πηγή :maga.gr

Η παρουσία των ιστολογίων στον παγκόσμιο ιστό αποτελεί μια μορφή διαδικτυακής δημοσιογραφίας που υλοποιεί την έννοια της δημοσιογραφίας των πολιτών και συμβάλλει ουσιαστικά στον εκδημοκρατισμό της δημόσιας επικοινωνίας.

Οι φορείς της δεν είναι εργαζόμενοι στο χώρο των ΜΜΕ αλλά χρήστες του διαδικτύου που δεν έχουν επαγγελματική σχέση με την τέταρτη εξουσία.
πηγή :maga.gr

Πέμπτη, 18 Απριλίου 2013

Βήματα προς μια βιώσιμη πόλη!!!

Το MBike έχει τη χαρά να σας προσκαλέσει σε δύο εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται μέσα στον Απρίλιο στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. 

Η Πρεσβεία της Δανίας στην Ελλάδα και ο ΜΚΟ «Πόλεις για ποδήλατο» μετακαλούν στην Ελλάδα το γνωστό Δανό αρχιτέκτονα και καθηγητή Jan Gehl ως κεντρικό ομιλητή σε δύο εκδηλώσεις που διοργανώνουν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη με θέμα «Ανθρώπινες πόλεις» και με έμφαση στο ρόλο που μπορεί να παίξει το ποδήλατο στη βιώσιμη κινητικότητα και στη διαμόρφωση πόλεων με πιο ανθρώπινο χαρακτήρα. Στη Θεσσαλονίκη η εκδήλωση διοργανώνεται σε συνεργασία με τηνparallaxi και στο πλαίσιο της δράσης της "Θεσσαλονίκη Αλλιώς" και στην Αθήνα με την υποστήριξη τουΕλληνικού Ινστιτούτου Αρχιτεκτονικής.
 
Μετά την ομιλία, θα ακολουθήσει συζήτηση με τη συμμετοχή του Γιώργου Καμίνη, Δημάρχου Αθηναίων, στην Αθήνα, και του Γιάννη Μπουτάρη, Δημάρχου Θεσσαλονικέων, στη Θεσσαλονίκη. Στο πάνελ, εκτός από τον Jan Gehl, συμμετέχουν επίσης ο Θάνος Βλαστός, Καθηγητής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, και οΣπύρος Παπαγεωργίου, Εκδότης του περιοδικού MBIKE.
 
Η συζήτηση με θέμα «Βήματα προς μια βιώσιμη πόλη»θα εστιάσει στο ποδήλατο ως ένα εναλλακτικό μέσο αστικής μετακίνησης που μπορεί να συμβάλλει σημαντικά στην ανάπτυξη της βιώσιμης κινητικότητας. Στόχος της συζήτησης είναι ο καθορισμός ενός πλαίσιου ενεργειών, με βάση τόσο τις εμπειρίες του εξωτερικού όσο και την πραγματικότητα των δύο πόλεων, το οποίο θα μπορούσε να στηρίξει τις πρωτοβουλίες και προσπάθειες που καταβάλλουν οι δύο Δήμοι για τη δημιουργία πιο ανθρώπινων και βιώσιμων πόλεων.
 
Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με την παρουσίαση της ελληνικής έκδοσης του βιβλίου «Ανθρώπινες πόλεις» του Jan Gehl και την υπογραφή των αντιτύπων από το συγγραφέα.

Οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας. Είναι απαραίτητο να δηλώσετε συμμετοχή:
 
Αθήνα, Σάββατο 27 Απριλίου και ώρα 18:15, Αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη, Κτίριο Πειραιώς 138.
Πατήστε εδώ για να δηλώσετε συμμετοχή.
 
Θεσσαλονίκη, Κυριακή 28 Απριλίου και ώρα 17:15, Αίθουσα Μωρίς Σαλτιέλ, Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.
Για να δηλώσετε συμμετοχή στείλτε email στοthessalonikiallios@gmail.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου