πηγή :maga.gr

Η παρουσία των ιστολογίων στον παγκόσμιο ιστό αποτελεί μια μορφή διαδικτυακής δημοσιογραφίας που υλοποιεί την έννοια της δημοσιογραφίας των πολιτών και συμβάλλει ουσιαστικά στον εκδημοκρατισμό της δημόσιας επικοινωνίας.

Οι φορείς της δεν είναι εργαζόμενοι στο χώρο των ΜΜΕ αλλά χρήστες του διαδικτύου που δεν έχουν επαγγελματική σχέση με την τέταρτη εξουσία.
πηγή :maga.gr

Κυριακή, 24 Φεβρουαρίου 2013

Αφιέρωμα στο Νέο Ιταλικό Κινηματογράφο: LO SPAZIO BIANCO..


Αφιέρωμα στο Νέο Ιταλικό Κινηματογράφο 
Auditorium Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου Αθηνών, Πατησίων 47 

Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013, ώρα 19.00
LO SPAZIO BIANCO 


Σκηνοθεσία: Francesca Comencini. Παίζουν: Margherita Buy, Giovanni Ludeno,Gaetano Bruno, Antonia Truppo. Δραματική. Ιταλία 2009 / 110'.Διάλογοι: ιταλικά με αγγλικούς υπότιτλους.

Η Mαρία είναι μία μόνη γυναίκα που μόλις έκλεισε τα σαράντα και ζει στη Νάπολη, όπου εργάζεται ως καθηγήτρια σε νυχτερινό σχολείο. Μία μέρα, στον έκτο μόλις μήνα της εγκυμοσύνης, γεννάει ένα κοριτσάκι που αμέσως νοσηλεύεται σε μονάδα εντατικής θεραπείας νεογνών. Πίσω από το γυαλί της θερμοκοιτίδας η Μαρία ξαγρυπνάει δίπλα στο μικρό κορμάκι. Συνηθισμένη να στηρίζεται αποκλειστικά στις δικές της δυνάμεις και να αποφασίζει για τη ζωή της με πλήρη αυτονομία, η Mαρία κλείνεται σε μία παθητική άπνοια που την αποκόπτει από τον κόσμο, φυλακίζεται στο λευκό χώρο αναμονής. Σε αυτή τη δύσκολη πορεία της θα βρει βοήθεια από άλλες μητέρες που σαν κι αυτήν περιμένουν να αρχίσουν να ζουν τα παιδιά τους. Βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Valeria Parrella, η ταινία απέσπασε το 2010 to Βραβείο Nastro D’Argento Καλύτερου Μοντάζ.

Κατεβάστε όλο το Πρόγραμμα
-
Πληροφορίες
Ημερομηνία: Δευτέρα, 25 Φεβρουαρίου 2013
Ωράριο: 19.00
Τόπος: Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών (Πατησίων 47)
Διοργάνωση: Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών

http://www.iicatene.esteri.it/IIC_Atene/webform/SchedaEvento.aspx?id=130&citta=AteneΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου