πηγή :maga.gr

Η παρουσία των ιστολογίων στον παγκόσμιο ιστό αποτελεί μια μορφή διαδικτυακής δημοσιογραφίας που υλοποιεί την έννοια της δημοσιογραφίας των πολιτών και συμβάλλει ουσιαστικά στον εκδημοκρατισμό της δημόσιας επικοινωνίας.

Οι φορείς της δεν είναι εργαζόμενοι στο χώρο των ΜΜΕ αλλά χρήστες του διαδικτύου που δεν έχουν επαγγελματική σχέση με την τέταρτη εξουσία.
πηγή :maga.gr

Πέμπτη, 4 Απριλίου 2013

Σταματήστε τα cyborgs!


Τα γυαλιά της google για κάποιους είναι το αποκορύφωμα του εκφυλισμού της ανθρώπινης υπόστασης” / 


Το ξέρω ότι μερικές φορές ακούγομαι παραπάνω… τεχνολάγνος από όσο πραγματικά είμαι όμως μερικές φορές δεν μπορώ να μην ακουστώ έτσι, ειδικά όταν έρχομαι αντιμέτωπος με τις αντιδράσεις ορισμένων ανθρώπων που πραγματικά δεν μπορώ να κατανοήσω. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι μια κίνηση που βρήκα στο Ίντερνετ και που υποστηρίζει ότι μάχεται για το δικαίωμα της ανθρωπότητας να ζήσει ελεύθερη με το να εναντιώνεται στα γυαλιά της Google –για όσους δεν τα έχουν ακόμα ακουστά πρόκειται για ένα ζευγάρι γυαλιών-υπολογιστών που φοριούνται που η εταιρεία πίσω από τη μεγαλύτερη μηχανή αναζήτησης του Δικτύου υπόσχεται να αρχίσει να διαθέτει εντός του προσεχούς εξαμήνου.
Η κίνηση που θεωρεί ότι η συγκεκριμένη τεχνολογία είναι το αποκορύφωμα του εκφυλισμού της ανθρώπινης υπόστασης λέγεται «Stop The Cyborgs» και υποστηρίζει ότι τα γυαλιά της Google είναι ένα βήμα πιο κοντά στον πλήρη έλεγχο τόσο αυτών που θα τα φορούν όσο και αυτών που θα βρίσκονται στο περιβάλλον τους από τον «Μεγάλο Αδελφό» ο οποίος εν προκειμένω προσωποποιείται από τις μεγάλες εταιρείες της Σίλικον Βάλεϊ. Και ναι, αν ακούγεται σαν μια ακόμα θεωρία συνομωσίας, πιθανότατα είναι –και μάλιστα δεν είναι καν πρωτότυπη καθώς δεν πρόκειται παρά για μια ακόμα παραλλαγή μιας φιλολογίας που βρίσκεται διάχυτη στο Ίντερνετ.
Στα χρόνια που είμαι online, έχω ακούσει δεκάδες αντίστοιχες παραλλαγές οι οποίες επαληθεύονται τόσο πλημμελώς που δεν αξίζει κανείς να τις αναφέρει: μερικές φορές ένα σάιτ ξέρει τι διαφημίσεις να σου σερβίρει και μερικές φορές μπορεί να σου έρθει ένα παραπάνω ανεπιθύμητο email που εμφανώς προέρχεται από κάποιον που έχει διαβάσει κάποια στοιχεία σου από κάποιο σάιτ που επισκέφθηκες· και για να είμαι δίκαιος, έχω διαβάσει αρκετές ιστορίες που αυτά τα στοιχεία έχουν συνδυαστεί ακόμα πιο αποτελεσματικά από πλευράς μάρκετινγκ. Από αυτό το σημείο όμως, μέχρι το σημείο να μιλάμε για κίνδυνο απώλειας της ανθρώπινης φύσης μας, το κενό είναι πολύ μεγάλο για να μπορεί να το καλύψει ένας εχέφρων νους –το «Future Shock» του Άλβιν Τόφλερ εξηγεί πολύ καλά ποιοι είναι οι λόγοι που οδηγούν κάποιους να θέλουν να το καλύψουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου