πηγή :maga.gr

Η παρουσία των ιστολογίων στον παγκόσμιο ιστό αποτελεί μια μορφή διαδικτυακής δημοσιογραφίας που υλοποιεί την έννοια της δημοσιογραφίας των πολιτών και συμβάλλει ουσιαστικά στον εκδημοκρατισμό της δημόσιας επικοινωνίας.

Οι φορείς της δεν είναι εργαζόμενοι στο χώρο των ΜΜΕ αλλά χρήστες του διαδικτύου που δεν έχουν επαγγελματική σχέση με την τέταρτη εξουσία.
πηγή :maga.gr

Τρίτη, 11 Φεβρουαρίου 2014

ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΟΒΟΛΗ ταινίας του Fina Torres «Οριάνα» (Oriane)..


Την ταινία του Fina Torres «Οριάνα» (Oriane), παραγωγής 1985, προβάλει ηΚινηματογραφική Λέσχη Πεύκης την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014 στις 8 το βράδυ στοΔημοτικό Θέατρο Πεύκης (Χρ. Σμύρνης & Ρ. Φεραίου) σε συνδιοργάνωση με το Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου Λυκόβρυσης - Πεύκης Περιβάλλον - Αθλητισμός - Πολιτισμός «ΠΕ.Α.Π.» με την πολύτιμη υποστήριξη της Πρεσβείας της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλαςστην Αθήνα. 
Σενάριο: Antoine Lacomblez 
Σκηνοθεσία: Fina Torres 
Παίζουν: Doris Wells, Daniela Silverio, Rafael Briceño κ.ά. 
Η Μαρία επιστρέφει στη Βενεζουέλα από τη Γαλλία όταν μαθαίνει για το θάνατο της θείας της και την κληρονομιά που της αφήνει. Η Μαρία πηγαίνει στο αγρόκτημα σε ένα παλιό σπίτι εγκαταλειμμένο στην τροπική ζούγκλα στην άκρη της θάλασσας, για να το πουλήσει. Ενώ επισκέπτονται το σπίτι υποψήφιοι αγοραστές, η Μαρία αρχίζει να περιπλανιέται μέσα στα δωμάτια και θυμάται την ζωή της εκεί χρόνια πριν. Σε μια σειρά από αναδρομές, η ταινία δείχνει τη νεαρή Μαρία να προσπαθεί να καταλάβει την ήσυχη, αλλά παράξενη ατμόσφαιρα που περιβάλλει τον τόπο. Καθώς μαθαίνει πράγματα, αναπολεί στη νεαρή τότε θείας της, στο σκληρό πατέρα της και την πρώτη της αγάπη. Μετά από αυτές τις ονειροπολήσεις η Μαρία, τώρα μια ώριμη γυναίκα, αποφασίζει να μην πουλήσει το σπίτι. Η ταινία βραβεύτηκε με τη Χρυσή Κάμερα καλύτερης ταινίας μεγάλου μήκους στο Φεστιβάλ Καννών, το βραβείο καλύτερης ταινίας και καλύτερου σεναρίου στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Καρθαγένης και το βραβείο καλύτερης ταινίας στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου στο Σικάγο. 
Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Επικοινωνία

Γίνετε μέλη, ενισχύστε το έργο της Κινηματογραφικής Λέσχης Πεύκης.

Επικοινωνήστε:
- ηλεκτρονικά
kinlespef[at]gmail.com
- τηλεφωνικά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου