πηγή :maga.gr

Η παρουσία των ιστολογίων στον παγκόσμιο ιστό αποτελεί μια μορφή διαδικτυακής δημοσιογραφίας που υλοποιεί την έννοια της δημοσιογραφίας των πολιτών και συμβάλλει ουσιαστικά στον εκδημοκρατισμό της δημόσιας επικοινωνίας.

Οι φορείς της δεν είναι εργαζόμενοι στο χώρο των ΜΜΕ αλλά χρήστες του διαδικτύου που δεν έχουν επαγγελματική σχέση με την τέταρτη εξουσία.
πηγή :maga.gr

Δευτέρα, 10 Μαρτίου 2014

Comicdom Con Athens 2014: ελληνικό φεστιβάλ αποκλειστικά αφιερωμένο στα comics!!

Η Ελληνοαμερικανική Ένωση και η Comicdom Press διοργανώνουν για ένατη συνεχή χρονιά το ελληνικό φεστιβάλ αποκλειστικά αφιερωμένο στα comics.

Στο φεστιβάλ θα παρευρεθούν οι ακόλουθοί προσκεκλημένοι: 

- Ο Ισπανός σεναριογράφος Enrique Sánchez Abulí, συν-δημιουργός του δημοφιλούς TORPEDO 1936 (σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Θερβάντες).
- Ο βραβευμένος με Eisner Award Βρετανός σχεδιαστής Glenn Fabry, γνωστός για τα θρυλικά εξώφυλλά του σε τίτλους όπως HELLBLAZER και PREACHER.
- Η ανερχόμενη Ιταλίδα σχεδιάστρια, Emanuela Lupacchino, γνωστή για τα σχέδιά της σε τίτλους μεγάλων αμερικανικών εκδοτικών.
- Η Γαλλίδα εικονογράφος και δημιουργός comics, Pénélope Bagieu το comic της οποίας (JOSEPHINE) πρόσφατα μεταφέρθηκε στη μεγάλη οθόνη (σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος).
- Ο ταλαντούχος Ιρλανδός δημιουργός Stephen Mooney (σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Ιρλανδίας).
- Ο Νορβηγός σχεδιαστής comics και εικονογράφος, Martin Ernstsen (σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Νορβηγίας). 

Με τη συγκυρία της ένατης διοργάνωσης του φεστιβάλ και επειδή τα comics είναι η αποκαλούμενη 9η τέχνη, η φετινή έκθεση τιτλοφορείται Celebrating 9th Art. Σε αυτήν θα παρουσιαστούν, από χώρες όπως η Καμπότζη, η Κίνα, το Ισραήλ, η Πορτογαλία, η Λετονία, η Παραγουάη και η Λετονία, αυθεντικές σελίδες, comics, graphic novels και εικονογραφήσεις από όλο τον κόσμο, με στόχο να υπογραμμιστεί η οικουμενικότητα της τέχνης των comics. Μεγάλο μέρος του υλικού θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στη χώρα μας. 

Η Comicdom Con Athens 2014 θα πραγματοποιηθεί στηΕλληνοαμερικανική Ένωση (Μασσαλίας 22, Κολωνάκι) την Παρασκευή 4, Σάββατο 5 και Κυριακή 6 Απριλίου, από 11:00-21:30.


http://entertainment.in.gr/html/ent/265/ent.163265.asp

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου