πηγή :maga.gr

Η παρουσία των ιστολογίων στον παγκόσμιο ιστό αποτελεί μια μορφή διαδικτυακής δημοσιογραφίας που υλοποιεί την έννοια της δημοσιογραφίας των πολιτών και συμβάλλει ουσιαστικά στον εκδημοκρατισμό της δημόσιας επικοινωνίας.

Οι φορείς της δεν είναι εργαζόμενοι στο χώρο των ΜΜΕ αλλά χρήστες του διαδικτύου που δεν έχουν επαγγελματική σχέση με την τέταρτη εξουσία.
πηγή :maga.gr

Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου 2014

Ήχοι από την Αφρική / και κλασικά κομμάτια jazz, funk και soul μουσικής!!

Το metamatic:taf με ιδιαίτερη χαρά παρουσιάζει τον Adedeji,  ανερχόμενο τραγουδιστή, κιθαρίστα και στιχουργό από το Λάγος της Νιγηρίας, την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου με την μπάντα του Neo Yoruba People.
Από όταν πρωτοήρθε στην Ευρώπη το 2007, ο Adedeji έχει δώσει συναυλίες στην Ελλάδα, την Ισπανία, τη Λιθουανία, τη Σλοβενία, τη Στοκχόλμη και την Ολλανδία, με εμφανίσεις που κυμαίνονται από solo συναυλίες μέχρι συνεργασίες με τη Συμφωνική Ορχήστρα της Βόρειας Ολλανδίας. Έχει καταφέρει να σαγηνεύσει το κοινό παρουσιάζοντας δικές του πρωτότυπες μουσικές συνθέσεις και ερμηνεύοντας ένα μεγάλο ρεπερτόριο από κλασικά κομμάτια της jazz, funk και soul μουσικής σκηνής, κερδίζοντας συνεχώς οπαδούς στην Ευρώπη και την Αφρική.
Χάρη στην εξειδίκευσή του στην Αφρικανική μουσική, ο Adedeji  ηγείται στην Ελλάδα τους Neo Yoruba People, ένα σύνολο καταξιωμένων μουσικών που παρουσιάζουν προσωπικές του πρωτότυπες συνθέσεις αλλά και διασκευές παραδοσιακών τραγουδιών της Δυτικής Αφρικής (από την περιοχή της Γιορούμπα). Στην πιο πρόσφατη εμφάνιση τους έκαναν την έναρξη της συναυλίας του Keziah Jones στην Τεχνόπολη στο Γκάζι, κερδίζοντας το χειροκρότημα περισσότερων από 2.000 ανθρώπων.
Ο Adedeji με τους Neo Yoruba People θα εμφανιστούν ως κουιντέτο στο metamatic:taf παρουσιάζοντας τον δίσκο “Ajo”, καθώς και μια σειρά νέων συνθέσεων που θα  ηχογραφηθούν στο επόμενο άλμπουμ του Adedeji.
Adedeji Adetayo – Κιθάρα, φωνητικά
Βαγγέλης Στεφανόπουλος– Πλήκτρα, φωνητικά
Yoel Soto - Μπάσσο, φωνητικά
Χρήστος Κωνσταντινίδης – Τύμπανα
Carlos Menendez – Κρουστά 
Τετάρτη 19.02.2014, 21:30
Είσοδος ελεύθερη
http://theartfoundation.metamatic.gr/GR/Event/2306/Adedeji__Neo_Yoruba_People/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου