πηγή :maga.gr

Η παρουσία των ιστολογίων στον παγκόσμιο ιστό αποτελεί μια μορφή διαδικτυακής δημοσιογραφίας που υλοποιεί την έννοια της δημοσιογραφίας των πολιτών και συμβάλλει ουσιαστικά στον εκδημοκρατισμό της δημόσιας επικοινωνίας.

Οι φορείς της δεν είναι εργαζόμενοι στο χώρο των ΜΜΕ αλλά χρήστες του διαδικτύου που δεν έχουν επαγγελματική σχέση με την τέταρτη εξουσία.
πηγή :maga.gr

Τετάρτη, 3 Απριλίου 2013

Διαδραστικά είδη ήχων στο Goethe-Institut Athen.!


Πώς κάνουμε μια πόλη να ηχήσει; Ποιο ήχο να βγάζουν άραγε τα μάρμαρα της Αθήνας; Αλλάζουν τα ενσυνείδητα ηχητικά ακούσματα, οι ηχητικές πληροφορίες, τον τρόπο με τον οποίο προσλαμβάνουμε μια πόλη; Στην κυριαρχούμενη από οπτικά ερεθίσματα καθημερινότητα του άστεως θα μπορούσαν οι ήχοι να λειτουργήσουν ως σημεία προσανατολισμού και μάλιστα να συναυτιστούν με συγκεκριμένα μέρη της πόλης; 

Το εγχείρημα «Ακούγοντας ο ένας τον άλλον – (Απ)όψεις της πόλης» καλεί φοιτητές, αλλά και κατοίκους και επισκέπτες να έρθουν με ασυνήθιστο (προς το παρόν ακόμα) τρόπο σε επαφή με την πόλη. 

Τον πυρήνα του εγχειρήματος συνθέτουν διαδραστικά είδη ήχων από την Αθήνα, τη Δρέσδη και το Έσεν. Υπό τη διεύθυνση του επιμελητή Geert Vermeire καλλιτέχνες που δραστηριοποιούνται στο χώρο των πολυμέσων και sound artists δημιουργούν σε εργαστήρια, αλλά και συνομιλώντας με τους κατοίκους της πόλης έναν διαδραστικό ηχητικό χάρτη (ηχητικές καταγραφές), βίντεο και ηχητικά μονοπάτια (soundtracks). Τα αποτελέσματα της εντατικής αυτής ανταλλαγής – και μεταξύ των τριών πόλεων – θα δημοσιευτούν σε μια ιστοσελίδα. Οι επισκέπτες της ιστοσελίδας αυτής θα έχουν τη δυνατότητα να κατεβάζουν ήχους και ηχητικά τοπία, γνωρίζοντας και βιώνοντας με ηχητικούς περιπάτους εκ νέου τις τρεις πόλεις.

Ο επιμελητής Geert Vermeire θα παρουσιάσει μαζί με φοιτητές της Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας τα πρώτα αποτελέσματα των εργαστηρίων. Ατραξιόν της παρουσίασης: Θα βιώσουμε πώς μπορούμε να κάνουμε ένα αγαλμάτινο άγαλμα να ηχήσει. Σε ζωντανή σύνδεση με την Αθήνα ο Καθηγητής Claudius Lazzeroni και ο Christian Hardt θα παρουσιάσουν τα αντίστοιχα εγχειρήματα του Έσεν και της Δρέσδης.
Θα ακολουθήσει συζήτηση με θέμα «Μεταμορφώνοντας την Αθήνα με αστικές παρεμβάσεις» και με τη συμμετοχή του συνθέτη Enrique Thomas και του media artist Horacio Gonzales. 


Ακούγοντας ο ένας τον άλλον: (Απ)όψεις της πόλης

Παρουσίαση εγχειρήματος
04/04/2013, 19:00
Goethe-Institut Athen
Αγγλικά
Είσοδος ελεύθερη
+30 210 3661000
progr@athen.goethe.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου