πηγή :maga.gr

Η παρουσία των ιστολογίων στον παγκόσμιο ιστό αποτελεί μια μορφή διαδικτυακής δημοσιογραφίας που υλοποιεί την έννοια της δημοσιογραφίας των πολιτών και συμβάλλει ουσιαστικά στον εκδημοκρατισμό της δημόσιας επικοινωνίας.

Οι φορείς της δεν είναι εργαζόμενοι στο χώρο των ΜΜΕ αλλά χρήστες του διαδικτύου που δεν έχουν επαγγελματική σχέση με την τέταρτη εξουσία.
πηγή :maga.gr

Τετάρτη, 15 Μαΐου 2013

Διεθνής Ημέρα Μουσείων!!

Έντυπη Έκδοση

Διεθνής Ημέρα Μουσείων

Τα μουσεία στις μέρες μας δεν βασίζονται μόνο στον πλούτο της πολιτιστικής κληρονομιάς που διαφυλάσσουν και εκθέτουν, αλλά και στη ζωντάνια των δράσεών τους.
Στις εκατοντάδες εκδηλώσεις -περισσότερες από κάθε άλλη φορά- που διοργανώνονται φέτος στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, το Σάββατο 18 Μαΐου, ο συνδυασμός μνήμης και δημιουργικότητας προβάλλεται ως ένα στοιχείο ανανέωσης της κοινωνίας και σημαντικός παράγοντας κοινωνικής αλλαγής. Ειδικότερα, ο φετινός εορτασμός έχει θέμα την εξίσωση «Μουσεία (Μνήμη + Δημιουργικότητα)=Κοινωνική Αλλαγή», ενώ τιμώμενο Μουσείο για το 2013 είναι το Αρχαιολογικό Μουσείο Δελφών.
**Δωρεάν ξεναγήσεις προσφέρει για το προσεχές Σαββατοκύριακο το Μουσείο Αλεξ Μυλωνά - Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (πλ. Αγίων Ασωμάτων 5, Θησείο) σε μια διημερίδα που συνδέει τη μνήμη με τη δημιουργικότητα. Ο ιστορικός τέχνης και συνεπιμελητής της έκθεσης, Αλέξιος Παπαζαχαρίας, θα ξεναγήσει 12.00 - 14.00 το κοινό στην έκθεση «FOFI'S, Berlin. Το Βερολίνο της Φώφης Ακριθάκη: 1969 - 1997», ενώ παράλληλα (13.00 - 14.00) και με αφορμή τα έργα της μόνιμης συλλογής του Μουσείου, θα λάβει χώρα ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά Δημοτικού.
**Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης (Νεοφύτου Δούκα 4 / Βασ. Σοφίας & Ηροδότου 1) συμμετέχει για 6η συνεχή χρονιά στη διεθνή γιορτή της Ημέρας & Νύχτας των Μουσείων, ανοίγοντας τις πόρτες του στο κοινό με ελεύθερη είσοδο από τις 10.00 ώς τις 24.00 με...

http://www.enet.gr/?i=arthra-sthles.el.home&id=363587 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου