πηγή :maga.gr

Η παρουσία των ιστολογίων στον παγκόσμιο ιστό αποτελεί μια μορφή διαδικτυακής δημοσιογραφίας που υλοποιεί την έννοια της δημοσιογραφίας των πολιτών και συμβάλλει ουσιαστικά στον εκδημοκρατισμό της δημόσιας επικοινωνίας.

Οι φορείς της δεν είναι εργαζόμενοι στο χώρο των ΜΜΕ αλλά χρήστες του διαδικτύου που δεν έχουν επαγγελματική σχέση με την τέταρτη εξουσία.
πηγή :maga.gr

Κυριακή, 10 Μαρτίου 2013

Κοινή Θέα / Common View: Σύγχρονη Τέχνη στο Εθνικό Θέατρο.!!!


15 Μαρτίου 7.30μμ
Περφόρμανς της Δανάης Ανεσιάδου στο Εθνικό Θέατρο, κτίριο Τσίλλερ

ΔΑΝΑΗ ΑΝΕΣΙΑΔΟΥ
O!meleta
Την Παρασκευή 15 Μαρτίου στις 7:30 μμ, στο πλαίσιο του εικαστικού προγράμματος του Εθνικού Θεάτρου Κοινή Θέα, η εικαστικός και περφόρμερ Δανάη Ανεσιάδου θα παρουσιάσει την in situ περφόρμανς O!meleta. Η καλλιτέχνις για μια και μοναδική βραδιά καλεί το κοινό να την ακολουθήσει σε μια αντισυμβατική θέαση του Εθνικού Θεάτρου, στο κτίριο Τσίλλερ. 
Η δουλειά της Δανάης Ανεσιάδου θα μπορούσε να περιγραφεί ως η «ζωντανή» εκδοχή μιας ταινίας πειραματικού κινηματογράφου. Εμπνέεται από τον κινηματογράφο και συγχρόνως χρησιμοποιεί την θεατρική συνθήκη για να δημιουργήσει μια περφόρμανς ειδικά για το Εθνικό Θέατρο. Όπως ακριβώς στις πιο επιτυχημένες θεωρίες συνωμοσίας, συνδέει και αντιπαραθέτει ετερογενή στοιχεία - γεγονότα, μύθους, κουτσομπολιά από τον χώρο της υψηλής αλλά και της μαζικής κουλτούρας, αυτοβιογραφικές ιστορίες – και πολλές αναφορές για να δημιουργήσει ένα έργο πολυεπίπεδο όπου η αποσπασματικότητα και το επιφανειακό χάος στηρίζεται σε ένα καλά στημένο σενάριο. Χρησιμοποιεί διάφορα μέσα, νέο και ήδη υπάρχον υλικό, συνεργάζεται δημιουργικά με ταλαντούχους ανθρώπους που συναντά και δημιουργεί τελικά  ένα απόλυτα ιδιοσυγκρασιακό έργο. 

Η είσοδος στην περφόρμανς είναι δωρεάν. Σημείο συνάντησης, το parking του Εθνικού Θεάτρου στην οδό Κουμουνδούρου. Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου