πηγή :maga.gr

Η παρουσία των ιστολογίων στον παγκόσμιο ιστό αποτελεί μια μορφή διαδικτυακής δημοσιογραφίας που υλοποιεί την έννοια της δημοσιογραφίας των πολιτών και συμβάλλει ουσιαστικά στον εκδημοκρατισμό της δημόσιας επικοινωνίας.

Οι φορείς της δεν είναι εργαζόμενοι στο χώρο των ΜΜΕ αλλά χρήστες του διαδικτύου που δεν έχουν επαγγελματική σχέση με την τέταρτη εξουσία.
πηγή :maga.gr

Πέμπτη, 16 Μαΐου 2013

Το Ψέμα της Σάρκας,


Ομαδική έκθεση ζωγραφικής / στο Μουσείο Φρυσίρα

Το μουσείο Φρυσίρα παρουσιάζει από τις 15 Μαϊου 2013 έως τις 27 Οκτωβρίου 2013 στο κτήριο της Μονής Αστερίου 3 την ομαδική έκθεση ζωγραφικής με τίτλο “Το ψέμα της σάρκας”.
Μέσα από το δίπολο που συνθέτουν αφενός τα έργα 31 Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών στα οποία εξυμνείται το κάλλος του γυμνού γυναικείου σώματος, και αφετέρου τα έργα του Γάλλου ζωγράφου Jean Rustin όπου κυριαρχεί ο πάσχων άνθρωπος, στην ουσία έχει δομηθεί μια έκθεση που δίνει έμφαση στην συντριπτική αντίθεση που χαρακτηρίζει έργα δημιουργών οι οποίοι εκφράζουν εικαστικά τους δυο διαφορετικούς τρόπους αντίδρασης του ανθρώπου απέναντι στην τραγικότητα της ίδιας του της θνητότητας και των επακόλουθών της, του γήρατος, της ασχήμιας, του πόνου, της αρρώστιας, της παρακμής σώματος και πνεύματος.
Μπροστά σε αυτό το τραγικό αδιέξοδο, είτε επιλέγει συνειδητά ή ασυνείδητα να απαρνηθεί την ίδια την πραγματικότητα και εθελοτυφλώντας να στραφεί με εμμονή στη λατρεία του κάλλους, του εφήμερου και του επιφανειακού είτε, σπανιότερα, αποφασίζει να την αντιμετωπίσει κατά πρόσωπο και με θάρρος, κοιτώντας τον εαυτό του στον καθρέφτη, να την αποδεχθεί και να συμβιώσει μαζί της.
Η έκθεση αυτή αποπειράται να ταξιδέψει τον θεατή και στους δυο αυτούς κόσμους μέσα από έργα μοναδικής εικαστικής αξίας και συγκλονιστικής αλήθειας. Ωστόσο, πέρα και πάνω απ’ όλα, φιλοδοξία της είναι να δείξει για μια ακόμη φορά το μεγαλείο της ίδιας της ζωγραφικής, μιας πολύτιμης έκφρασης του απολλώνειου πνεύματος στο οποίο χρειάζεται να καταφύγει ο τραγικός άνθρωπος στην προσπάθειά του να βρει κάποιον αρωγό- στο δύσκολο ταξίδι της ζωής.
Στην έκθεση συμμετέχουν οι καλλιτέχνες Andrea Pat, Μπελντεκος Παναγιωτης, Χαδουλου Κατερινα, Γιακουμακης Αντωνιος, Γιαννακακη Μαρια, Κοντελης Ανδρεας, Κουρκουβελος Γιωργος, Ksiazek Bogumil, Leglise Frederic, Μαρουδα Καλλιροη, Μακρής Θανάσης, Μερτιλης Αρης, Παλλαντζας Χρηστος, Παντελιας Μιλτος, Πιστωνης Αχιλλεας, Pouyandeh Nazanin, Σακαγιαν Εδουαρδος, Σακκας Γιωργος, Σαρασιτης Δημητρης, Σουλης Βασιλης, Σπυροπουλος Γιωργος, Σταματιαδη Ντανιελα, Στεφανιδου Φωτεινη, Szucs Attila, Τσακιρης Αντωνης, Τζαμουρανης Δημητρης, Βαβυλουσακης Κωνσταντινος, Βεργη Χρυσα, Βερουκας Αλεξης, Williams Nicholas Charles, Wnek Grzegorz.
Η έκθεση είναι αφιερωμένη στο Jean Rustin
Διάρκεια έκθεσης: 15.05-27.10.2013
Ώρες λειτουργίας: Τετάρτη-Παρασκευή: 10:00-17:00, Σάββατο & Κυριακή: 11:00-17:00, Δευτέρα & Τρίτη: κλειστά
Περισσότερες πληροφορίες: Μουσείο Φρυσίρα

http://theartfoundation.metamatic.gr/GR/Event/1593/mia_giorth_gia_to_perivallon_kai_ton_politismo/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου