πηγή :maga.gr

Η παρουσία των ιστολογίων στον παγκόσμιο ιστό αποτελεί μια μορφή διαδικτυακής δημοσιογραφίας που υλοποιεί την έννοια της δημοσιογραφίας των πολιτών και συμβάλλει ουσιαστικά στον εκδημοκρατισμό της δημόσιας επικοινωνίας.

Οι φορείς της δεν είναι εργαζόμενοι στο χώρο των ΜΜΕ αλλά χρήστες του διαδικτύου που δεν έχουν επαγγελματική σχέση με την τέταρτη εξουσία.
πηγή :maga.gr

Δευτέρα, 28 Απριλίου 2014

Εσύ πόσες ώρες δούλεψες για το Facebook σήμερα;

Έχετε σκεφτεί ποτέ πως ο χρόνος που αφιερώνουμε στο Facebook είναι χρόνος δωρεάν εργασίας και οι αναρτήσεις, οι φωτογραφίες και τα σχόλιά μας, προϊόν με υψηλή προστιθέμενη αξία, από το οποίο κάποιοι κερδίζουν;
Από την Άννα Μιχαήλ
Όποτε εκφράζουμε την άποψή μας ή ανεβάζουμε φωτογραφίες και κερδίζουμε τα πολυπόθητα like χαιρόμαστε τόσο που σίγουρα δεν αισθανόμαστε εργάτες σε ένα τεράστιο εργοστάσιο παραγωγής κερδών για τους μετόχους του Facebook. Νιώθουμε, περισσότερο ελεύθεροι από ποτέ να εκφράζουμε την κριτική μας και την άποψή μας και να κερδίζουμε αναγνώριση από αυτό και καθόλου σκληρά εργαζόμενοι.
Αυτή η δυνατότητα έκφρασης ίσως αποτελεί το κίνητρό μας, ώστε να είμαστε διατεθειμένοι να αφιερώσουμε χρόνο από το χρόνο μας για να γεμίσουμε τα ράφια των διαδικτυακών σουπερμάρκετ πληροφορίας με περιεχόμενο.
Και σίγουρα η ελευθερία έκφρασης είναι σημαντικό κίνητρο αφού η επιλογή συμμετοχής στα social media, είναι απόλυτα δική μας, αφού θέλουμε πολύ να εκφραζόμαστε και να αναλαμβάνουμε  ενεργό ρόλο στην ψηφιακή κοινωνία. 
Η ανεκπλήρωτη επιθυμία έκφρασης και παρέμβασης στη σύγχρονη σταθερά δομημένη κοινωνία βρίσκει διέξοδο στην εικονική κοινωνία των social media, όπου οι διαμαρτυρίες και οι επαναστατικότητά μας βρίσκουν το δρόμο τους... με ένα Post.
Έτσι, το απέραντο κοινωνικό εργοστάσιο παράγει 
http://news247.gr/eidiseis/weekend-edition/esu_poses_wres_doulepses_gia_to_facebook_shmera.2753828.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου