πηγή :maga.gr

Η παρουσία των ιστολογίων στον παγκόσμιο ιστό αποτελεί μια μορφή διαδικτυακής δημοσιογραφίας που υλοποιεί την έννοια της δημοσιογραφίας των πολιτών και συμβάλλει ουσιαστικά στον εκδημοκρατισμό της δημόσιας επικοινωνίας.

Οι φορείς της δεν είναι εργαζόμενοι στο χώρο των ΜΜΕ αλλά χρήστες του διαδικτύου που δεν έχουν επαγγελματική σχέση με την τέταρτη εξουσία.
πηγή :maga.gr

Πέμπτη, 16 Μαΐου 2013

Μια γιορτή για το περιβάλλον και τον πολιτισμό..!!

Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος & Πολιτισμού / εορταστικές εκδηλώσεις για τα 40 χρόνια συνεχούς δράσης

Με μια ιδιαίτερη, γιορταστική Συνέντευξη Τύπου, παρουσία πλήθους δημοσιογράφων και εκπροσώπων φορέων, η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Περιβάλλοντος & Πολιτισμού, ανακοίνωσε το πρόγραμμα του πολιτιστικού 2ημέρου που διοργανώνει στις 18 & 19 Μαΐου στην Πλάκα, με τη συμπλήρωση των 40 χρόνων συνεχούς δράσης για την προστασία της Φύσης και της Πολιτιστικής μας κληρονομιάς.
Ένα ανοιξιάτικο σαββατοκύριακο με τον Διονύση Σαββόπουλο σε συναυλία, την Λυδία Κονιόρδου σε μεταμεσονύκτια Παπαδιαμαντική Αγρυπνία μαζί με τον Σωκράτη Σινόπουλο, τον Χάρη Λαμπράκη και την Κατερίνα Παπαδοπούλου, τον Γιάννη Σιμωνίδη στην Απολογία του Σωκράτη, με ξεναγήσεις από σημαντικούς αρχαιολόγους / ειδικούς σε μνημεία της Πλάκας, με τη συμμετοχή του Παιδικού Μουσείου, του Μουσείου Λαϊκών Μουσικών Οργάνων, του Μουσείου Παιδικής Τέχνης, με καντάδες της παλιάς Αθήνας, με δράσεις από τα σχολεία της περιοχής – δημόσια και ιδιωτικά, με παιχνίδια για παιδιά, με χορούς από το Λύκειο Ελληνίδων, με παράσταση Καραγκιόζη από τον Ηλία Καρελλά, και άλλα δρώμενα εκπλήξεις.Ανοιχτά για το κοινό, σε πλατείες και δρομάκια της Πλάκας!
Πρόγραμμα εκδηλώσεων 18-19 Μαΐου 2013
Σάββατο 18 Μαΐου
ΞΕΝΑΓΗΣΕΙΣ από κορυφαίους αρχαιολόγους και ιστορικούς» 11 πμ - 3 μμ: Ρωμαϊκή Αγορά, Βιβλιοθήκη Αδριανού.
11 πμ - 7 μμ: Μνημείο Λυσικράτους, Παλαιό Πανεπιστήμιο, Τζισδαράκη Τζαμί, Λουτρό των Αέρηδων (Χαμάμ), Άγιος Νικόλαος Ραγκαβάς, Άγιος Ιωάννης Θεολόγος, Κτήριο ΕΛΛΕΤ – Αρχαία οδός Τριπόδων, Ναός της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος (οδός Θεωρίας).
11 πμ - 12 μμ και 12 μμ - 1 μμ: Ξεναγήσεις στον εκθεσιακό χώρο του Μουσείου Λαϊκών Οργάνων, Διογένους 1-3, από τον καθηγητή Λάμπρο Λιάβα και τη μουσικολόγο Χρύσα Κουλουράκη (ομάδες έως 25 ατόμων).

ΕΚΘΕΣΕΙΣ
11πμ - 8 μμ: Έκθεση Ζωγραφικής "Ματιές στην Πλάκα"στο Κτήριο της ΕΛΛΕΤ - Τριπόδων 28, με έργα προς πώληση.
11πμ - 8 μμ: Φωτογραφική Έκθεση των δράσεων της ΕΛΛΕΤ, στο Κτήριο της οδού Τριπόδων 28

ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ
11 πμ - 12 μμ: Παραδοσιακοί χοροί & τραγούδια από τα παιδιά του 74ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών.
11 πμ - 3 μμ: Παιχνίδια Αρχαίων - "Κουτσό" & "Παίζω με Καρύδια" στο Παιδικό Μουσείο, Κυδαθηναίων 14.
"Οι Περιπέτειες του Αναπλαγυαλούχα", από την ΕΛΛΕΤ, στο Παιδικό Μουσείο.Προγράμματα των 45 λεπτών για παιδιά απο 4-12 χρόνων (έως 13 παιδιά σε κάθε πρόγραμμα).11 πμ - 11:45 πμ: Ηλικίες 4 - 8 12:15 μμ - 1 μμ: Ηλικίες 4 - 81:30 μμ - 2:15 μμ: Ηλικίες 9 - 12
11:30 πμ - 12:45 μμ: "Ζωγραφίζω την Πλάκα" στο Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης, Κόδρου 9. Τα παιδιά ζωγραφίζουν και οι ζωγραφιές τους εκτίθενται στο Μουσείο.
12 μμ - 1 μμ: "Κουδούνια - κουδουνάκια. Ήχοι μαγικοί" για παιδιά 6-12 ετών, στην αίθουσα διαλέξεων του Μουσείου Λαϊκών Οργάνων, Διογένους 1-3.
12 μμ - 1:30 μμ: "Τι κρύβει αυτή η Πόρτα;" - Ξεναγήσεις για οικογένειες από τους μαθητές του 1ου Πειραματικού Γυμνασίου..

http://theartfoundation.metamatic.gr/GR/Event/1593/mia_giorth_gia_to_perivallon_kai_ton_politismo/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου