πηγή :maga.gr

Η παρουσία των ιστολογίων στον παγκόσμιο ιστό αποτελεί μια μορφή διαδικτυακής δημοσιογραφίας που υλοποιεί την έννοια της δημοσιογραφίας των πολιτών και συμβάλλει ουσιαστικά στον εκδημοκρατισμό της δημόσιας επικοινωνίας.

Οι φορείς της δεν είναι εργαζόμενοι στο χώρο των ΜΜΕ αλλά χρήστες του διαδικτύου που δεν έχουν επαγγελματική σχέση με την τέταρτη εξουσία.
πηγή :maga.gr

Δευτέρα, 29 Απριλίου 2013

Διηγήματα με συνοδεία εγχόρδων / στην Αγγλικανική Εκκλησία του Αγίου Παύλου


Για τρίτη συνεχή χρονιά η Ομάδα Παραστατικών Τεχνών προΤΑΣΗ παρουσιάζει Πασχαλινά Διηγήματα υπό τη μορφή αναλογίου, σε ξεχωριστά μνημεία της πόλεως των Αθηνών. Φέτος, η πασχαλινή ανθολογία θα είναι ξένη και θα ακουστεί στην Αγγλικανική Εκκλησία του Αγίου Παύλου με συνοδεία εγχόρδων, τη Μεγάλη Τρίτη στις 5 το απόγευμα.

Μετά την προπέρσινη, μεγάλη απήχηση στο αθηναϊκό κοινό της δραματοποιημένης αφήγησης των «Πασχαλινών Διηγημάτων» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη στο ναΐσκο του Αγίου Ελισσαίου στην Πλάκα και την περσινή των Ελλήνων συγγραφέων -Δημήτρη Καμπούρογλου, Ανδρέα Καρκαβίτσα, Κώστα Κρυστάλλη, Στρατή Μυριβήλη- στο Αναπαυτήριο Πικιώνη στο Λόφο των Μουσών, απέναντι από την Ακρόπολη, επιστρέφουμε με μερικά από τα ωραιότερα διηγήματά της ξένης πασχαλινής ανθολογίας στο ναό του Αγίου Παύλου της Αγγλικανικής Εκκλησίας της Αθήνας, στην οδό Φιλελλήνων.
Συντελεστές: Δημήτρης Φοινίτσης (Ιδέα – σκηνοθετική επιμέλεια), Ολύνα Ξενοπούλου (Αφήγηση), Γιάννης Αιγυπτιάδης (Βιολί), Αντώνης Μανιάς (Βιόλα), Μαρία Κωνσταντοπούλου (Οργάνωση παραγωγής)
Τα Πασχαλινά Διηγήματα που θα διαβαστούν στα ελληνικά:
«Πασχαλινό Διήγημα» του Ruben Dario
«O Έπαρχος της Ιουδαίας» του Anatol France
«Βοτσεζάνα και Πριμάντε» του Corando Albaro
«Σήμερα είναι Παρασκευή» του Ernest Ηemingway

Θα ακουστούν τα εξής μουσικά έργα:
Dona nobis pacem (traditional latin chant)
Come, Thou Long Expected Jesus (hymn tune: HYFRYDOL, by Rowland H. Pritchard, 1830)
Jesus loves me (hymn tuneby William B. Bradbury,1862)
I come to the garden alone (hymn tune by C. Austin Miles, 1913)
Jesus, Joy of Man’s Desiring (J. S. Bach)
Σχετικά με το μνημείο:
Ο νεογοτθικός αγγλικανικός ναός του Αγίου Παύλου στο τέρμα της οδού Φιλελλήνων, οικοδομήθηκε μεταξύ των ετών 1839-1843, από ημιλαξευτό μάρμαρο του Υμηττού, ενώ τα κορνιζώματα κατασκευάστηκαν από πωρόλιθο του Ισθμού. Για την ανέγερση και τη συμπλήρωσή του συνεισέφεραν οικονομικά η Βρετανική κυβέρνηση, ο τότε Βρετανός πρέσβης Edmund Lyons, αλλά και η παροικία των Βρετανών και Αμερικανών διαμαρτυρομένων που είχαν τότε εγκατασταθεί στην Αθήνα. Υπάρχει σύγχυση γύρω από την ταυτότητα του αρχιτέκτονα του ναού. Τα ονόματα που επικρατούν είναι αυτά των Σταμάτη Κλεάνθη, Charles Cockerell και Hans Christian Hansen.
Μεγάλη Τρίτη 30 Απριλίου 2013, 17:00
Ελεύθερη Είσοδος (με προαιρετική συνεισφορά υπέρ του ναού)
Αγγλικανική Εκκλησία Αγίου Παύλου / οδός Φιλελλήνων 27 – Σύνταγμα
Περισσότερες πληροφορίες: Ομάδα Παραστατικών Τεχνών προΤΑΣΗ
http://theartfoundation.metamatic.gr/GR/Event/1522/pasxalina_dihghmata_ksenon_sugrafeon/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου