πηγή :maga.gr

Η παρουσία των ιστολογίων στον παγκόσμιο ιστό αποτελεί μια μορφή διαδικτυακής δημοσιογραφίας που υλοποιεί την έννοια της δημοσιογραφίας των πολιτών και συμβάλλει ουσιαστικά στον εκδημοκρατισμό της δημόσιας επικοινωνίας.

Οι φορείς της δεν είναι εργαζόμενοι στο χώρο των ΜΜΕ αλλά χρήστες του διαδικτύου που δεν έχουν επαγγελματική σχέση με την τέταρτη εξουσία.
πηγή :maga.gr

Παρασκευή, 12 Απριλίου 2013

Microsoft: Σε ένα χρόνο λήγει η επίσημη υποστήριξη των Windows XP..


Σε ένα χρόνο περίπου από σήμερα θα σταματήσει η επίσημη υποστήριξη των Windows XP σύμφωνα με την Microsoft, κάτι το οποίο η εταιρεία δεν χάνει την ευκαιρία να υπενθυμίζει συνεχώς, ειδικά στις επιχειρήσεις. Το λειτουργικό είχε παρουσιαστεί στις 25 Οκτωβρίου του 2001 και η επίσημη υποστήριξή του συγκεκριμένα θα λήξει στις 8 Απριλίου του 2014.
Έπειτα από την παρέλευση της συγκεκριμένης ημερομηνίας, δεν θα διατεθούν νέες ενημερώσεις ασφαλείας και bug fixes. Παρότι η ημερομηνία αυτή πλησιάζει και θα σημάνει το τέλος των Windows XP, πολλοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές χρησιμοποιούν ακόμη το συγκεκριμένο OS, με τα τελευταία και πιο πρόσφατα στατιστικά της Net Applications για τον Μάρτιο του 2013 να δείχνουν ότι αυτό είναι εγκατεστημένο στο 38.73% των ηλεκτρονικών υπολογιστών σε παγκόσμιο επίπεδο.

Χαρακτηριστικό είναι ότι το τελευταίο διάστημα παρατηρείται σημαντική πτώση του μεριδίου αγοράς τους, αλλά προβλέπεται ότι μέχρι το 2014, οι επιχειρήσεις και οι οργανισμοί που ακόμη το χρησιμοποιούν στα συστήματά τους δεν θα έχουν αναβαθμιστεί σε νεώτερη έκδοση, ενώ σύμφωνα με την ιστοσελίδα Telegraph, λιγότερες από τις μισές επιχειρήσεις έχουν εισέλθει σε φάση αναβάθμισης.

Η εταιρεία έχει αναφέρει ότι δε πρόκειται να δοθεί άλλη παράταση οπότε η μετάθεση λήξης της υποστήριξης ώστε να αναβαθμιστούν οι εναπομείναντες επιχειρήσεις σε νεώτερες εκδόσεις του λειτουργικού, φαντάζει κάτι δύσκολο.

 Site: neowin.net, insomnia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου