πηγή :maga.gr

Η παρουσία των ιστολογίων στον παγκόσμιο ιστό αποτελεί μια μορφή διαδικτυακής δημοσιογραφίας που υλοποιεί την έννοια της δημοσιογραφίας των πολιτών και συμβάλλει ουσιαστικά στον εκδημοκρατισμό της δημόσιας επικοινωνίας.

Οι φορείς της δεν είναι εργαζόμενοι στο χώρο των ΜΜΕ αλλά χρήστες του διαδικτύου που δεν έχουν επαγγελματική σχέση με την τέταρτη εξουσία.
πηγή :maga.gr

Κυριακή, 25 Μαΐου 2014

ΔΩΡΕΑΝ: 7 εκατομμύρια βιβλία, όλη η ευρωπαϊκή πολιτιστική κληρονομιά ΕΔΩ!

Η Europeana είναι μια διαδικτυακή βιβλιοθήκη που φιλοξενεί εκατομμύρια βιβλία, πίνακες, χειρόγραφα και άλλα στοιχεία της ευρωπαϊκής πολιτιστικής κληρονομιάς.


Πρόκειται για μια πολύγλωσση υπηρεσία αναζήτησης,  με λέξεις κλειδιά, η οποία σήμερα καλύπτει πάνω από 7 εκατομμύρια ψηφιοποιημένα βιβλία.

Τι μπορείτε να βρείτε στη Europeana:

Εξερευνήστε τα εκατομμύρια των ειδών από ένα φάσμα κορυφαίων γκαλερί της Ευρώπης, βιβλιοθηκών, αρχείων, χειρόγραφων, μουσείων, βιβλίων, φωτογραφιών, έργων ζωγραφικής και γλυπτικής, καθώς και στοιχεία από τον κινηματογράφο και την τηλεόραση,  ημερολόγια, χάρτες, παρτιτούρες και ηχογραφήσεις. Η Europeana είναι μια αξιόπιστη πηγή της πολιτιστικής κληρονομιάς, έργο του ιδρύματος της Europeana με τη συμμετοχή ενός μεγάλου αριθμού ευρωπαϊκών πολιτιστικών θεσμών.

http://www.enallaktikos.gr/ar5196el_dwrean-7-ekatommyria-vivlia-oli-i-eyrwpaiki-politistiki-klironomia-edw.html 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου