πηγή :maga.gr

Η παρουσία των ιστολογίων στον παγκόσμιο ιστό αποτελεί μια μορφή διαδικτυακής δημοσιογραφίας που υλοποιεί την έννοια της δημοσιογραφίας των πολιτών και συμβάλλει ουσιαστικά στον εκδημοκρατισμό της δημόσιας επικοινωνίας.

Οι φορείς της δεν είναι εργαζόμενοι στο χώρο των ΜΜΕ αλλά χρήστες του διαδικτύου που δεν έχουν επαγγελματική σχέση με την τέταρτη εξουσία.
πηγή :maga.gr

Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου 2013

Το Τάβλι στο αυτο - διαχειριζόμενο Εμπρός..

Κάθε Δευτέρα και Τρίτη, με ελεύθ. είσοδο

«Ο Κόλιας και ο Φώντας δε μπορούν να ξεφύγουν από τον εαυτό τους, αλλά μπορούν να ονειρεύονται διαρκώς την άλλη ζωή, τη “μεγάλη”. Kαι για να τα καταφέρουν, είναι ικανοί για κάθε είδους βρομοδουλειά, τέλεια εναρμονισμένοι με το νεοελληνικό τοπίο της διαφθοράς, του άρπα κόλλα. Όπου το Eγώ είναι τόσο μεγάλο, ώστε να μη χωρεί τίποτα άλλο μέσα μας, γύρω μας. Είδαμε τον Κόλια και τον Φώντα και μας είδαμε στον καθρέφτη».

Έτσι περιγράφουν Το Τάβλι του Δημήτρη Κεχαΐδη οι συντελεστές της παράστασης, που ανεβαίνει στη σκηνή του Θεάτρου Εμπρός κάθε Δευτερό-Τριτο. Αυτοδιαχειριζόμενος χώρος και ελεύθερη είσοδος: θα μπορούσε κανείς να πει ότι αυτά τα «νέα ήθη» δημιουργούν μια οξύμωρη αντίθεση με το ίδιο το περιεχόμενο της παράστασης. Γιατί το κείμενο του Κεχαΐδη, που στήνει μια σειρά από έξυπνους διαλόγους πάνω από μια παρτίδα τάβλι, σκιαγραφεί το χαρακτήρα των νεοελλήνων, την πονηριά και την εύκολη αναζήτηση διεξόδου από τη μικροαστική ζωή μέσα από τη κομπίνα.

Ο Κόλιας είναι πρώην αντιστασιακός και νυν λαχειοπώλης, ο Φώντας άνθρωπος της πιάτσας. Μαζί προσπαθούν να πιάσουν την «καλή» και να ανέβουν κοινωνικά -για αυτό είναι πρόθυμοι να πουλήσουν ακόμα και τους ανθρώπους που αγαπούν. Και κάπως έτσι ,,,
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου