πηγή :maga.gr

Η παρουσία των ιστολογίων στον παγκόσμιο ιστό αποτελεί μια μορφή διαδικτυακής δημοσιογραφίας που υλοποιεί την έννοια της δημοσιογραφίας των πολιτών και συμβάλλει ουσιαστικά στον εκδημοκρατισμό της δημόσιας επικοινωνίας.

Οι φορείς της δεν είναι εργαζόμενοι στο χώρο των ΜΜΕ αλλά χρήστες του διαδικτύου που δεν έχουν επαγγελματική σχέση με την τέταρτη εξουσία.
πηγή :maga.gr

Τρίτη, 9 Απριλίου 2013

ΠΡΩΤΟΤΥΠO ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΔΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΧΩΡΟ «ΔΙΕΛΕΥΣΙΣ» !!

\Με αφορμή την έκδοση του βιβλίου «Φωνές στον Ελικώνα» από τις Εκδόσεις Cambia

Ο πολυχώρος Διέλευσις με χαρά φιλοξενεί ένα πρωτότυπο καλλιτεχνικό εγχείρημα που παντρεύει το λόγο, με τη μουσική και τις εικαστικές τέχνες.
-         23 εικαστικοί – ζωγράφοι, γλύπτες, χαράκτες κ.α. -  εκθέτουν τα έργα τους στον πολυχώρο Διέλευσις με αφορμή την έκδοση του βιβλίου «Φωνές στον Ελικώνα» (Eκδόσεις Cambia), ένα βιβλίο που παντρεύει τις τέχνες δημιουργώντας μια εξαιρετική μουσικοθεατρική παράσταση, όπου η μουσική και η ποίηση δίνουν μια νέα διάσταση στα έργα των εικαστικών.

H EKΘΕΣΗ

23 γνωστοί ελλήνες εικαστικοί παρουσιάζουν τη δουλειά τους στον πολυχώρο Διέλευσις.

Το φιλότεχνο κοινό έχει την ευκαιρία να δει από κοντά μια ποικιλία εικαστικών έργων (έργα ζωγραφικής, γλυπτικής, χαρακτικής, καλλιτεχνικό κόσμημα, φωτογραφία κ.α.)

Τα έργα των εικαστικών που θα προβληθούν ανήκουν στους 23 εικαστικούς:
Κύρα Αλιγιζάκη, Λέανδρος Αρβανιτάκης, Εύα Γεράκη, Πέτρος Γεωργαρίου, Νέλλη Γιαχανατζη, Τατιάνα Γκριμπάνοβα, Χρήστος Γκριτζάπης, Νίκος Δεσεκόπουλος, Ευάγγελος Διονάς, Ειρήνη Δούναβη, Βούλη Δριτσάκου, Γιώργος Καραμαλέγκος, Κατερίνα Κασσαβέτη, Σεβαστή Μαργαρίτη, Ντίνα Μπαλονά, Γιώργος Μπουζούνης, Ντιάνα Νασιοπούλου, Κάλλια Παπαθεοδώρου, Λούση Παπαϊωάννου, Χρήστος Ρηγανάς, Ηλίας Σάλαρης, Νίκος Σβολόπουλος, Ιωάννα Φραγκούλη.

Οι παραστάσεις

Εκτός από τα εγκαίνια, δύο παραστάσεις πρόκειται να πραγματοποιηθούν στον πολυχώρο Διέλευσης όπου ο ποιητής Θανάσης Σάλτας με τους μουσικοσυνθέτες Χρυσάνθη Οικονομάκη και Στάθη Χωματσά στο πιάνο θα αποδώσουν με το λόγο και τη μουσική τα συναισθήματα και τις εικόνες που μεταφέρουν τα έργα των 23 εικαστικών, ενώ το κάθε έργο για το οποίο έχει γραφτεί μουσική και ποίηση θα παρουσιάζεται σε προτζέκτορα. Το αποτέλεσμα είναι η ολοκληρωμένη οπτική  και ακουστική απόλαυση του θεατή-ακροατή.

Ο λιτός και εύστοχος ποιητικός λόγος του Θανάση Σάλτα, που βραβεύτηκε φέτος πολλές φορές σε πανελλήνιους και διεθνής διαγωνισμούς, σε συνδιασμό με τις μελωδικές γραμμές του Στάθη Χωματσά και της Χρυσάνθης Οικονομάκης έχει μαγέψει το κοινό σε παραστάσεις που έχουν γίνει στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά και στον ΙΑΝΟ. Σε συνδιασμό με την προβολή των έργων σε προτζέκτορα κατά τη διάρκεια της παράστασης, ο ακροατής ηλεκτρίζεται και παρασύρεται σε ένα μαγικό ταξίδι εικόνας, λόγου και μουσικής.

Μια πρωτότυπη παράσταση που δεν πρέπει να χάσεται!


Παράλληλα το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ξεφυλλίσει το βιβλίο «Φωνές στον Ελικώνα».
Το βιβλίο περιέχει φωτογραφίες 44 έργων 23 γνωστών εικαστικών,ζωγράφων, γλυπτών, φωτογράφων, χαρακτών, καλλιτεχνικών κοσμημάτων, όπου κάθε έργο συνδιάζεται με ένα ποίημα εμπνευσμένο από αυτό και με ένα μουσικό κομμάτι εμπνευσμένο από το ίδιο έργο. 

Το βιβλίο είναι δίγλωσσο, τα ποιήματα αποδίδονται ελληνικά και αγγλικά και σε καθένα από τα βιβλία ενσωματώνεται ένα Cd όπου περιέχονται 44 μουσικά κομμάτια με τις αντίστοιχες αποδόσεις των ποιημάτων από τον ίδιο τον δημιουργό στα ελληνικά.

Το βιβλίο «Φωνές στον Ελικώνα» έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον τόσο του κοινού όσο και του καλλιτεχνικού κόσμου, για την παγκόσμια καινοτόμο προσέγγισή του, σε ότι αφορά το πάντρεμα του λόγου με τις εικαστικές τέχνες και τη μουσική. Οι συντελεστές είναι 23 γνωστοί έλληνες εικαστικοί, ο πολυβραβευμένος ποιητής Θανάσης Σάλτας και δύο νέοι πολλά υποσχόμενοι έλληνες συνθέτες, η Χρυσάνθη Οικονομάκη και ο Στάθης Χωματσάς.


Σας περιμένουμε στα εγκαίνια την Πέμπτη 18 Απριλίου 2013 και ώρα 19:00

Διάρκεια έκθεσης: Πέμπτη 18 Απριλίου ως Σάββατο 11 Μαΐου 2013

Είσοδος Ελεύθερη

Πολυχώρος Πολιτισμού “διέλευσις”
Λέσβου 15 & Πόρου, Κυψέλη, 112 56, ΑΘΗΝΑ
Τηλ.: 210 86 13 739 / E-mail: info@dieleusis.gr / URL: www.dieleusis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου