πηγή :maga.gr

Η παρουσία των ιστολογίων στον παγκόσμιο ιστό αποτελεί μια μορφή διαδικτυακής δημοσιογραφίας που υλοποιεί την έννοια της δημοσιογραφίας των πολιτών και συμβάλλει ουσιαστικά στον εκδημοκρατισμό της δημόσιας επικοινωνίας.

Οι φορείς της δεν είναι εργαζόμενοι στο χώρο των ΜΜΕ αλλά χρήστες του διαδικτύου που δεν έχουν επαγγελματική σχέση με την τέταρτη εξουσία.
πηγή :maga.gr

Παρασκευή, 26 Απριλίου 2013

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΟ Google Scholar..!!

ΜΟΝΟ ΓΝΩΣΗ.....ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ..!


Ο Μελετητής Google σάς παρέχει έναν απλό τρόπο ευρείας αναζήτησης στην ακαδημαϊκή βιβλιογραφία. Από ένα σημείο, μπορείτε να κάνετε αναζήτηση σε πολλά πεδία ερευνητικά πεδία και πηγές: εργασίες που έχουν αξιολογηθεί από ομότιμους επιστήμονες, διατριβές, βιβλία, περιλήψεις και άρθρα, από ακαδημαϊκούς εκδότες, επαγγελματικές ενώσεις, πηγές προδημοσιεύσεων, πανεπιστήμια και άλλους ακαδημαϊκούς οργανισμούς. Ο Μελετητής Google σάς βοηθά να εντοπίσετε τις πλέον συναφείς ερευνητικές εργασίες στον κόσμο της ακαδημαϊκής έρευνας.
Δυνατότητες του Μελετητή Google
  • Αναζήτηση διαφόρων πηγών από ένα βολικό σημείο
  • Εύρεση εργασιών, περιλήψεων και βιβλιογραφικών αναφορών
  • Εντοπισμός ολόκληρης της εργασίας μέσω της βιβλιοθήκης σας ή στον ιστό
  • Μάθετε για τις βασικές εργασίες σε οποιοδήποτε πεδίο έρευνας
Πώς κατατάσσονται τα άρθρα;
Ο Μελετητής Google στοχεύει στο να κατατάσσει τα άρθρα με τον ίδιο τρόπο που το κάνουν οι ερευνητές, σταθμίζοντας το πλήρες κείμενο κάθε άρθρου, τον συγγραφέα, το έντυπο στο οποίο εμφανίζεται το άρθρο καθώς και τη συχνότητα βιβλιογραφικής αναφοράς του άρθρου στην υπόλοιπη βιβλιογραφία. Τα πλέον συναφή αποτελέσματα θα εμφανίζονται πάντα στην πρώτη σελίδα.

Σημείωση από την ομάδα του Μελετητή του Google 
Ενημερώστε μας, εάν έχετε προτάσεις, απορίες ή σχόλια σχετικά με τον Μελετητή Google. Θα θέλαμε να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας σε όλα εκείνα τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας χάρη στην εργασία των οποίων δημιουργήθηκε το ίδιο το Google και ελπίζουμε να κάνουμε τον Μελετητή Google όσο το δυνατόν χρησιμότερο στη συγκεκριμένη κοινότητα. Πιστεύουμε ότι ο καθένας πρέπει να έχει την ευκαιρία να στηρίζεται σε ώμους γιγάντων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου