πηγή :maga.gr

Η παρουσία των ιστολογίων στον παγκόσμιο ιστό αποτελεί μια μορφή διαδικτυακής δημοσιογραφίας που υλοποιεί την έννοια της δημοσιογραφίας των πολιτών και συμβάλλει ουσιαστικά στον εκδημοκρατισμό της δημόσιας επικοινωνίας.

Οι φορείς της δεν είναι εργαζόμενοι στο χώρο των ΜΜΕ αλλά χρήστες του διαδικτύου που δεν έχουν επαγγελματική σχέση με την τέταρτη εξουσία.
πηγή :maga.gr

Τετάρτη, 29 Μαΐου 2013

MS Festival 2013. Παγκόσμια Ημέρα για τη ΣΚΠ..

Η Ελληνική Εταιρία για τη Σκλήρυνση κατά Πλάκας διοργανώνει μια σειρά από ενέργειες στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας για τη ΣΚΠ 2013, η οποία έχει οριστεί ως η τελευταία Πέμπτη κάθε Μαΐου.

Κορυφαία εκδήλωση του φετινού προγράμματος αποτελεί η διοργάνωση του MS Festival 2013. Στόχος της διοργάνωσης είναι η ενημέρωση του κοινωνικού συνόλου για τις νεότερες θεραπευτικές εξελίξεις κατά την αντιμετώπιση της ΣΚΠ και η ευαισθητοποίηση των μελών και φίλων της ΕΕΣΚΠ για τις κοινωνικές και θεραπευτικές επιπτώσεις της μάχης κατά της Πολλαπλής Σκλήρυνσης.

Η εκδήλωση θα φιλοξενηθεί στις καταπράσινες εγκαταστάσεις της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής της Θεσσαλονίκης και θα πλαισιώσει τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας για την ΣΚΠ 2013, προβάλλοντας τα μηνύματα της Παγκόσμιας (MSIF) και Ευρωπαϊκής (EMSP) Πλατφόρμας για την Πολλαπλή Σκλήρυνση.

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει νωρίς το πρωί της Κυριακής 2/6 με ώρα προσέλευσης μεταξύ 08:30-09:00. Οι επισκέπτες θα απολαύσουν τον πρωινό καφέ στο όμορφο περιβάλλον της Σχολής και θα συνεχίσουν με ένα πλούσιο πρόγραμμα:

Οι πρωινές δραστηριότητες θα αρχίσουν στις 09:15 με ξεναγήσεις στους κήπους της Σχολής, βόλτες με τρακτέρ, επίσκεψη στο γαλακτοκομείο, πεζή ξενάγηση σε συνδυασμό με εργαστήρι μαγειρικής, εργαστήριο κηπουρικής με μεταφύτευση φυτών και πολλές άλλες εκπλήξεις. Το πρόγραμμα των ξεναγήσεων αφορά περιορισμένες θέσεις και προτείνεται η δήλωση συμμετοχής για την εξασφάλιση των διαθέσιμων θέσεων (δηλώσεις συμμετοχής στα τηλ. 2310-949.909 και 69 44 77 61 55 ή το e-mail: MSfestival@ecopromotion.gr).

Μετά το πρωινό πρόγραμμα, θα ακολουθήσει γύρω στις 13:30 το ενημερωτικό σκέλος της διοργάνωσης, το οποίο θα συμπεριλάβει ομιλίες και workshops έτσι ώστε να ακουστούν οι νεότερες εξελίξεις γύρω από τις διαγνωστικές και θεραπευτικές μεθόδους αντιμετώπισης της Πολλαπλής Σκλήρυνσης. Ένας επιπρόσθετος στόχος είναι η ενημέρωση για θέματα που αφορούν: τα δικαιώματα των ατόμων που αντιμετωπίζουν την ΣΚΠ, την ψυχολογική υποστήριξη συνοδών και ατόμων με ΣΚΠ,  τους εναλλακτικούς τρόπους θεραπείας (γυμναστική άσκηση, κολύμβηση, θεραπευτική ιππασία) και τον τομέα της ενασχόλησης με την τέχνη (art therapy).

Η ενημερωτική ενότητα θα φιλοξενηθεί στις εγκαταστάσεις τις Σπουδαστικής Εστίας “Αλίκη Περρωτή” με τους παρακάτω ομιλητές:

- Δρ. Αναστάσιος Ωρολογάς, Πρόεδρος της ΕΕΣΚΠ και Διευθυντής της Α΄ Νευρολογικής Κλινικής του ΑΠΘ
- Δρ. Θάνος Ασκητής, Ινστιτούτο Ψυχικής & Σεξουαλικής Υγείας
- Δρ. Βασιλική Γαροπούλου, M.Sc, Ph.D, Καθηγ. Ειδικής Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού
- Δημοσθένης Ταμπάκος, Χρυσός Ολυμπιονίκης.

Ο Δημοσθένης Ταμπάκος θα παρευρεθεί στην εκδήλωση εκπροσωπώντας το Σύλλογο Ελλήνων Ολυμπιονικών, σε μια προσπάθεια εμψύχωσης των επισκεπτών γύρω από τον καθημερινό “αγώνα νίκης” για την αντιμετώπιση της ΣΚΠ.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η ενότητα “Κινούμαι και Ζω με ΣΚΠ”, όπου οι επισκέπτες θα ενημερωθούν για ποικίλα θέματα υποστήριξης της κίνησης και εξάσκησης των ατόμων που βρίσκονται αντιμέτωποι με την ΣΚΠ.

Οι παράλληλες ενέργειες που θα οργανωθούν στο πλαίσιο του ψυχαγωγικού, εκπαιδευτικού και κοινωνικού χαρακτήρα, έχουν απώτερο στόχο την καλλιέργεια του ενδιαφέροντος γύρω από έναν υγιεινό και ισορροπημένο τρόπο διατροφής. Ανάμεσα στις πολλές ενέργειες που θα φέρουν τους επισκέπτες κοντά στη φύση, ξεχωρίζει η οργάνωση του υπαίθριου εργαστηρίου κηπουρικής.

Θα ακουστούν επίσης όλες οι απαραίτητες διατροφικές συμβουλές, με αποκορύφωμα το εργαστήριο μαγειρικής, που θα οργανωθεί με αγνά και φυσικά υλικά. Εκεί, 22 τυχεροί επισκέπτες, ενήλικες ή παιδιά, αφού περιηγηθούν στους κήπους της Σχολής, θα ετοιμάσουν και θα απολαύσουν ένα λιτό γεύμα στην αίθουσα μαγειρικής.

Εκτός από το πλούσιο ψυχαγωγικό πρόγραμμα, ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην καλλιτεχνική διάσταση της ΣΚΠ καθώς θα οργανωθούν εργαστήρια ζωγραφικής, γλυπτικής & κεραμουργίας, έκθεση φωτογραφίας και προβολή μιας σειράς έργων τέχνης. Θα προβληθεί επίσης ένα video που θα παρουσιάσει το ιστορικό δυο μοναδικών ενεργειών art therapy - με τον τίτλο “...The Making of the MSgoesArtistic.gr & BmyEyes Projects...” (www.MSgoesArtistic.gr).

Θα παρουσιαστεί επίσης το τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό σποτ με το κοινωνικό μήνυμα της ΕΕΣΚΠ, που επιμελήθηκαν οι συνεργάτες της ΕΕΣΚΠ του τμήματος δημοσίων σχέσεων και επικοινωνίας, με τη φιλική συμμετοχή του γνωστού καλλιτέχνη Γιάννη Ζουγανέλη και ακόμα 5 μελών της Ελληνικής Εταιρίας για τη Σκλήρυνση κατά Πλάκας.

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν στους χώρους της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, να μάθουν για τα εκπαιδευτικά προγράμματα της Σχολής και να βιώσουν μια μοναδική εμπειρία επαφής με τη φύση.

Αργά το μεσημέρι της Κυριακής 2/6, οι καλεσμένοι θα απολαύσουν τις νοστιμιές ενός μπάρμπεκιου που θα οργανωθεί στους μαγευτικούς κήπους της Σχολής.

-Για οδηγίες πρόσβασης στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: www.ecopromotion.gr, ενώ η είσοδος φυσικά θα είναι ελεύθερη.

Ειδικά στα Τρίκαλα, η Ελληνική Εταιρία για τη ΣΚΠ, ετοιμάζει επιστημονική ημερίδα το φθινόπωρο του 2013, με τη συμμετοχή εξαίρετων επιστημόνων, διάφορων ειδικοτήτων.

Ελληνική Εταιρία για τη Σκλήρυνση κατά Πλάκας

http://www.trikala.net/news/ygeia/2013/05/28/pagkosmia-imera-gia-ti-skp-i-teleytaia-pempti-kathe-maioy 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου