πηγή :maga.gr

Η παρουσία των ιστολογίων στον παγκόσμιο ιστό αποτελεί μια μορφή διαδικτυακής δημοσιογραφίας που υλοποιεί την έννοια της δημοσιογραφίας των πολιτών και συμβάλλει ουσιαστικά στον εκδημοκρατισμό της δημόσιας επικοινωνίας.

Οι φορείς της δεν είναι εργαζόμενοι στο χώρο των ΜΜΕ αλλά χρήστες του διαδικτύου που δεν έχουν επαγγελματική σχέση με την τέταρτη εξουσία.
πηγή :maga.gr

Δευτέρα, 10 Ιουνίου 2013

"In Progress Festival 2013" στο Κινητήρας Studio!


Ο Κινητήρας καλεί ομάδες και καλλιτέχνες από τους χώρους του θεάτρου και του χορού που επιθυμούν να συμμετέχουν στο φεστιβάλ In Progress 2013, παρουσιάζοντας τα "εν εξελίξει" έργα τους, να υποβάλλουν τις προτάσεις τους μέχρι τις 7 Ιουλίου.

Το φεστιβάλ In Progress, μετά την επιτυχία των προηγούμενων διοργανώσεων, επιστρέφει για τέταρτη χρονιά στον Κινητήρα στις αρχές του Σεπτεμβρίου και για ένα περίπου μήνα θα φιλοξενήσει έργα "μικρού μήκους" διάρκειας 30’-40’. Κύριος στόχος του είναι η εξέλιξη της δημιουργικής διαδικασίας, αλλά και το πώς αυτή μπορεί να επηρεαστεί από τη γνώμη του κοινού.

Οι καλλιτέχνες παρουσιάζουν τη δουλειά τους, η οποία δεν αποτελεί ακόμη ολοκληρωμένο έργο αλλά βρίσκεται "υπό διαμόρφωση", δοκιμάζοντας τις σκέψεις και τις ιδέες τους στην αρχή της σεζόν. Έρχονται σε άμεση επαφή με το κοινό στο τέλος κάθε παράστασης μέσα από δημιουργικές συζητήσεις, ερωτηματολόγια και άλλους ευφάνταστους τρόπους ανταλλαγής ιδεών, λαμβάνοντας το "feedback" που θα τους οδηγήσει σε μια μελλοντική ολοκληρωμένη παράσταση.

Το έργο της Σίας Σουρέλου (Ομάδα 11) με τίτλο "P.ARTS (a work still in progress)", που διακρίθηκε στο In Progress 2012, μετά το Φεστιβάλ Χανίων και το φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού "Chaos" του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας και του Κέντρου Χορού & Τεχνών Dansarte, επιστρέφει στον Κινητήρα για τέσσερις παραστάσεις στις 8, 9, 10 & 11 Ιουνίου 2013.

Στο In Progress 2013, που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος residency: καλλιτέχνες με κρίση δίνοντας κίνητρο και ενθαρρύνοντας την καλλιτεχνική κοινότητα να συνεχίσει να δημιουργεί, όλες οι ομάδες θα συμμετέχουν με αμοιβή (βάση εισιτηρίου), ενώ από τα έργα που θα παρουσιαστούν, ένα θα επιλεγεί και θα "στεγαστεί" στον Κινητήρα για περισσότερες παραστάσεις.

Όσοι καλλιτέχνες επιθυμούν να συμμετάσχουν στο In Progress μπορούν να στείλουν την αίτησή τους (http://kinitiras.com/v2/themes/default/pdf/festival-application.doc) στο Κινητήρας Studio (cv@kinitiras.com) με θέμα "Για το φεστιβάλ In Progress", μέχρι τις 7 Ιουλίου.  
http://www.nooz.gr/entertainment/in-progress-festival-2013-sto-kinitiras-studio


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου