πηγή :maga.gr

Η παρουσία των ιστολογίων στον παγκόσμιο ιστό αποτελεί μια μορφή διαδικτυακής δημοσιογραφίας που υλοποιεί την έννοια της δημοσιογραφίας των πολιτών και συμβάλλει ουσιαστικά στον εκδημοκρατισμό της δημόσιας επικοινωνίας.

Οι φορείς της δεν είναι εργαζόμενοι στο χώρο των ΜΜΕ αλλά χρήστες του διαδικτύου που δεν έχουν επαγγελματική σχέση με την τέταρτη εξουσία.
πηγή :maga.gr

Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2013

ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤ "Τον καιρό της φρίκης θα τραγουδάμε ακόμα;"


ΜΟΝΟ ΜΕ 5€

Η ομάδα “Ανήσυχοι Θεατρίνοι” την Κυριακή 31/3/2013, στις 8μ.μ. στον Πολυχώρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Πολιτισμού - "Ανοιχτή Πόλη" (Πανεπιστημίου 56 και Εμμ. Μπενάκη 9) παρουσιάζει μια μουσική παράσταση-διαμαρτυρία για όσα συμβαίνουν γύρω μας σήμερα.

Την εποχή του Μπρεχτ η εξαθλίωση οδήγησε στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, στη δική μας εποχή δεν ξέρουμε ακόμα πού θα καταλήξει. Τότε οι άνθρωποι φώναζαν με δύναμη και με οργή για την κατάντια τους. Τα ίδια συναισθήματα νιώθουμε και τώρα και τα φωνάζουμε κι εμείς μέσα απ’ αυτά τα κείμενα, που αναφέρονται με κριτική ματιά σε όλα τα κοινωνικά προβλήματα, στα πρόσωπα της εξουσίας, στην ανεργία, την πείνα, την αδικία, την αναξιοκρατία κ.ά., άλλοτε με δραματικότητα και άλλοτε με το σατιρικό πνεύμα που διακρίνει τον ποιητή.

Ο Μπρεχτ γράφει ποίηση από τα δεκατρία του χρόνια. Αν και είναι περισσότερο γνωστός ως δραματουργός, στην πατρίδα του θεωρείται ο μεγαλύτερος ποιητής του αιώνα – και ο ίδιος λέει πως είναι ποιητής. Η ποίησή του, άλλοτε λυρική, άλλοτε επική, φωτίζει τη ζωή και διαφωτίζει τους ανθρώπους, ώστε να κάνουν την καθημερινότητά τους βιώσιμη. Στόχος του είναι να αφυπνίσει, να αλλάξει τους θεατές, τους ακροατές, τους αναγνώστες του.Στην παράσταση ακούγονται μουσικά θέματα και τραγούδια των Κουρτ Βάιλ, Χανς Άισλερ, Πάουλ Ντεσάου κ.ά.

Μετάφραση: Μάριος Πλωρίτης

Σκηνοθεσία: Αθηνά Κεφαλά

Παίρνουν μέρος οι ηθοποιοί: Μαρία Μαυροματάκη, Νιόβη Πεπέ, Χάρης Φλέουρας

Μουσική διδασκαλία, μπαγιάν: Σοφία Μουλακάκη


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου