πηγή :maga.gr

Η παρουσία των ιστολογίων στον παγκόσμιο ιστό αποτελεί μια μορφή διαδικτυακής δημοσιογραφίας που υλοποιεί την έννοια της δημοσιογραφίας των πολιτών και συμβάλλει ουσιαστικά στον εκδημοκρατισμό της δημόσιας επικοινωνίας.

Οι φορείς της δεν είναι εργαζόμενοι στο χώρο των ΜΜΕ αλλά χρήστες του διαδικτύου που δεν έχουν επαγγελματική σχέση με την τέταρτη εξουσία.
πηγή :maga.gr

Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου 2014

Το Athens Street Art Festival 2014 πηγαίνει Smart Park!

30 ευρωπαίοι και 30 Έλληνες Street Artists μάς δίνουν ραντεβού στα Σπάτα για να ζωγραφίσουμε μαζί τους τούς χώρους στο Smart Park και στη συνέχεια βιομηχανικά κτήρια και αποθήκες, καθώς και άλλους δημόσιους χώρους σε διάφορους δήμους της Αττικής τα Σάββατα έως το τέλος Ιουνίου του 2014.
Το event θα πραγματοποιείται κάθε Σάββατο, αρχίζοντας το Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014 μέχρι το Σάββατο 31 Ιουνίου 2014 και θα συνοδεύεται από μουσική και διάφορα street happenings

Οι πρώτες δράσεις γίνοναι στο Eμπορικό Πάρκο Smart Park, στο πλαίσιο του Le Mur Athens («Ο Τοίχος») ένα Interactive Event στη διάρκεια του οποίου καλλιτέχνες με την παρουσία και τη συμμετοχή του κοινού ζωγραφίζουν σε σταθερό Bill Board διαστάσεων 2.00 Χ 4.000 μ. Το Σάββατο 25 Ιανουαρίου ο Έλληνας καλλιτέχνης του Street Art LUNE 82 θα ζωγραφίσει στο πλαίσιο του Le Mur Athens και θα μεταμορφώσει τον δικό του τοίχο. 
Ο LUNE 82 άρχισε να ασχολείται συστηματικά με το γκράφιτι από το 1996. Έχει επηρεαστεί από την ευρωπαϊκή γαλλική, γερμανική και αυστριακή τέχνη του street art, τον αφηρημένο εξπρεσιονισμό και το graphic design. Tα έργα του είναι εμπνευσμένα από το περιβάλλοντα χώρο και τη φύση. Αυτό που τον απασχολεί είναι να διαδώσει την αίσθηση της ελευθερίας και της επανάστασης, έννοιες συνυφασμένες με το γκράφιτι. Χρησιμοποιεί διάφορες τεχνικές για να εκφράσει τις ιδέες του και είναι πάντα έτοιμος για την επόμενη πρόκληση. 


Στο πλαίσιο του πολυδιάστατου αυτού Φεστιβάλ, που μετά την περσινή του επιτυχία διοργανώνεται για δεύτερη φορά, κάτω από τον εύγλωττο τίτλο Crisis [?] What Crisis [?] θα ανακοινωθούν ποικίλες ακόμα δράσεις που θα πραγματοποιηθούν στους επόμενους μήνες, σε συνεργασία με δήμους και δημόσιους φορείς. Επίσης από τις 01/03/2104 μέχρι τις 31/06/2104 θα έρθουν τμηματικά οι 30 Ευρωπαίοι Street Artists οι οποίοι σε συνεργασία με 30 ‘Ελληνες Street Artists θα εκτελέσουν, περισσότερα από 300 έργα Grafiti, και Stencil Art, ζωγραφικής, εγκαταστάσεις και New Media, διερευνώντας θέματα της αστικής αισθητικής. 

Στο πρόγραμμα του το Φεστιβάλ περιλαμβάνει δράσεις σε Δημόσιους χώρους, ανταλλαγές απόψεων των καλλιτεχνών με το κοινό, θεωρητικές συζητήσεις για το νόημα της τέχνης σε εποχές κρίσης και τα θέματα που ανακύπτουν από αυτό, Stencil Workshop για παιδιά με την καθοδήγηση των καλλιτεχνών, έκθεση φωτογραφίας δρόμου και τέλος έκθεση έργων των συμμετεχόντων καλλιτεχνών από 01/07 – 30/07. 


Στόχοι του φεστιβάλ είναι: 
-να προβάλλει ότι η Ελλάδα παρά την κρίση που αντιμετωπίζει 
-να αναδείξει τη διαφορά μεταξύ των καλλιτεχνών Street Artists οι οποίοι ασκούν κοινωνική κριτική σε τοίχους και κτίρια με έργα τους που είναι επώνυμα και στα οποία είναι άμεσα αναγνωρίσιμη η προσωπική τους γραφή τους, σε αντιπαράθεση με την αναρχία των ανώνυμων διαμαρτυριών με graffiti, τα οποία τις περισσότερες φορές ρυπαίνουν τους δημόσιους χώρους με εγγραφές διαθέσεων προσωπικών επιθυμιών...

http://entertainment.in.gr/html/ent/064/ent.161064.asp

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου