουμενικό Σχολείο Αθηνά, που δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών, του Ερευνητικού Εργαστηρίου Μικροκυμάτων και Οπτικών Ινών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΟΙ/ΕΜΠ) και του Κέντρου On Line εκπαίδευσης ΑΡΝΟΣ εξασφαλίζει σε γονείς και μαθητές ποικίλα γνωστικά και παιδαγωγικά εφόδια μέσω του διαδικτύου. Πρωτεργάτες αυτής της δράσης κοινωνικής αλληλεγγύης είναι ο κ. Νικόλαος Ουζούνογλου, καθηγητής στο ΕΜΠ, ο κ. Ιωάννης Κρόκος, μαθηματικός και πολιτικός μηχανικός και πάνω από 10 δάσκαλοι/ες – συνεργάτες του Κέντρου On Line Εκπαίδευσης ΑΡΝΟΣ. Χαιρετίζοντας την αξιέπαινη αυτή προσπάθεια, ο πρόεδρος της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών, καθηγητής στο ΕΜΠ κ. Νικόλαος Ουζούνογλου, επισημαίνει ότι «τα ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά συμμετοχής μαθητών και γονέων από όλη την Ελλάδα στα μαθήματα του Οικουμενικού Σχολείου Αθηνά, που παρέχεται δωρεάν στους μαθητές εντός και εκτός Ελλάδας, δικαιώνουν όχι μόνο τη φιλόδοξη αυτή πρωτοβουλία, αλλά και την ανάδειξη της παιδείας ως το κύριο μέσο επίτευξης των σκοπών της Ομοσπονδίας».
Ταυτόχρονα, ο κ. Ουζούνογλου προσκαλεί όσα μέλη των
http://blogs.sch.gr/ndimitriou/2014/05/17/%CF%84%CE%BF-%CF%80%CF%81%CF%8E%CF%84%CE%BF-%CE%B4%CF%89%CF%81%CE%B5%CE%AC%CE%BD-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CF%84%CF%85%CE%B1%CE%BA%CF%8C-%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%B5%CE%BD/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου