πηγή :maga.gr

Η παρουσία των ιστολογίων στον παγκόσμιο ιστό αποτελεί μια μορφή διαδικτυακής δημοσιογραφίας που υλοποιεί την έννοια της δημοσιογραφίας των πολιτών και συμβάλλει ουσιαστικά στον εκδημοκρατισμό της δημόσιας επικοινωνίας.

Οι φορείς της δεν είναι εργαζόμενοι στο χώρο των ΜΜΕ αλλά χρήστες του διαδικτύου που δεν έχουν επαγγελματική σχέση με την τέταρτη εξουσία.
πηγή :maga.gr

Δευτέρα, 11 Νοεμβρίου 2013

Bραδιές Ελληνικού ντοκιμαντέρ,!!!!Το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου και ο Ιανός παρουσιάζουν βραδιές Ελληνικού ντοκιμαντέρ, σε συνεργασία με την Ένωση Ελληνικού Ντοκιμαντέρ.

Αφιερώματα σε πρόσωπα, τόπους καθώς και προβληματισμοί πάνω σε διάφορες θεματικές,"Οικολογία", "Προσωπικότητες", "Κοινωνία", "Ιστορία", “Πολιτική επικαιρότητα" μέσα από τον φακό των κινηματογραφιστών, θ’ αποτελέσουν αφορμή για δημιουργικές συζητήσεις.

Σκοπός, η ανάδειξη του ντοκιμαντέρ ως δυναμικού εργαλείου - αντίβαρου στις «έτοιμες αλήθειες», για την ανάδειξη προβλημάτων, σκέψεων, οπτικών. Του «άλλου βλέμματος» πάνω στον κόσμο που φεύγει και τον κόσμο που έρχεται.

Οι προβολές αυτές αποκτούν ιδιαίτερη βαρύτητα σήμερα, με αφορμή τις ανακατατάξεις στο χώρο της δημόσιας τηλεόρασης που παραδοσιακά μαζί με το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου στήριζε το δημιουργικό ντοκιμαντέρ.

Με τον δεύτερο κύκλο να είναι αφιερωμένος στην ευάλωτη δημοκρατία, τον φασισμό, την κακοποίηση της γυναίκας και γενικότερα τη βία, τον μήνα Νοέμβριο θα προβληθούν:

• Πέμπτη 14/11 στις 22:30: Προβολή του Ντοκιμαντέρ "Δημοκρατία, ο δρόμος του σταυρού". Σκηνοθεσία: Μάρκος Γκαστιν. Διάρκεια:85’.
Οι εκλογές της 6ης Μαΐου 2012. Παρακολουθώντας βήμα-βήμα το «δρόμο του σταυρού» τεσσάρων υποψηφίων, η ταινία εξερευνά τα πολιτικά ήθη που ευθύνονται σε μεγάλο βαθμό για τη δραματική κατάσταση του τόπου.

• Πέμπτη 21/11 στις 22:30. Προβολή του Ντοκιμαντέρ "Ερείπια: Οροθετικές γυναίκες. Το χρονικό μιας διαπόμπευσης" Σκηνοθεσία: Ζωή Μαυρουδή. Διάρκεια:53’.
Η εξιστόρηση της δίωξης των οροθετικών γυναικών, οι οποίες προσήχθησαν από την Ελληνική Αστυνομία, υπέστησαν εξαναγκαστικούς ελέγχους για ΗΙV, προφυλακίστηκαν για κακούργημα, και τελικά διαπομπεύτηκαν, όταν οι φωτογραφίες και τα προσωπικά τους δεδομένα δημοσιοποιήθηκαν στα ΜΜΕ, λίγες μέρες πριν τις εθνικές εκλογές της 6ης Μαΐου 2012.

• Πέμπτη 28/11 στις 22:30: Προβολή του Ντοκιμαντέρ "The Cleaners". Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Γεωργούσης. Διάρκεια:36’.
Κινηματογράφηση των μελών της Χρυσής Αυγής και υποψήφιων βουλευτών της, στο κέντρο της Αθήνας, στην διάρκεια της προεκλογικής περιόδου των εκλογών του 2012.

Προβολή του Ντοκιμαντέρ "Η αγέλη των λευκών λύκων". Σκηνοθεσία: Γιώργος Αυγερόπουλος. Διάρκεια:63’
Η άνοδος του φασισμού στη Ρωσία. Η χώρα που σταμάτησε την ναζιστική πολεμική 

http://www.artandlife.gr/Athina-to_elliniko_ntokimanter_ston_iano_deyteros_kyklos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου