πηγή :maga.gr

Η παρουσία των ιστολογίων στον παγκόσμιο ιστό αποτελεί μια μορφή διαδικτυακής δημοσιογραφίας που υλοποιεί την έννοια της δημοσιογραφίας των πολιτών και συμβάλλει ουσιαστικά στον εκδημοκρατισμό της δημόσιας επικοινωνίας.

Οι φορείς της δεν είναι εργαζόμενοι στο χώρο των ΜΜΕ αλλά χρήστες του διαδικτύου που δεν έχουν επαγγελματική σχέση με την τέταρτη εξουσία.
πηγή :maga.gr

Τρίτη, 7 Ιανουαρίου 2014

Χρόνος-Μνήμη-Τέχνη!!!

Φωκίωνος Νέγρη 16, Αθήνα
Τετάρτη
8 Ιανουαρίου 2014
στις 7.30μ.μ.


Είσοδος Ελεύθερη


Χρόνος-Μνήμη-Τέχνη

Άλλοτε και σήμερα

 

Την Τετάρτη 8 Ιανουαρίου στις 7.30μ.μ., στο πλαίσιο της έκθεσης«Ζωγραφικές αναφορές στην μνήμη και τον χρόνο» με έργα από τη Συλλογή Σωτήρη Φέλιου, ο Επίκουρος Καθηγητής Φιλοσοφίας Διονύσιος Καββαθάς θα δώσει μια ομιλία σχετικά με τις φιλοσοφικές θεωρήσεις του χρόνου και της μνήμης.

Διερευνώντας το τοπίο των θεωριών περί μνήμης, καθίσταται προφανές ότι η ιστορία πρόσληψης «της» μνήμης είναι ταυτόχρονα και η ιστορία των μνημοτεχνικών μέσων ως μεταφορών της. Αν κάποτε κυριαρχούσαν χωρικά μοντέλα μνήμης, οι αρχιτεκτονικές της μοντέρνας εποχής βασίζονται πλέον στο χρόνο. Ως εκ τούτου, η οργάνωση της κοινωνικής μνήμης στη νεωτερικότητα αναλαμβάνεται από τα ΜΜΕ, ενώ στη μετανεωτερικότητα κυριαρχεί το μοντέλο του αλληλεπιδραστικού δικτύου. Αρχίζουμε να κατανοούμε πως οι επονομαζόμενες «αναμνήσεις» δεν αποτελούν παρά το αποτέλεσμα του συστήματος που τις παράγει. Το έργο τέχνης αναδεικνύεται σε προνομιούχο μέσο της μνήμης επειδή έχει αυξημένη συνείδηση της εξάρτησης της μνήμης από τον παρατηρητή της.

Διονύσης Καββαθάς
 

Είσοδοςελεύθερη

Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή έως την Κυριακή 12 Ιανουαρίου. 

Το Σάββατο 11 Ιανουαρίου και την Κυριακή 12 Ιανουαρίου στη 1μ.μ.θα πραγματοποιηθούν ξεναγήσεις για το κοινό από την επιμελήτρια της έκθεσης Αλεξάνδρα Κοροξενίδη.

Ώρες λειτουργίας: Τρίτη-Παρασκευή 17:00-21:00, Σάββατο & Κυριακή 12:00-18:00

Φωκίωνος Νέγρη 16, Αθήνα
210 8824681
info@felioscollection.gr

www.felioscollection.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου