πηγή :maga.gr

Η παρουσία των ιστολογίων στον παγκόσμιο ιστό αποτελεί μια μορφή διαδικτυακής δημοσιογραφίας που υλοποιεί την έννοια της δημοσιογραφίας των πολιτών και συμβάλλει ουσιαστικά στον εκδημοκρατισμό της δημόσιας επικοινωνίας.

Οι φορείς της δεν είναι εργαζόμενοι στο χώρο των ΜΜΕ αλλά χρήστες του διαδικτύου που δεν έχουν επαγγελματική σχέση με την τέταρτη εξουσία.
πηγή :maga.gr

Κυριακή, 13 Οκτωβρίου 2013

Στις 24-10-2013 ξεκινά το 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Επιστημονικών Ταινιών της Αθήνας !!!
Πηγή: Express.gr  13/10/13-10:45
 Πιστεύετε πως η ανάσταση πλασμάτων του παρελθόντος, όπως αυτά των μαμούθ, των δεινοσαύρων ή Νεάντερνταλ είναι σενάρια επιστημονικής φαντασίας; Ποια είναι η καταγωγή της ζωής και της σύστασης του Σύμπαντος; Πώς πραγματικά σκέφτονται τα ζώα; Τι πρέπει να αναμένουμε και τι να φοβόμαστε, σχετικά με την αποίκηση της Σελήνης; Θα μπορέσει η φαντασία να υπερβεί την πραγματικότητα και να σωθεί το κλίμα; Και ποιες εικόνες άλλαξαν τον ρου της Επιστήμης; Σε αυτά και άλλα πολλά ερωτήματα επιχειρεί να δώσει απαντήσεις το 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Επιστημονικών Ταινιών, που διοργανώνει το Caid Κέντρο Κοινωνίας, Επιστήμης και Τέχνης, και θα πραγματοποιηθεί από τις 24 Οκτωβρίου έως και την 1η Νοεμβρίου στο Ινστιτούτο Θερβάντες της Αθήνας, στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος και στον Πολυχώρο Caid στο Ρέντη. Στόχος του είναι να διαφωτίσει το ευρύ κοινό, αλλά και τους ειδικούς πάνω στην αλληλεπίδραση της επιστήμης με την επιστημονική φαντασία, όπως αυτή εκφράζεται στις διάφορες μορφές τέχνης.

Κατά τη διάρκειά του θα προβληθούν 88 επιστημονικές ταινίες από 20 χώρες, εκ των οποίων 26 διαγωνίζονται για πέντε βραβεία: Καλύτερης ταινίας, Καινοτομίας-Τεχνολογίας, Τέχνης, Επικοινωνίας της Επιστήμης, Κοινού.

Για την 7η διοργάνωσή του, το φεστιβάλ θα πλαισιωθεί από παράλληλες εκδηλώσεις με θέμα «Επιστήμη και Επιστημονική Φαντασία». Σε αυτές περιλαμβάνεται και η έκθεση σύγχρονης τέχνης «Βία (?): Η Επιστήμη στα σύνορα της Επιστημονικής Φαντασίας» που επιμελείται η ιστορικός τέχνης Μαρία Μαραγκού, μέσα από την οποία επιχειρεί να δημιουργήσει, αλλά και να απαντήσει σε ερωτήματα πάνω σε ένα από τα πιεστικότερα ζητήματα της εποχής.

Μεταξύ άλλων, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει μια πειραματική συναυλία από το Κέντρο Σύγχρονης Μουσικής Έρευνας (ΚΣΥΜΕ) με τίτλο «Η γέννηση του κεραυνού», καθώς και μικρού μήκους ταινίες Επιστημονικής Φαντασίας από το International Science Fiction & Fantasy Film Festival of Athens (SFF-rated Athens). Παράλληλα, συγγραφείς, επιστήμονες και κινηματογραφιστές θα μυήσουν τους επισκέπτες με τις ομιλίες τους στον κόσμο του Ρεαλιστικού και του Φανταστικού.

Τέλος, μαθητικές προβολές και έκθεση βιβλίου με βιβλία επιστήμης και επιστημονικής Φαντασίας, θα φέρουν πιο κοντά μικρούς και μεγάλους μέσα από ένα μεγάλο αφιέρωμα, όπου η επιστήμη δίνει ραντεβού με την επιστημονική φαντασία.

Το φεστιβάλ θα έχει ελεύθερη είσοδο για το κοινό σε όλες του τις εκδηλώσεις
Μητροπόλεως, 23 
10557 Αθήνα  Τηλ.: 30-210-3634117 
Fax : 30-210-3647233 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου