πηγή :maga.gr

Η παρουσία των ιστολογίων στον παγκόσμιο ιστό αποτελεί μια μορφή διαδικτυακής δημοσιογραφίας που υλοποιεί την έννοια της δημοσιογραφίας των πολιτών και συμβάλλει ουσιαστικά στον εκδημοκρατισμό της δημόσιας επικοινωνίας.

Οι φορείς της δεν είναι εργαζόμενοι στο χώρο των ΜΜΕ αλλά χρήστες του διαδικτύου που δεν έχουν επαγγελματική σχέση με την τέταρτη εξουσία.
πηγή :maga.gr

Δευτέρα, 24 Μαρτίου 2014

"FameLab 2014" για νέα ταλέντα στην επιστήμη

Με στόχο την ανάδειξη νέων ταλέντων στην επικοινωνία της επιστήμης πραγματοποιείται για όγδοη χρονιά φέτος και στην Ελλάδα ο διεθνής διαγωνισμός FameLab, τον οποίο διοργανώνει το Βρετανικό Συμβούλιο (British Council).

Νέοι με επιστημονικά ενδιαφέροντα καλούνται να βρουν ελκυστικούς και διασκεδαστικούς τρόπους για να παρουσιάσουν ενώπιον κοινού την επιστήμη με απλά λόγια, αλλά και με ακρίβεια. Η κεντρική ιδέα είναι να βγει η επιστήμη από την τάξη, να γίνει διασκεδαστική, να ενθαρρύνει τους νέους, ώστε να αποκτήσουν πάθος για την επιστήμη και την τεχνολογία.

Το FameLab ξεκίνησε το 2005 στη Βρετανίααπό το Φεστιβάλ Επιστήμης του Τσέλτενχαμ (Cheltenham Science Festival) και γρήγορα καθιερώθηκε διεθνώς ως ιδανικό μοντέλο για τον επιτυχή εντοπισμό, την εκπαίδευση και την καθοδήγηση νέων επιστημόνων και μηχανικών.

Σε συνεργασία με το British Council, ο παγκόσμιος διαγωνισμός FameLab International έχει δεχτεί ήδη συμμετοχές περισσότερων από 5.000 νέων επιστημόνων και μηχανικών σε 23 χώρες. Η Ελλάδασυμμετέχει στον διαγωνισμό από το 2007.

Ο διαγωνισμός είναι ανοιχτός σε νέους και νέες άνω των 18 ετών, που είναι κάτοικοι Ελλάδας και σπουδάζουν ή έχουν ήδη πτυχίο σε κάποιον επιστημονικό τομέα (επιστήμη, τεχνολογία, μηχανολογία, ιατρική ή μαθηματικά).

Η προθεσμία υποβολής δηλώσεων συμμετοχής είναι έως τη Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014. Οι συμμετέχοντες από Αθήνα και Θεσσαλονίκη στον προκριματικό γύρο, οι οποίοι θα κάνουν τις δέκα καλύτερες παρουσιάσεις, θα περάσουν στον τελικό.

Η παρουσίαση μπορεί να γίνει στα Αγγλικά ή στα Ελληνικά και διαρκεί τρία λεπτά. Οι ενδιαφερόμενοι -για να πάρουν και ιδέες!- μπορούν να παρακολουθήσουν τις παρουσιάσεις των προηγούμενων διοργανώσεων στη διεύθυνση: www.youtube.com/user/famelabGreece

Οι φιναλίστ θα παρακολουθήσουν δωρεάν ένα διήμερο σεμινάριο (Masterclass) με θέμα «Η επικοινωνία της επιστήμης», στο οποίο 
http://www.nooz.gr/article/famelab-2014-gia-talenta-stin-epistimi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου