πηγή :maga.gr

Η παρουσία των ιστολογίων στον παγκόσμιο ιστό αποτελεί μια μορφή διαδικτυακής δημοσιογραφίας που υλοποιεί την έννοια της δημοσιογραφίας των πολιτών και συμβάλλει ουσιαστικά στον εκδημοκρατισμό της δημόσιας επικοινωνίας.

Οι φορείς της δεν είναι εργαζόμενοι στο χώρο των ΜΜΕ αλλά χρήστες του διαδικτύου που δεν έχουν επαγγελματική σχέση με την τέταρτη εξουσία.
πηγή :maga.gr

Τρίτη, 29 Απριλίου 2014

Tαξιδιώτες Residency και ανοικτή παρουσίαση του Sergio Mendes και της Λίας Χαμηλοθώρη στο Κινητήρας studio

Ο Sergio Mendes θα βρίσκεται στον Κινητήρα 3-10 Μαΐου 2014, ως προσκεκλημένος resident καλλιτέχνης και θα συνεργαστεί με τη Λία Χαμηλοθώρη στα πλαίσια του πρότζεκτ «Οι ταξιδιώτες» που θα οδηγήσει σε μια ανοιχτή παρουσίαση στις 10 Μαΐου 2014.

Το ταξίδι είναι πάντα μια μοναδική εμπειρία. Δεν υπάρχει ποτέ ένα ταξίδι που να ισοδυναμεί με κάποιο άλλο. Εξαρτάται πάντα αν πηγαίνεις μόνος σου, με παρέα, αν πάρεις κάποιον στο δρόμο ή ακόμα και αν κάποιος πάρει εσένα. Το θέμα είναι ότι κάθε ταξίδι είναι διαφορετικό.

Αυτή η παράσταση είναι εμπνευσμένη από μακρινά ταξίδια. Σήμερα η μετανάστευση παρουσιάζεται ως το κλειδί για την επιβίωση σε αυτή την οικονομική κατάσταση που αντιμετωπίζουμε. Πολύ εύκολα μπορείς να βρείς τον εαυτό σου μόνο του να περιπλανάται στην Ευρώπη χωρίς προορισμό, με μόνο σκοπό την εύρεση εργασίας. Τα ακαδημαϊκά σου προσόντα έχουν πάψει να έχουν αξία εδώ και πολύ καιρό, τώρα θα κάνεις ό,τι δουλειά βρεις. Μετά από χρόνια εξάσκησης του μυαλού μας, έχουμε ξεχάσει να μάθουμε παλιά βασικά καθήκοντα που κάνουν το σώμα μας να κινείται.

Τώρα απαιτείται να προσαρμοστούμε είτε σε αγροτικές εργασίες, οικοδομικές εργασίες ή άλλες παρόμοιες πολύ σημαντικές δουλειές που πολύ εύκολα είχαμε απορρίψει. Η εκπαίδευση είναι σημαντική, αλλά η επιβίωση σημαντικότερη. Μερικές φορές «το γρασίδι δεν είναι πάντα πιο πράσινο στην άλλη πλευρά».

Η ελπίδα να βρεθεί κάτι καλύτερο εκτός της πατρίδας μας γίνεται πραγματικότητα και αναγκαιότητα . Ήρθε η ώρα να φύγουμε. Οι άνθρωποι σε κάθε χώρα από την οποία έχουμε περάσει λένε το ίδιο πράγμα: «Είναι η κρίση που δίνει την αίσθηση ότι δεν είσαι ευπρόσδεκτος πουθενά». Το σακίδιό σου γίνεται επέκταση του εαυτού σου, σταθερό σημείο στην πραγματικότητα, δίχτυ ασφαλείας, προστασία, μαξιλάρι, ακόμα και φίλος.

«Ό,τι γυαλίζει δεν είναι χρυσός ούτε όλοι εκείνοι που περιπλανιούνται χάνονται».
- J.R.R. Tolkien, Η Συντροφιά του Δαχτυλιδιού


Πότε: Κυριακή 10/5/2014
Ώρα έναρξης: 18.00
Διάρκεια: 20’-25’
Πού: Κινητήρας studio
Ελεύθερη είσοδος
Τηλέφωνο κρατήσεων210-9248328


Η Λία Χαμηλοθώρη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1985 και ήταν από μικρή αθλήτρια της ρυθμικής και αργότερα για πολλά χρόνια του ακροβατικού συλλόγου ΓΑΣ Ειρήνη Περιστερίου.
Μετά την αποφοίτησή της από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΑΣΟΕΕ), σπούδασε χορό στην Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού «Ραλλού Μάνου» από όπου αποφοίτησε το 2010 με άριστα. Το 2011, έπειτα από εξετάσεις έλαβε υποτροφία από το Ίδρυμα Ωνάση για βελτίωση τεχνικής στις Βρυξέλλες του Βελγίου (Danscentrum Jette), όπου για δύο χρόνια παρακολούθησε σεμινάρια τεχνικής και αυτοσχεδιασμού και συνεργάστηκε με διάφορες ομάδες σύγχρονου χορού.

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια σε Ελλάδα και εξωτερικό με σημαντικούς χορευτές και χορογράφους.
Σα χορεύτρια έχει συνεργαστεί με διάφορες ομάδες σε Ελλάδα και εξωτερικό (Cie la ignorancia, Creo dance company, Paracoon, Krama, Transito κα), ήταν μέλος της ελληνικής συμμετοχής στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Homme@home μέσω του κέντρου χορού Ι.Ρ.Ντάνκαν και σα βοηθός στην ομάδα Φora etc.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου