πηγή :maga.gr

Η παρουσία των ιστολογίων στον παγκόσμιο ιστό αποτελεί μια μορφή διαδικτυακής δημοσιογραφίας που υλοποιεί την έννοια της δημοσιογραφίας των πολιτών και συμβάλλει ουσιαστικά στον εκδημοκρατισμό της δημόσιας επικοινωνίας.

Οι φορείς της δεν είναι εργαζόμενοι στο χώρο των ΜΜΕ αλλά χρήστες του διαδικτύου που δεν έχουν επαγγελματική σχέση με την τέταρτη εξουσία.
πηγή :maga.gr

Κυριακή, 30 Μαρτίου 2014

"Αγάπα για να ζήσεις, ζήσε για ν' αγαπάς"

Έχει εμπνεύσει συγγραφείς και ποιητές, έχει αποτυπωθεί σε πίνακες ζωγραφικής, γλυπτά, γκράφιτι και συνθήματα στους δρόμους και έχει τραγουδηθεί ίσως περισσότερο από κάθε άλλο συναίσθημα. Είναι θεϊκή -«Αγαπάτε αλλήλους»- μητρική, (συν)αδελφική, φιλική, εκφράζεται προς τη φύση, τα ζώα και ό,τι άλλο μπορεί να συλλάβει ο ανθρώπινος νους. Όταν δε, γίνεται έρωτας μπορεί ακόμη και να… πεθάνεις γι' αυτήν.
«Αγάπα για να ζήσεις, ζήσε για ν' αγαπάς» έγραφε ο Διονύσιος Σολωμός. Και… άφησε το δικό σου αποτύπωμα-μήνυμα αγάπης στην ιστορία συμμετέχοντας στην κατασκευή και υλοποίηση ενός παγκόσμιου, συμμετοχικού έργου τέχνης (collective public art) με αναφορά στην αγάπη. Κάθε συμμετοχή χρηματοδοτεί και προσθέτει ένα κομμάτι (έναν κύβο για την ακρίβεια που είναι το δομικό υλικό της κατασκευής) στο έργο και ο κάθε «χρηματοδότης» έχει το μοναδικό προνόμιο να «σκαλίσει» τη δική του αφιέρωση και να αφήσει το δικό του αποτύπωμα στην ιστορία! Η υλοποίηση αυτού του φιλόδοξου project επιχειρείται να δημιουργηθεί με τη μέθοδο του crowdfunding.
Με ορμητήριο την αποκαλούμενη πλέον ερωτική πόλη στην Ελλάδα, τη Θεσσαλονίκη, με πλεόνασμα δημιουργικότητας κι ενέργειας και το… ανήσυχο πνεύμα τους, ο Απόστολος Μπινομάκης και ο Χρήστος Τρμαπούκης αποφάσισαν να υλοποιήσουν ένα διαφορετικό project. Πειραματιζόμενοι με τη δύναμη των συλλογικών προσπαθειών και με τη βοήθεια της τεχνολογίας και του crowdfunding, εμπνεύστηκαν τη δημιουργία ενός παγκόσμιου σημείου αναφοράς, μέσω μιας αυθόρμητης κίνησης διάφορων ανθρώπων ανά τον πλανήτη, με στόχο να αφήσουν το αποτύπωμά τους στον κόσμο, μέσα από ένα θετικά φορτισμένο έργο τέχνης.
Συζητώντας διαπίστωσαν, όπως εξηγούν στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, ότι τα περισσότερα μνημεία που υπάρχουν ανά τον πλανήτη είναι φορτισμένα με μια αρνητική χροιά καθώς παραπέμπουν συνήθως σε ιστορικά γεγονότα «δεμένα» με δυσάρεστες μνήμες, όπως ο πόλεμος. Έτσι, αποφάσισαν, να φτιάξουν ένα συλλογικό, crowdfunded μνημείο με αφορμή την αγάπη και «βάφτισαν» την ιδέα τους «The Lovemark».
Γιατί, όμως, αγάπη; «Ο ρόλος της αγάπης, ενώ είναι εξαιρετικά σημαντικός στην προσωπική ζωή του καθενός, στη δημόσια σφαίρα είναι λίγο ταμπού» απαντά ο Χρήστος, για να συμπληρώσει ο Απόστολος: «Και για να δανειστούμε μια αμερικάνικη φράση, η αγάπη δεν υπάρχει αν δεν εξομολογηθεί».
Με τη βοήθεια μιας από τις πλέον γνωστές πλατφόρμες crowdfunding, της indiegogo, που προσφέρει όλα τα τεχνολογικά εργαλεία για να στήσει κάποιος τη δική του καμπάνια, αλλά και τη συνδρομή «πρεσβευτών» (ambassadors) από διάφορες γωνιές του πλανήτη, η ομάδα του Lovemark έβγαλε την ιδέα στον αέρα του διαδικτύου αναζητώντας υποστηρικτές. Η πρώτη καμπάνια που «έτρεξαν» προσπαθώντας να συγκεντρώσουν το ποσό των 175.000 δολαρίων για να κατασκευαστεί το Lovemark μπορεί να μην έπιασε τον στόχο της, αλλά..
http://www.news.gr/ellada/kalh-eidhsh/article/137697/agapa-gia-na-zhseis-zhse-gia-n-agapas.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου