πηγή :maga.gr

Η παρουσία των ιστολογίων στον παγκόσμιο ιστό αποτελεί μια μορφή διαδικτυακής δημοσιογραφίας που υλοποιεί την έννοια της δημοσιογραφίας των πολιτών και συμβάλλει ουσιαστικά στον εκδημοκρατισμό της δημόσιας επικοινωνίας.

Οι φορείς της δεν είναι εργαζόμενοι στο χώρο των ΜΜΕ αλλά χρήστες του διαδικτύου που δεν έχουν επαγγελματική σχέση με την τέταρτη εξουσία.
πηγή :maga.gr

Παρασκευή, 17 Ιανουαρίου 2014

Εργατική Λέσχη Περιστερίου: Δωρεάν Μαθήματα Αλληλεγγύης - Μαθήματα Αγώνα!

ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ – ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΑΞΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ
ΚΑΝΟΥΜΕ ΔΩΡΕΑΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ – ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΓΩΝΑ


Παρά τα παχιά λόγια και τις «ενέσεις ελπίδας» Σαμαρά και Βενιζέλου ότι «τα δύσκολα πέρασαν» και ότι επιτέλους βαδίζουμε στο δρόμο της ανάπτυξης, η πραγματικότητα παραμένει τραγική και αμείλικτη για τον κόσμο της δουλειάς: κυβέρνηση, Ευρωπαϊκή Ένωση και ΔΝΤ εξακολουθούν να βυθίζουν την κοινωνία στη φτώχεια και την εξαθλίωση με περισσότερες απολύσεις, φόρους, ανεργία, μειώσεις μισθών, πλειστηριασμούς, χαράτσια, διάλυση υγείας και παιδείας, σιδερένια πυγμή σε όποιον προσπαθεί να αντισταθεί...

Η νέα εκπαιδευτική μεταρρύθμιση (το «νέο» λύκειο) υπόσχεται πλήρη απαξίωση του δημόσιου σχολείου, κατάργηση κάθε έννοιας δωρεάν παιδείας, ένταση των ταξικών φραγμών, μετατροπή του σχολείου σε ακόμα μεγαλύτερο εξεταστικό κάτεργο, μετατροπή των μαθητών σε πελάτες των ιδιωτικών σχολών και ΙΕΚ.

Η σκληρή πραγματικότητα είναι ότι ένα μεγάλο μέρος των μαθητών, ειδικά σε λαϊκές περιοχές όπως το Περιστέρι, θα αναγκαστούν να εγκαταλείψουν το σχολείο για να γίνουν μια ώρα αρχύτερα φθηνό, ανασφάλιστο εργατικό δυναμικό χωρίς δικαιώματα.

Σε αυτή την πραγματικότητα θέλουμε να αντισταθούμε και σε αυτό τον σκοπό θέλουμε να συμβάλλει και η Εργατική Λέσχη Περιστερίου. Τα δωρεάν μαθήματα σε μαθητές που τα έχουν ανάγκη είναι...

http://kokkinostupos.blogspot.gr/2014/01/blog-post_17.html


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου