πηγή :maga.gr

Η παρουσία των ιστολογίων στον παγκόσμιο ιστό αποτελεί μια μορφή διαδικτυακής δημοσιογραφίας που υλοποιεί την έννοια της δημοσιογραφίας των πολιτών και συμβάλλει ουσιαστικά στον εκδημοκρατισμό της δημόσιας επικοινωνίας.

Οι φορείς της δεν είναι εργαζόμενοι στο χώρο των ΜΜΕ αλλά χρήστες του διαδικτύου που δεν έχουν επαγγελματική σχέση με την τέταρτη εξουσία.
πηγή :maga.gr

Τετάρτη, 8 Μαΐου 2013

Ellenico Plurale - Πληθυντική Ελλάδα!!

ΕΤ1 εκπομπή ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Ellenico Plurale
Πληθυντική Ελλάδα
13 Μαΐου 2013 στις 10μ.μ.


TV
«Όχι μόνο κρίση. Η Ελλάδα επιδίδεται στη σύγχρονη τέχνη». Ήταν ο τίτλος της εφημερίδας IL TEMPO την επόμενη ημέρα των εγκαινίων της έκθεσης ζωγραφικής στη Ρώμη με τον τίτλο Ellenico Plurale από τη Συλλογή Σωτήρη Φέλιου.

Στην έκθεση που παρουσίασε το Ίδρυμα «Η άλλη Αρκαδία» στην κεντρική αίθουσα του Complesso del Vittoriano της Ρώμης τo Νοέμβριο του 2012, υπό την αιγίδα του Προέδρου της Ιταλικής Δημοκρατίας, με την αρωγή του Υπουργείου Πολιτισμού της Ιταλίας και σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Ελλάδας στην Ιταλία, παρουσιάστηκαν ογδόντα οκτώ έργα, είκοσι πέντε σύγχρονων Ελλήνων ζωγράφων.

«Τα έργα που θα δείτε σε αυτή την πανέμορφη έκθεση Ellenico Plurale, είναι εμβληματικά έργα τέχνης της αιώνιας Ελλάδας» δήλωσε ο Ελληνιστής, καθηγητής Λουί Γκοντάρ, Σύμβουλος Πολιτισμού του Προέδρου της Ιταλικής Δημοκρατίας. «Κοιτώντας αυτά τα έργα θα έχουμε τη δυνατότητα να συμβιώσουμε με την ελληνική τέχνη και την χιλιετή παράδοση που φωτίζει την Ελλάδα και τον κόσμο. Δίνω συγχαρητήρια στους διοργανωτές αυτής της έκθεσης γιατί πιστεύω πως η Ρώμη και η Ιταλία αισθάνονταν την έλλειψη μιας τέτοιας έκθεσης».

«Τον τίτλο της έκθεσης Ellenico Plurale, εγώ θα τον μετέφραζα η Πληθυντική Ελλάδα», παρατηρεί η Μαρίνα Λαμπράκη-Πλάκα, Καθηγήτρια Ιστορίας της Τέχνης και Διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης, «γιατί αφήνει περιθώρια να σκεφτούμε ότι δεν είναι μόνον αυτή, η καλλιτεχνική Ελλάδα, αλλά υπάρχουν άλλες, πολλές Ελλάδες που μπορούμε να δούμε πίσω από αυτή την έκθεση».

Η εκπομπή ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ θέλησε να καταγράψει και να παρουσιάσει την έκθεση άλλα και την υποδοχή που είχε στο ιταλικό κοινό η σύγχρονη ελληνική ζωγραφική. Ο τίτλος παρουσίασής της από την εφημερίδα CORRIERE DELLA SERA «Η Ελλάδα σε κρίση, μα όχι στην τέχνη» είναι ενδεικτικός του τρόπου παρουσίασής της από το σύνολο, σχεδόν, του ιταλικού Τύπου.

Σενάριο – Σκηνοθεσία: Τάκης Χατζόπουλος
Διευθυντής φωτογραφίας: Χριστόφορος Γεωργούτσος
Ηχολήπτης – κάμερα: Κώστας Γεραλής
Μοντάζ: Αντώνης Γασπαρινάτος
Παραγωγή: Cinetic
FeliosCollection.gr | Official Facebook page | Προώθηση σε φίλο  
Copyright © 2013 «Η άλλη Αρκαδία», All rights reserved.
Λαμβάνετε αυτό το ενημερωτικό newsletter από «Η άλλη Αρκαδία».

«Η άλλη Αρκαδία»
Φωκίωνος Νέγρη 16
Αθήνα, Αττική 11257
Greece

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου