πηγή :maga.gr

Η παρουσία των ιστολογίων στον παγκόσμιο ιστό αποτελεί μια μορφή διαδικτυακής δημοσιογραφίας που υλοποιεί την έννοια της δημοσιογραφίας των πολιτών και συμβάλλει ουσιαστικά στον εκδημοκρατισμό της δημόσιας επικοινωνίας.

Οι φορείς της δεν είναι εργαζόμενοι στο χώρο των ΜΜΕ αλλά χρήστες του διαδικτύου που δεν έχουν επαγγελματική σχέση με την τέταρτη εξουσία.
πηγή :maga.gr

Δευτέρα, 13 Μαΐου 2013

BORN THIS WAY: ο Μάιος στο Exile Room.!!


BORN THIS WAY: ο Μάιος στο Exile Room είναι LGBT από τα γεννοφάσκια του!
Από τη χρυσή οθόνη του Χόλιγουντ μέχρι το προαύλιο ενός αμερικανικού σχολείου, αυτό το μήνα το Exile Room αφηγείται ιστορίες διαφορετικότητας και αναζητά κινηματογραφικές διόδους για την πολυπόθητη ανεκτικότητα.

Πέμπτη 16/05 στις 21:00 @ Exile Room
THE CELLULOID CLOSET (1995) των Rob Epstein & Jeffrey Friedman, 102’
 
«Το Χόλιγουντ έμαθε στους straight πώς να βλέπουν τους gay, και τους gay πώς να βλέπουν τον εαυτό τους», αφηγείται η Λίλι Τόμλιν, και δεν θα μπορούσε να εκφράσει καλύτερα το πώς το σινεμά αντικατόπτριζε τις κοινωνικές αντιλήψεις σχετικά με την ομοφυλοφιλία, από τις απαρχές της 7ης Τέχνης μέχρι και τη σταδιακή απενοχοποίηση των τελευταίων δεκαετιών. Η τρομερή κωμικός είναι μία μονάχα από μια πλειάδα καλλιτεχνών (από τον Tony Curtis και τη Shirley MacLaine μέχρι τον Gore Vidal και τη Whoopi Goldberg) οι οποίοι καταθέτουν τη δική τους εμπειρία και άποψη πάν ω στην απεικόνιση των gay & lesbian χαρακτήρων στο mainstream σινεμά του Χόλιγουντ. Μέσα από συναρπαστικές συνεντεύξεις, παρασκηνιακές ιστορίες και ακόμα πιο εύγλωττα αποσπάσματα ταινιών, το «Celluloid Closet» ξετυλίγει την περιπετειώδη αυτή εξέλιξη, από τις γραφικές «τρελές» και τους διεστραμμένους «κακούς» μέχρι τους εμπνευσμένους τρόπους που οι δημιουργοί έβρισκαν προκειμένου να περάσουν σεξουαλικούς υπαινιγμούς ακόμα και στα πιο σκοτεινά χρόνια της λογοκρισίας. Βασισμένο στην ομώνυμη, πρωτοποριακή μελέτη του Vito Russo, το κλασικό ντοκιμαντέρ τωÎ ½ βραβευμένων με Όσκαρ Jeffrey Friedman και Rob Epstein («The Times of Harvey Milk», «Paragraph 175») συνδυάζει ενδελεχή ιστορική έρευνα και απολαυστικό χιούμορ για να μας αποκαλύψει πώς το Χόλιγουντ βγήκε τελικά από τη ντουλάπα.
 
Για το trailer πατήστε εδώ και για φωτογραφίες σε υψηλή ανάλυση πατήστε εδώ. Θα προηγηθεί παρουσίαση.
 
Με την ευγενική υποστήριξη της Πρεσβείας των Η.Π.Α. στην Αθήνα.
 
Είσοδος Ελεύθερη / Στα Αγγλικά με Ελληνικούς Υπότιτλους

EXILE ROOM: Αθηνάς 12, 3ος όροφος, Μοναστηράκι (έναντι ΜΕΤΡΟ), τηλ 210 3223395,www.exileroom.grwww.facebook.com/exile.room

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου