πηγή :maga.gr

Η παρουσία των ιστολογίων στον παγκόσμιο ιστό αποτελεί μια μορφή διαδικτυακής δημοσιογραφίας που υλοποιεί την έννοια της δημοσιογραφίας των πολιτών και συμβάλλει ουσιαστικά στον εκδημοκρατισμό της δημόσιας επικοινωνίας.

Οι φορείς της δεν είναι εργαζόμενοι στο χώρο των ΜΜΕ αλλά χρήστες του διαδικτύου που δεν έχουν επαγγελματική σχέση με την τέταρτη εξουσία.
πηγή :maga.gr

Πέμπτη, 30 Μαΐου 2013

Έκθεση φωτογραφίας της ΜΚΟ LALIBELA στο Athens Fringe Festival 2013  

H LALIBELA - Σύλλογος Βοήθειας Παιδιών Αιθιοπίας συμμετέχει για δεύτερη χρονιά στο Athens Fringe Live με την εναρκτήρια έκθεση φωτογραφίας του Φεστιβάλ στο “Βρυσάκι, Χώρος Τέχνης και Δράσης”, το Σάββατο 1 και την Κυριακή 2 Ιουνίου 2013.
Οι φωτογράφοι της Lalibela προσεγγίζουν με το υλικό τους τη φετινή θεματική του Φεστιβάλ «Παλιά πόλη – Νέα πόλη», με αναφορές όμως σε πόλεις μιας χώρας του Τρίτου Κόσμου, της υποσαχάριας Αφρικής, την Αιθιοπία, που αποτελεί και το πεδίο δράσης της οργάνωσης.
Θα δούμε φωτογραφίες από την ιερή πόλη Λαλιμπέλα, οι υπόσκαφες εκκλησίες της οποίας έχουν αναγνωριστεί ως μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesco. Εδώ πρωτοξεκίνησε η ιδέα ίδρυσης της οργάνωσης και πήρε το όνομά της. Στη Λαλιμπέλα, τα μνημεία και τους ανθρώπους της θα βρούμε την Παλιά Πόλη. Από την άλλη, η Νέα Πόλη είναι οι παραγκουπόλεις της Αιθιοπίας και γενικότερα του αναπτυσσόμενου Κόσμου, όπου διαβιούν εκατομμύρια άνθρωποι σε υποβαθμισμένες και συχνά εξαθλιωμένες συνθήκες. Τα παιδιά είναι ο μεγαλύτερος πληθυσμός της χώρας, μια πόλη μέσα στη Νέα Πόλη. Ανάμεσα σ’ αυτά, ορφανά αλλά όχι πια αβοήθητα, είναι και τα παιδιά που υποστηρίζει η Lalibela στα Κέντρα Παιδικής Φροντίδας σε 8 πόλεις της Αιθιοπίας. Υλικό από την καθημερινότητά τους καθώς και από τις ετήσιες αποστολές-επισκέψεις των ελλήνων αναδόχων της οργάνωσης στα Κέντρα περιλαμβάνεται επίσης στην έκθεση.
Όλες οι εκτιθέμενες φωτογραφίες ανήκουν σε μέλη και ανάδοχους της Lalibela, που ταξιδεύουν στην Αιθιοπία με δικά τους έξοδα για να συναντήσουν τα παιδιά που υποστηρίζουν και να βοηθήσουν στο έργο της οργάνωσης.
Η Lalibela-Σύλλογος Βοήθειας Παιδιών Αιθιοπίας (www.lalibela.gr) είναι μια ελληνική, ανθρωπιστική, μη κερδοσκοπική οργάνωση, η οποία ιδρύθηκε το 1996 από Έλληνες εθελοντές με σκοπό την παροχή στέγης, τροφής, ένδυσης, εκπαίδευσης και ιατρικής κάλυψης σε ορφανά και άπορα παιδιά της Αιθιοπίας. Η υποστήριξη των παιδιών αυτών πραγματοποιείται μέσω προγραμμάτων «αναδοχής» στην Ελλάδα, σε συνεργασία με μη κυβερνητικές οργανώσεις στην Αιθιοπία. Μέχρι σήμερα η Lalibela έχει υποστηρίξει περισσότερα από 1.200 ορφανά και απροστάτευτα παιδιά, πολλά από τα οποία είναι πλέον φοιτητές και πτυχιούχοι εργαζόμενοι.
Athens Fringe Festival, www.fringenet.gr
Βρυσάκι: Βρυσακίου 17, Πλάκα, Τηλ.: 210 3210179, www.vryssaki.gr,
Ώρες λειτουργίας: Σάββατο 1 Ιουνίου 11 π.μ. - 11 μ.μ. & Κυριακή 2 Ιουνίου 11 π.μ. – 8 μ.μ.

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_29/05/2013_501513


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου