πηγή :maga.gr

Η παρουσία των ιστολογίων στον παγκόσμιο ιστό αποτελεί μια μορφή διαδικτυακής δημοσιογραφίας που υλοποιεί την έννοια της δημοσιογραφίας των πολιτών και συμβάλλει ουσιαστικά στον εκδημοκρατισμό της δημόσιας επικοινωνίας.

Οι φορείς της δεν είναι εργαζόμενοι στο χώρο των ΜΜΕ αλλά χρήστες του διαδικτύου που δεν έχουν επαγγελματική σχέση με την τέταρτη εξουσία.
πηγή :maga.gr

Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου 2013

re-visiting / έργα βίντεο της Κλεώνης Μανουσάκη,.


έργα βίντεο της Κλεώνης Μανουσάκη / στο Beton 7

Tο Beton7gallery παρουσιάζει έργα βίντεο της Κλεώνης Μανουσάκη από 22 Φεβρουαρίου μέχρι 8 Μαρτίου 2013.
Τα έργα βίντεο της Κλεώνης Μανουσάκη έχουν χωριστεί σε δυο ενότητες. Από τη μια πλευρά έχουμε δράσεις μέσα στη πόλη όπου προκαλούν την έννοια του δημόσιου χώρου και τις σχέσεις μας με αυτόν. Με μικρές αφορμές, οι δράσεις αυτές μετατρέπουν το δημόσιο χώρο σε προσωπικό, σταματούν τους αγνώστους για να μοιραστούν μια ιστορία μαζί τους, μια προσωπική πράξη, να εστιάσουν σε κάποιο καθημερινό αντικείμενο και να μετατρέψουν ίσως ή έστω να αναρωτηθούν για τη σχέση μεταξύ καθημερινότητας και τέχνης.
Στη δεύτερη ενότητα, η καλλιτέχνης ανασυνθέτει παλαιότερες δουλειές της και δημιουργεί μια ενότητα με βίντεο. Αντί για ιστορίες, η ενότητα αυτή αφηγείται αισθήσεις, σχεδόν σαν ερωτικά όνειρα.
Μέσα από μια μορφή τέχνης που δεν έχει σωματική διάσταση τα έργα αυτά, διαπνέουν μια σωματικότητα και ένα αφηρημένο ερωτισμό.
Η Κλεώνη Μανουσάκη σπούδασε καλές τέχνες στο Columbia College, Σικάγο και έχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών από το τμήμα Διαδραστικών Τηλεπικοινωνιών του Tisch Schoolof the Arts, New York University. Η δημιουργική της πρακτική είναι μια σύνθεση μεταξύ performance art, video και εγκατάστασης. Χρησιμοποιώντας στοιχεία από διαφορετικούς κλάδους, διερευνά τις διαφορετικές σχέσεις και τα όρια του καθενός.
Μέσα από τη δουλειά τηςδιερευνά την έννοια...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου