πηγή :maga.gr

Η παρουσία των ιστολογίων στον παγκόσμιο ιστό αποτελεί μια μορφή διαδικτυακής δημοσιογραφίας που υλοποιεί την έννοια της δημοσιογραφίας των πολιτών και συμβάλλει ουσιαστικά στον εκδημοκρατισμό της δημόσιας επικοινωνίας.

Οι φορείς της δεν είναι εργαζόμενοι στο χώρο των ΜΜΕ αλλά χρήστες του διαδικτύου που δεν έχουν επαγγελματική σχέση με την τέταρτη εξουσία.
πηγή :maga.gr

Τετάρτη, 19 Μαρτίου 2014

Εικαστική παρέμβαση στους γκρίζους τοίχους της Αθήνας!

Νέες απαντήσεις στο ερώτημα που έχει θέσει το Athens Street Art Festival από την πρώτη του διοργάνωση «Crisis? What Crisis?» κατέθεσαν οι Ελβετοί καλλιτέχνες, που συμμετείχαν στην πρώτη διεθνή φετινή φάση του, που ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία (6-13/3), μέσα από τα πολιτικοποιημένα έργα που άφησαν πίσω τους στους τοίχους της Αθήνας. Συγκεκριμένα στο πλαίσιο του Athens Street Festival 2014, που πλέον αποτελεί θεσμό, επισκέφθηκαν την Αθήνα τέσσερις κορυφαίοι Ελβετοί καλλιτέχνες υπο την αιγίδα της Ελβετικης Πρεσβειας και με την βοήθεια της Swiss Airlines oι: Bane, Robi The Dog, Safu και Chromeo, οι οποίοι ζωγράφισαν στο Smart Park, σε δημόσιους χώρους και σχολεία στο Δήμο Νίκαιας Ρέντη, καθώς και στη Σχολή Καλών Τεχνών. 

Στα highlights του Φεστιβάλ το τεραστίων διαστάσεων (12μ. Χ 12μ.) εντυπωσιακό και σε φάση βρυχηθμού λιοντάρι που ζωγράφισε ο Bane (Όλεθρος) στον τοίχο του 7ου Δημοτικού Σχολείου Νίκαιας με φόντο την ελληνική σημαία και τίτλο «Η Ελλάδα που βρυχάται». Το έργο κάθε άλλο παρά τυχαία έγινε, καθώς ο Bane ήθελε μέσα από αυτό να στείλει το δικό του μήνυμα για την κρίση που διέρχεται η Ελλάδα, αλλά και για τη θέση της σε σχέση με την Ευρώπη. 

«Το λιοντάρι συμβολίζει την Ελλάδα, που πιστεύω ότι έχει μεγάλη δύναμη μέσα της», λέει ο Bane. «H Ελλάδα πολύ σύντομα θα δείξει το δυνατό της πρόσωπο στην υπόλοιπη Ευρώπη και στον κόσμο. Δεν είναι γονατισμένη. Γι αυτό προτίμησα να ζωγραφίσω ένα εντυπωσιακό λιοντάρι που βρυχάται, με φόντο την γαλανόλευκη ελληνική σημαία και ..

http://www.zougla.gr/greece/article/ikastiki-paremvasi-stous-grizous-tixous-tis-a8inas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου