πηγή :maga.gr

Η παρουσία των ιστολογίων στον παγκόσμιο ιστό αποτελεί μια μορφή διαδικτυακής δημοσιογραφίας που υλοποιεί την έννοια της δημοσιογραφίας των πολιτών και συμβάλλει ουσιαστικά στον εκδημοκρατισμό της δημόσιας επικοινωνίας.

Οι φορείς της δεν είναι εργαζόμενοι στο χώρο των ΜΜΕ αλλά χρήστες του διαδικτύου που δεν έχουν επαγγελματική σχέση με την τέταρτη εξουσία.
πηγή :maga.gr

Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου 2013

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ του βιβλίο «Φωνές στον Ελικώνα» στον ΙΑΝΟ..!


Δευτέρα 4 Μαρίου 2013 και ώρα προσέλευσης 20:00 μ.μ.

Οι «ΦΩΝΕΣ ΣΤΟΝ ΕΛΙΚΩΝΑ», ένα πρωτότυπο βιβλίο που παντρεύει τις τέχνες,
ταξιδεύει σε όλη την Αθήνα!


Σας καλούμε στην επίσημη παρουσίαση του βιβλίου στον ΙΑΝΟ


Μια νέα πρόταση φέρνουν οι Eκδόσεις Cambia, παντρεύοντας τις εικαστικές τέχνες, με την ποίηση, τη μουσική και την ερμηνεία.

Το βιβλίο περιέχει φωτογραφίες 44 έργων 23 γνωστών εικαστικών,ζωγράφων, γλυπτών, φωτογράφων, χαρακτών, καλλιτεχνικών κοσμημάτων, όπου κάθε έργο συνδιάζεται με ένα ποίημα εμπνευσμένο από αυτό και με ένα μουσικό κομμάτι εμπνευσμένο από το ίδιο έργο. 
Το αποτέλεσμα είναι η ολοκληρωμένη οπτική  και ακουστική απόλαυση του θεατή-ακροατή-αναγνώστη.

Το βιβλίο είναι δίγλωσσο, τα ποιήματα αποδίδονται ελληνικά και αγγλικά και σε καθένα από τα βιβλία ενσωματώνεται ένα Cd όπου περιέχονται 44 μουσικά κομμάτια με τις αντίστοιχες αποδόσεις των ποιημάτων από τον ίδιο τον δημιουργό στα ελληνικά.


Το βιβλίο «Φωνές στον Ελικώνα» έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον τόσο του κοινού όσο και του καλλιτεχνικού κόσμου, για την παγκόσμια καινοτόμο προσέγγισή του, σε ότι αφορά το πάντρεμα του λόγου με τις εικαστικές τέχνες και τη μουσική. Οι συντελεστές είναι 23 γνωστοί έλληνες εικαστικοί, ο πολυβραβευμένος ποιητής Θανάσης Σάλτας και δύο νέοι πολλά υποσχόμενοι έλληνες συνθέτες, η Χρυσάνθη Οικονομάκη και ο Στάθης Χωματσάς.


Για το βιβλίο θα μιλήσουν:

Αντώνης Σαμιωτάκης (Ποιητής – Κριτικός Τέχνης & Ιδρυτής του Πειραματικού Μουσείου Λογοτεχνίας)

Eυθύμιος Λαζόγκας (Διδάκτωρ Κλασικής Αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης Διδάσκων στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, Τμήμα Θεωρίας και Ιστορίας της Τέχνης)

Χρύσανθος Μουζακίτης (Συνθέτης, Διευθυντής του Εθνικού Ωδείου Περιστερίου)


Μετά τη ζωντανή του παρουσίαση στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά,
τώρα έχουμε την επίσημη παρουσίασή του στον ΙΑΝΟ, τη Δευτέρα 4 Μαρτίου και ώρα 20:00 μ.μ.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

1 σχόλιο:

  1. Καταπληκτικες παρουσιάσεις και στη Δημοτικη Πινακοθήκη και στον Ιανό...Οι στίχοι,η μουσική και η ζωντανή ερμηνεία ήταν απίστευτα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή