πηγή :maga.gr

Η παρουσία των ιστολογίων στον παγκόσμιο ιστό αποτελεί μια μορφή διαδικτυακής δημοσιογραφίας που υλοποιεί την έννοια της δημοσιογραφίας των πολιτών και συμβάλλει ουσιαστικά στον εκδημοκρατισμό της δημόσιας επικοινωνίας.

Οι φορείς της δεν είναι εργαζόμενοι στο χώρο των ΜΜΕ αλλά χρήστες του διαδικτύου που δεν έχουν επαγγελματική σχέση με την τέταρτη εξουσία.
πηγή :maga.gr

Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου 2013

ΔΩΡΕΑΝ ΣΤΕΓΗ ΓΙΑ ΑΣΤΕΓΟΥΣ!!!!


Μία πολυκατοικία για αστέγους στη Μπουμπουλίνας
Θα φιλοξενηθούν περίπου 70 άτομα, ενώ προτεραιότητα θα έχουν οι οικογένειες με παιδιά.
Της Λίνας Γιάνναρου
Ο οδηγός έχει μάθει απ’ έξω τα στενά του Μουσείου, το φορτηγό της μεταφορικής πηγαινοέρχεται εδώ και καιρό στην οδό Μπουμπουλίνας. Τι πρότζεκτ κι αυτό. Καλά να αδειάζεις ένα διαμέρισμα, πώς αδειάζεις μια ολόκληρη πολυκατοικία; Για τη κ. Βέρα Μεσσήνη, βέβαια, που συντονίζει τις εργασίες και η οποία πριν από δύο χρόνια είχε την ιδέα της δημιουργίας μιας πολυκατοικίας για αστέγους στο κέντρο της Αθήνας, αυτά είναι τα τελευταία μέτρα μιας μεγάλης διαδρομής. «Τα δύσκολα πέρασαν, τώρα επιτέλους θα δούμε τους ανθρώπους να μπαίνουν στα σπίτια τους», λέει στην «Κ».
Η πολυκατοικία στο 36 της οδού Μπουμπουλίνας θα φιλοξενήσει τουλάχιστον 15 οικογένειες αστέγων, συνολικά δηλαδή περίπου 65-70 άτομα. Απόλυτη προτεραιότητα, σύμφωνα με την κ. Μεσσήνη, ψυχολόγο-ψυχοθεραπεύτρια και πρόεδρο της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας «Ανθρώπινοι Ανθρωποι» που σύστησε για τον σκοπό, θα έχουν οι οικογένειες με παιδιά και οι ηλικιωμένοι. Ωστόσο, την ευθύνη της τελικής επιλογής θα έχει επιτροπή στην οποία θα συμμετέχουν οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων με τον οποίο η οργάνωση έχει συνεργασία. Οπως εξηγεί η ίδια, το κτίριο ανήκε σε ίδρυμα, το οποίο με τη δική της διαμεσολάβηση παραχωρήθηκε στον δήμο αποκλειστικά για τη στέγαση ανθρώπων σε ανάγκη. «Εμείς έχουμε αναλάβει τα έξοδα επισκευής και εξοπλισμού και ο δήμος τα μηνιαία έξοδα, ρεύμα, νερό κ.λπ».
Εκτός από τη στέγαση, στόχος είναι στους ανθρώπους της πολυκατοικίας να παρέχεται δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη αλλά και ψυχοκοινωνική στήριξη. Ηδη, οι Γιατροί του Κόσμου έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την κάλυψη των ιατροφαρμακευτικών αναγκών (μεγάλη φαρμακευτική εταιρεία προτίθεται να προσφέρει τα φάρμακα), ενώ μεμονωμένοι ψυχολόγοι αλλά και δομές όπως το Κέντρο .....http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_08/10/2013_522046
Οι “Ανθρώπινοι – Ανθρωποι” είναι μια αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία, που συστάθηκε τον Ιούνιο του 2012 με το με αριθμό 995/2012 Καταστατικό. 
Η έδρα της εταιρείας είναι στο Χαλάνδρι, οδός Λυκούργου 16.
Έχει 17 ιδρυτικά μέλη (εταίρους) και πολλούς φίλους που υποστηρίζουν το έργο της. Διοικείται από 5μελές Διοικητικό Συμβούλιο του οποίου πρόεδρος είναι η ψυχολόγος κ. Βέρα Μεσσήνη, η οποία είναι και η εμπνεύστρια της ιδέας της υποστήριξης συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη.

Σκοπός της Εταιρείας είναι η εν γένει συμπαράσταση και υποστήριξη των ανθρώπων που έχουν ανάγκη, η ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση όλων για την προστασία του περιβάλλοντος και την προαγωγή της κοινωνικής αλληλεγγύης. Βασικός σκοπός είναι η ανέρευση και επισκευή χώρων κατάλληλων για την στέγαση άστεγων και άπορων οικογενειών και ατόμων σε συνεργασία με τις κατά τόπους δημοτικές αρχές.

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Παρακαλούμε για την ενεργή συμπαράστασή σας για να στεγάσουμε, κατ΄αρχάς, όσες περισσότερες οικογένειες με παιδάκια, σε κενούς χώρους που μας παραχωρούνται.
Σας περιμένουμε κοντά μας να συνδράμετε με όποιον τρόπο μπορείτε και επιθυμείτε. 

Επικοινωνία

Ανθρώπινοι Άνθρωποι
Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία
Λυκούργου 16, 152 31 Χαλάνδρι
Τηλ. 2106727250
Email: info at anthropinoi-anthropoi.gr
http://www.anthropinoi-anthropoi.gr
http://www.facebook.com/AnthropinoiAnthropoi
http://twitter.com/anthropinoi
http://www.anthropinoi-anthropoi.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου