πηγή :maga.gr

Η παρουσία των ιστολογίων στον παγκόσμιο ιστό αποτελεί μια μορφή διαδικτυακής δημοσιογραφίας που υλοποιεί την έννοια της δημοσιογραφίας των πολιτών και συμβάλλει ουσιαστικά στον εκδημοκρατισμό της δημόσιας επικοινωνίας.

Οι φορείς της δεν είναι εργαζόμενοι στο χώρο των ΜΜΕ αλλά χρήστες του διαδικτύου που δεν έχουν επαγγελματική σχέση με την τέταρτη εξουσία.
πηγή :maga.gr

Παρασκευή, 14 Μαρτίου 2014

Χιλιάδες κλασσικά κόμικς –δωρεάν!Δεν είναι τόσο σοφιστικέ όσο η αντίστοιχη προσφορά για την οποία έγραφε τις προάλλες η persa, όμως οι φαν της «κλασσικής ποπ» αμερικανικής κουλτούρας της δεκαετίας του 1950 σίγουρα θα το εκτιμήσουν: το Ψηφιακό Μουσείο Κόμικς προσφέρει πάνω από 15.000 αντίτυπα κόμικς εκείνης της εποχής δωρεάν μέσω του σάιτ του –οι ενδιαφερόμενοι δεν έχουν παρά να εγγραφούν (χωρίς χρέωση) και από εκεί και πέρα να βρουν και να κατεβάσουν όποια και όσα αντίτυπα θέλουν.
Τα ψιλά γράμματα; Στη συλλογή δε συμπεριλαμβάνονται οι μεγάλοι τίτλοι –αυτοί της Marvel, της D.C. ή της Disney, προφανώς για λόγους πνευματικών δικαιωμάτων. Όμως όπως ξέρουν καλά οι γνώστες των παλιών αμερικανικών κόμικς, οι μεγάλες εταιρείες δεν ήταν παρά ένα μέρος της σκηνής εκείνης της εποχής: παράλληλα με τους υπέρ-ήρωες που έφτασαν να γίνουν τα διασημότερα εξαγώγιμα προϊόντα της αμερικανικής κουλτούρας, υπήρξαν αμέτρητοι άλλοι τίτλοι που ακουμπούσαν θέματα όπως ο Β’ ΠΠ, ο πόλεμος της Κορέας ή ο Ψυχρός Πόλεμος αλλά και διάφορα κοινωνικά ζητήματα της εποχής. Και η συλλογή του Ψηφιακού Μουσείου προσφέρει μέσω αυτών των κόμικς ένα παράθυρο στον τρόπο σκέψης των Αμερικανών εκείνων 

http://theartfoundation.metamatic.gr/GR/BLOG_/texnes-politismos/1984/xiliades_klassika_komiks_dorean/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου