πηγή :maga.gr

Η παρουσία των ιστολογίων στον παγκόσμιο ιστό αποτελεί μια μορφή διαδικτυακής δημοσιογραφίας που υλοποιεί την έννοια της δημοσιογραφίας των πολιτών και συμβάλλει ουσιαστικά στον εκδημοκρατισμό της δημόσιας επικοινωνίας.

Οι φορείς της δεν είναι εργαζόμενοι στο χώρο των ΜΜΕ αλλά χρήστες του διαδικτύου που δεν έχουν επαγγελματική σχέση με την τέταρτη εξουσία.
πηγή :maga.gr

Τρίτη, 19 Νοεμβρίου 2013

ΤΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ ΤΗΣ ΧΑΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΛΥΠΗΣ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΙΑΝΟΣ!!ΣΑΒΒΑΤΟ 7 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ και ώρα 15:00 μ.μ.

 

 

Το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου και ώρα 15:00 το μεσημέρι, σας περιμένουμε όλους στο παιδικό τμήμα του ΙΑΝΟΥ για να ζήσουμε μαζί τις ιστορίες της Χαράς και της Λύπης, τις δύο ηρωίδες από το παραμύθι του Θανάση Σάλτα «Το περιβόλι της Χαράς και της Λύπης».

Οι  περιπέτειες τους,  που θα τις ζήσουμε κι εμείς μέσα  στο διαδραστικό παιχνίδι  που οργάνωσαν οι ανιματέρ του Βιωματικού Σχολείου για εσάς,  μας μαθαίνουν τελικά πόσο σημαντικά είναι και τα δύο αυτά συναισθήματα, της χαράς και της λύπης  και πόσο το ένα συναίσθημα δεν μπορεί να υπάρχει χωρίς το άλλο.

 
Το Βιωματικό Σχολείο δραστηριοποιήται από το 1997 στη δημιουργία και υλοποίηση εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων με κύριο σκοπό την ανταπόκριση στις εκπαιδευτικές ανάγκες με υπεύθυνο και δημιουργικό τρόπο. Σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Cambia μεταμορφώνει το παραμύθι «Το περιβόλι της Χαράς και της Λύπης» σε βιωματικό παιχνίδι, όπου τα παιδιά γίνονται κομμάτι του παραμυθιού και μέσα από το παιχνίδι αναγνωρίζουν και αποδέχονται τα συναισθήματά τους.
 

ΤΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ ΤΗΣ ΧΑΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΛΥΠΗΣ
 

Το παραμύθι "Το περιβόλι της Χαράς και της Λύπης" είναι ένα παραμύθι για μικρούς και μεγάλους, με πλούσιο λεξιλόγιο, παραμυθένια μουσική και πολλά μηνύματα για τα παιδιά αλλά και για τους μεγάλους. Περιλαμβάνει 12 ιστορίες και 4 τραγούδια με πρωταγωνιστές τη Χαρά και τη Λύπη.


“Το Περιβόλι της Χαράς και της Λύπης» διακρίθηκε στο διαγωνισμό «Σικελιάνα» ως ένα από τα καλύτερα βιβλία της χρονιάς 2013!
 

Ο συγγραφέας Θανάσης Σάλτας έχει βραβευτεί σε πάρα πολλούς διαγωνισμούς ποίησης, διηγήματος και θεατρικών έργων και συνεχίζει να διακρίνεται για τη ζωντάνια της γραφής του και τον υπέροχο χειρισμό του λόγου.


Η Κύρα Αλιγιζάκη γνωστή εικαστικός, έχει επιμεληθεί όλη την εικονογράφηση δίνοντας στο παραμύθι μια ξεχωριστή εικαστική οπτική.
 

Η μουσική της Χρυσάνθης Οικονομάκη δημιουργεί μια παραμυθένια ατμόσφαιρα που ταξιδεύει τον ακροατή.


Το παραμύθι εκτός από τη διασκεδαστική του πλευρά, έχει και εκπαιδευτικό χαρακτήρα, αφού διατηρεί ένα υψηλό επίπεδο στο λόγο, την εικόνα και τον ήχο.


Η Κωνσταντίνα Σαββίδου, αφηγείται το παραμύθι, ενώ στο ρόλο της Χαράς και της Λύπης ακούγονται οι νηπιαγωγοί Ιωάννα Βράκα και Ελένη Πεμπετζίδου αντίστοιχα.

 

Η μουσική έχει ηχογραφηθεί από φυσικά όργανα: πιάνο, τσέλο και φλάουτο από τους μουσικούς: Χρυσάνθη Οικονομάκη (πιάνο), Μυρτώ Χρυσανθοπούλου (φλάουτο), Ουρανία Καραντούνη (τσέλο)


Δείτε το τρέιλερ του παραμυθιού: https://www.youtube.com/watch?v=VO3pY70fCa4

 

Στο τέλος της παρουσίασης θα γίνει κλήρωση με τα παιδιά που συμμετείχαν στο θεατρικό παιχνίδι και ένας τυχερός θα κερδίσει το βιβλίο «Περιβόλι της Χαράς και της Λύπης».

 

Με μεγάλη μας χαρά, περιμένουμε όλους τους μικρούς μας φίλους!

 

Είσοδος ελεύθερη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου