πηγή :maga.gr

Η παρουσία των ιστολογίων στον παγκόσμιο ιστό αποτελεί μια μορφή διαδικτυακής δημοσιογραφίας που υλοποιεί την έννοια της δημοσιογραφίας των πολιτών και συμβάλλει ουσιαστικά στον εκδημοκρατισμό της δημόσιας επικοινωνίας.

Οι φορείς της δεν είναι εργαζόμενοι στο χώρο των ΜΜΕ αλλά χρήστες του διαδικτύου που δεν έχουν επαγγελματική σχέση με την τέταρτη εξουσία.
πηγή :maga.gr

Τρίτη, 4 Μαρτίου 2014

Το Athens Street Art Festival 2014,

Τα φτερά του ανοίγει το Μάρτιο το Athens Street Art Festival 2014, το οποίο ανταποκρινόμενο στο διεθνή χαρακτήρα του που έθεσε από την πρώτη περσινή πολύ επιτυχημένη διοργάνωση του, περνά στη δεύτερη ακόμα πιο δυναμική φάση του, με την έλευση Ελβετών καλλιτεχνών, οι οποίοι θα ζωγραφίζουν στην Αθήνα από τις 6 έως τις 13 Μαρτίου, στην προσπάθεια τους να δώσουν απαντήσεις στο επίκαιρο ερώτημα «Κρίση; ποια Κρίση;» («Crisis? what Crisis?»).
Ειδικότερα, στο πλαίσιο του Athens Street Festival 2014, θα επισκεφθούν την Αθήνα τέσσερις κορυφαίοι καλλιτέχνες του είδους οι: Bane, Robi The Dog, Safu και Chromeo, οι οποίοι θα ζωγραφίσουν στο Smart Park (6 -8/3), σε δημόσιους χώρους και σχολεία στο Δήμο Νίκαιας Ρέντη (9 - 11/3), καθώς και στη Σχολή Καλών Τεχνών (12 - 13/3).
Παράλληλα, δέκα καταξιωμένοι Έλληνες καλλιτέχνες της street art, και φοιτητές της ΑΣΚΤ, θα μεταμορφώσουν μέσα στον Μάρτιο, 2.000 τμ επιφάνειες σχολείων στο δήμο Νίκαιας Ρέντη, δίνοντας μια άλλη νότα στην πόλη, με τη ζωντάνια της τέχνης τους και τη διαδραστική συμμετοχή του κοινού.
Στο πρόγραμμα του φεστιβάλ, έχουν ανακοινωθεί μέχρι στιγμής οι εξής παράλληλες δράσεις: Έκθεση φωτογραφίας της Ανζελίκ Κουρουνίς, με θέματα γκράφιτι στην Ελλάδα, την περίοδο της κρίσης. Έκθεση έργων δύο ξένων καλλιτεχνών και ενός Έλληνα στην γκαλερί AENAON. Προβολή ντοκιμαντέρ και ταινιών σχετικές με την τέχνη του δρόμου, Επιστημονική ημερίδα με θέμα «Ανάλυση του φαινομένου Street Art».
Όσο για τις εκδηλώσεις στον χώρο του Smart Park, θα συνεχίζονται μέχρι το τέλος Ιουνίου, συνοδεία μουσικής, χάπενινγκ με ζογκλέρ, θέατρο δρόμου, μίμους, κ.ά., σε συνεργασία με το παρισινό Ίδρυμα «Le Mur».


http://tvkosmos.gr/article.asp?newsid=2169720#.UxX1u9LIbZU

Το διαβάσαμε στο: http://news.pathfinder.gr/culture/972131.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου