πηγή :maga.gr

Η παρουσία των ιστολογίων στον παγκόσμιο ιστό αποτελεί μια μορφή διαδικτυακής δημοσιογραφίας που υλοποιεί την έννοια της δημοσιογραφίας των πολιτών και συμβάλλει ουσιαστικά στον εκδημοκρατισμό της δημόσιας επικοινωνίας.

Οι φορείς της δεν είναι εργαζόμενοι στο χώρο των ΜΜΕ αλλά χρήστες του διαδικτύου που δεν έχουν επαγγελματική σχέση με την τέταρτη εξουσία.
πηγή :maga.gr

Δευτέρα, 15 Απριλίου 2013

Έλυα Ηλιάδη και το έργο Pandώra in progress The yellow session

"Η άλλη Αρκαδία",
Φωκίωνος Νέγρη 16, Αθήνα

Σάββατο & Κυριακή,
20-21 Απριλίου 2013
12.00 - 17.00


Είσοδος Ελεύθερη
«Η άλλη Αρκαδία» φιλοξενεί την εικαστικό Έλυα Ηλιάδη και το έργο Pandώra inprogress The yellow session το Σάββατο 20 και την Κυριακή 21 Απριλίου 2013, από τις 12.00 έως τις 17.00.

Pandώra είναι ο γενικός τίτλος του νέου πρότζεκτ της Έλυας Ηλιάδη, μιας εγκατάστασης ετερόκλητων μορφών τέχνης (ζωγραφική, φωτογραφία, γλυπτική, ήχος, βίντεο, περφόρμανς και νέα μέσα).

Τα Painkillers είναι το πρώτο διαδραστικό κομμάτι της Pandώra και περιλαμβάνει φωτογραφίες της εν εξελίξει δουλειάς της. Τμήματα και στοιχεία των έργων που φτιάχνονται στο εργαστήριο αναρτώνται στο Facebook με χρονολογική σειρά, συνοδευόμενα κάθε φορά από ένα μικρό κείμενο. Με αυτό τον τρόπο δημιουργείται ένα νέο, αφηγηματικό έργο.

Ξεκινώντας στις 3 Απριλίου του 2012, τα Painkillers λειτουργούν κυρίως σαν ένα προσωπικό συναισθηματικό ημερολόγιο. Το όλο εγχείρημα έχει διαδραστικό χαρακτήρα καθώς προσκαλεί τη συμμετοχή του κοινού μέσα από τα σχόλια και τις αναρτήσεις του.

Το Pandώra in progress είναι το δεύτερο διαδραστικό έργο και είναι η διαδικασία περισυλλογής καλουπιών από 3.000 γύψινα χυτά δάχτυλα στα επτά χρώματα του ουράνιου τόξου με σκοπό την κατασκευή ενός τρισδιάστατου έργου.

Ξεκινώντας γεωγραφικά από τα νότια και κινούμενη προς τα βόρεια, θα στήνονται τα sessions (συνεδρίες/συναντήσεις) ανάλογα με το κάθε χρώμα. Ήδη έχει ολοκληρωθεί η κόκκινη (red session) στην περιοχή του Πειραιά και η πορτοκαλί (orange session) στην Ακρόπολη. Στην Κυψέλη συνεχίζεται η κίτρινη συνάντηση (yellow session) η οποία ξεκίνησε στο Κολωνάκι.

Οι επισκέπτες καλούνται να ποζάρουν για το πρότζεκτ, αφήνοντας την εικαστικό να πάρει με γυψόγαζα καλούπια από τα δάχτυλά τους. Από τα τελικά χυτά κομμάτια, ένα θα επιστραφεί στον κάθε ένα που έχει ποζάρει σαν αντάλλαγμα για τη συνεισφορά του όταν ολοκληρωθεί το έργο. Η συμμετοχή δεν περιορίζεται σε μια “session” καθώς όλοι είναι ευπρόσδεκτοι να ποζάρουν ξανά, κάθε φορά που το χρώμα αλλάζει!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου