πηγή :maga.gr

Η παρουσία των ιστολογίων στον παγκόσμιο ιστό αποτελεί μια μορφή διαδικτυακής δημοσιογραφίας που υλοποιεί την έννοια της δημοσιογραφίας των πολιτών και συμβάλλει ουσιαστικά στον εκδημοκρατισμό της δημόσιας επικοινωνίας.

Οι φορείς της δεν είναι εργαζόμενοι στο χώρο των ΜΜΕ αλλά χρήστες του διαδικτύου που δεν έχουν επαγγελματική σχέση με την τέταρτη εξουσία.
πηγή :maga.gr

Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου 2013

DOGTOWN AND Z-BOYS: το απόλυτο ντοκιμαντέρ για το skateboarding

 YOUNG  &  WILD 
Extreme sports, επικίνδυνα χόμπι και εξωφρενικά ταλέντα συνθέτουν μία πολυσυλλεκτική παρουσίαση διαφορετικών εκφάνσεων της νεανικής (υπο)κουλτούρας ανά τον κόσμο.
ΠΕΜΠΤΗ 28/2 στις 21:00 @ Exile Room  ---------------------------
 DOGTOWN  AND  Z-BOYS 
του Stacy Peralta (2001), 91’
 
Το απόλυτο ντοκιμαντέρ για το skateboarding καβαλάει τις ιπτάμενες ρόδες του σκηνοθέτη Stacy Peralta, που κατάφερε μαζί με τους φίλους του να εκτοξεύσει το άθλημα από επίγεια απασχόληση για βαριεστημένους σέρφερ τις μέρες δίχως κύμα στο κατεξοχήν extreme σπορ του αστικού τοπίου. Μέλος της θρυλικής ομάδας Zephyr Skating Team που μετέτρεψε τις άδειες πισίνες της Σάντα Μόνικα σε ωκεανούς αδρεναλίνης, καταγράφει τη δημιουργική έκρηξη των 70s, την παρακμή των 80s και τη δυναμική επιστροφή του αθλήματος τη δεκαετία του ’90, σκιαγραφώντας ταυτόχρονα τα πορτρέτα των βασικών Z-Boys, που κατέπληξαν τους πάντες - και κυρίως τους γονείς  τους! - ξεκινώντας απ' το πεζοδρόμιο μόνο και μόνο για να καταλήξουν μύθοι. 
 
 BILLY GEE  &  VANS 
 
Ο skateboarder και εικαστικός Billy Γρυπάρης (aka Billy Gee) με μακρόχρονη θητεία τόσο στα Αθηναϊκά πεζοδρόμια όσο και στις σελίδες γνωστών περιοδικών (βλέπε Athens Voice) θα παρουσιάσει την ταινία και θα διαλέξει τρεις νικητές που θα κερδίσουν από ένα ζευγάρι skate shoes από την Vans, έναν απ' τους βασικούς χορηγούς της ταινίας του Stacy Peralta.
 
 ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΓΕΝΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ ΤΩΝ Η.Π.Α. ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ 
 
Είσοδος Ελεύθερη / Με Ελληνικούς Υπότιτλους
--------------------------------------------   ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ   -------------------------------------------
Exile Room: Αθηνάς 12, 3ος όροφος, απέναντι από τη στάση ΜΕΤΡΟ Μοναστηράκι           (τηλ 210 3223395www.exileroom.gr 
----------------------------------------   ΦΩΤΟ & TRAILER  -------------------------------------- 
 Για φωτογραφίες από το Dogtown and Z-Boys πατήστε εδώ και για trailer εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου