πηγή :maga.gr

Η παρουσία των ιστολογίων στον παγκόσμιο ιστό αποτελεί μια μορφή διαδικτυακής δημοσιογραφίας που υλοποιεί την έννοια της δημοσιογραφίας των πολιτών και συμβάλλει ουσιαστικά στον εκδημοκρατισμό της δημόσιας επικοινωνίας.

Οι φορείς της δεν είναι εργαζόμενοι στο χώρο των ΜΜΕ αλλά χρήστες του διαδικτύου που δεν έχουν επαγγελματική σχέση με την τέταρτη εξουσία.
πηγή :maga.gr

Σάββατο, 9 Φεβρουαρίου 2013

ΚΥΚΛΟΣ ΔΙΑΛΕΞΕΩΝ "ΑΙΣΘΗΤΙΚΑ ΡΕΥΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ"


Νέο κύκλο διαλέξεων με θέμα τα «Αισθητικά ρεύματα στον Κινηματογράφο» πραγματοποιεί ο Πολιτιστικός Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου της Ηλιούπολης (Π.Α.Ο.Δ.ΗΛ.)-Γρηγόρης Γρηγορίου, σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Ηλιούπολης.

Ο κύκλος ανοίγει τη Δευτέρα, 11 Φεβρουαρίου 2013 και θα ολοκληρωθεί σε πέντε διαλέξεις, στις 18/02, 25/02, 4/03 και 11/03 αντίστοιχα, στο Θέατρο του Δημαρχιακού Μεγάρου της Ηλιούπολης και ώρα 19:00-21:00.

Οι διαλέξεις φιλοδοξούν, μέσα από την επιστημονική προσέγγιση καταξιωμένων ιστορικών και κριτικών του κινηματογράφου, να παρουσιάσουν τα σημαντικότερα αισθητικά ρεύματα που καθόρισαν την πορεία και την εξέλιξη της έβδομης τέχνης. Εκκινώντας από το βουβό κινηματογράφο και καταλήγοντας στο σύγχρονο σινεμά της παγκοσμιοποίησης, οι πέντε θεματικές ενότητες θα αναδείξουν τα ρεύματα, τις σχολές, τις υφολογικές και εκφραστικές τάσεις που αναπτύχθηκαν από τις αρχές του 20ου αιώνα έως τις μέρες μας, μελετώντας παράλληλα τη σχέση του κινηματογράφου με τα ιστορικά γεγονότα, την καθημερινότητα κάθε εποχής και την τεχνολογική πρόοδο.

Συγκεκριμένα, οι θεματικές ενότητες των διαλέξεων είναι οι εξής:
http://www.artandlife.gr/Athina-kyklos_dialekseon_aisthitika_reymata_ston_kinimatografoΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου